Προκηρυξη για 20.000 συμβασεις εργασιας σε υπουργεια τον Μαιο

Μέσα στον Μάιο αναμένεται να «τρέξει» το δεύτερο σκέλος του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που θα αφορά σε 20.000 θέσεις εργασίας, πεντάμηνης διάρκειας, στις Περιφέρειες, στα υπουργεία και στους εποπτευόμενους φορείς. Το πρόγραμμα είναι συνολικού προϋπολογισμού 77 εκατομμυρίων ευρώ, απευθύνεται σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες και ειδικότητες, ενώ για πρώτη φορά θα περιλαμβάνει μοριοδότηση για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).
 
Ήδη, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από στελέχη του υπουργείου Εργασίας, του ΟΑΕΔ και την ΕΣΑμεΑ για να καθορίσει τον τρόπο μοριοδότησης των ατόμων με αναπηρία.
 
Στόχος της ομάδας είναι να προβλεφθεί η μοριοδότηση των ίδιων των ατόμων με αναπηρία, καθώς και των συγγενών ατόμων με αναπηρία – ήτοι τέκνου, γονέα ή νόμιμου κηδεμόνα, αδελφής/αδελφού, συζύγου, με ποσοστού αναπηρίας 67% και άνω, σύμφωνα με το αίτημα της ΕΣΑμεΑ.
 
Ειδικότερα, υπάρχει η πρόθεση η μοριοδότηση των ΑμεΑ να είναι κλιμακούμενη, ανάλογα με το ποσοστό της αναπηρίας τους. Επίσης, η ομάδα εργασίας εξετάζει το αίτημα της ΕΣΑμεΑ περί μη διακοπής του αναπηρικού επιδόματος, όταν τα άτομα με αναπηρία συμμετέχουν σε προγράμματα επιδοτούμενα απασχόλησης. 

Οι φορείς

Το πρόγραμμα επανασχεδιάστηκε από το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ράνιας Αντωνοπούλου, με σκοπό να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες σε σχέση με τις ειδικότητες που ζητούν τα υπουργεία, οι περιφέρειες και οι επιδοτούμενοι φορείς τους.
 
Η πρώτη πρόσκληση θα γίνει για την κάλυψη θέσεων στο υπουργείο Πολιτισμού, ενώ τη μερίδα του λέοντος στις προσλήψεις θα διεκδικήσουν τα υπουργεία Εργασίας, Υγείας, Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο Εργασίας έχουν προγραμματιστεί 2.470 προσλήψεις, στο υπουργείο Υγείας 2.536 προσλήψεις και άλλες 4.500 προσλήψεις στα υπουργεία Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Το πρόγραμμα προβλέπει συμβάσεις για 5 μήνες και μισθό 431,75 ευρώ για τους άνω των 25 ετών και 495,25 ευρώ για τους άνω των 25 ετών.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.