Προκηρυξη για 51 εποχικους πυροσβεστες

Την πρόσληψη 51 ατόμων για την κάλυψη των κενών θέσεων πυροσβεστών εποχικής απασχόλησης ανακοίνωσε το Αρχηγείο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από 21 έως και 27 Απριλίου (από 08.00 έως 13.00) τις εργάσιμες ημέρες, στις έδρες των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Σώματος (εκτός των Πυροσβεστικών Κλιμακίων) για τις οποίες διενεργείται διαδικασία πρόσληψης, καθώς και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια των νησιών όπου λειτουργεί Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται από τους ίδιους τους υποψηφίους, να είναι καθαρογραμμένες, χωρίς διορθώσεις, σβησίματα κ.ά., διαφορετικά δεν θα γίνονται δεκτές.

Αιτήσεις που θα υποβληθούν ταχυδρομικά ή με εξουσιοδοτημένο πρόσωπο δεν θα γίνονται δεκτές και δεν θα λαμβάνονται υπόψη για τη συμμετοχή στη διαδικασία πρόσληψης.

Ειδικότερα, οι θέσεις αφορούν: 7 Εργάτες Πυρόσβεσης- Διάσωσης, 12 Οδηγούς Πυροσβεστικών Οχημάτων, 31 ΕργάτεςΟδηγούς Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων και 1 άτομο ειδικότητας Πυροφύλακα.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι Έλληνες πολίτες, να έχουν καλή σωματική και ψυχική υγεία σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών (ΠΔ 133/2002), ενώ για όσους έχουν προσληφθεί πριν από τη Δασική ή Πυροσβεστική Υπηρεσία ως πυροσβέστες εποχικής απασχόλησης, να μην έχει καταγγελθεί η σύμβαση πρόσληψής τους για λόγους πειθαρχικούς ή υπηρεσιακής ανεπάρκειας.

Επίσης να έχουν ηλικία:

– Για τις θέσεις των Εργατών Πυρόσβεσης- Διάσωσης οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 50ό.

– Για τις θέσεις των Οδηγών Πυροσβεστικών Οχημάτων οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 55ο.

– Για τις θέσεις των Εργατών- Οδηγών Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 40ό. – Για τη θέση του Πυροφύλακα οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και να μην έχουν υπερβεί το 55ο.

Σημειώνεται ότι για τις θέσεις των Εργατών- Οδηγών Αερομεταφερόμενων Πεζοπόρων Τμημάτων δεν προκηρύσσονται θέσεις γυναικών, ενώ για τις θέσεις των Εργατών ΠυρόσβεσηςΔιάσωσης ποσοστό 10% των θέσεων καλύπτονται από γυναίκες. Όσοι συμπεριληφθούν στους πίνακες επιτυχόντων θα κληθούν στη συνέχεια- και συγκεκριμένα από 11 έως 19 Μαΐου- να υποβληθούν σε υγειονομικές και αθλητικές εξετάσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.