Προκηρυξη για 175 θεσεις ΥΕ σε φορεις

«Μαγνήτη» για δεκάδες χιλιάδες υποψηφίους με απολυτήριο δημοτικού ή κατώτερης τεχνικής σχολής συνιστά η προκήρυξη 2Κ/2008 του ΑΣΕΠ για 175 θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε φορείς του Δημοσίου.

Η προκήρυξη, που βρίσκεται στο ΦΕΚ147/4-4-2008, δεν προβλέπει όριο ηλικίας, παρά μόνο για τις θέσεις Επιμελητών στο υπουργείο Εξωτερικών και Φυλάκων – Νυχτοφυλάκων στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (35ο έτος). Από τις 175 θέσεις, οι 153 αναφέρονται σε υποψήφιους με εμπειρία και μόλις οι 22 δεν απαιτούν προϋπηρεσία.

Τα προσόντα που απαιτούνται είναι ελάχιστα και αφορούν κυρίως την κατοχή άδειας οδήγησης αυτοκινήτου και μοτοσικλέτας στους θυρωρούς ορισμένων ΑΕΙ αλλά και στους Επιμελητές του ΥΠ.ΕΞ. Επίσης οι θέσεις των Επιμελητών στο υπουργείο Εξωτερικών και Φυλάκων στα Πανεπιστήμια Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Θράκης ζητούν μια μέτρια γνώση αγγλικών ή άλλης ξένης γλώσσας.

Οι υποψήφιοι θα μοριοδοτηθούν με βάση κοινωνικά κριτήρια που έχουν να κάνουν με τον χρόνο ανεργίας, την εμπειρία, την ύπαρξη ανήλικων τέκνων κ.λπ.

Το κριτήριο της εντοπιότητας λαμβάνεται υπόψη για τις θέσεις σε φορείς του υπουργείου Παιδείας στον Εβρο, στο Κιλκίς, τη Σύρο, τη Ροδόπη, την Ξάνθη, καθώς και στα Σμυριδορυχεία Νάξου. Τέλος, η διετής εμπειρία στη φύλαξη δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τις θέσεις Νυχτοφυλάκων στα πανεπιστήμια Θράκης, Κρήτης, Πάτρας, ΕΜΠ και στη Γ. Γραμματεία Εμπορίου.

– Τα προσόντα

Σύμφωνα με την προκήρυξη οι υποψήφιοι για τις 175 θέσεις πρέπει να είναι κάτοχοι απολυτήριου τίτλου Δημοτικού Σχολείου ή Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης ή τριτάξιου γυμνασίου ή κατώτερης Τεχνικής Σχολής.

– Σε ποιους φορείς θα προσληφθούν οι 175 απόφοιτοι Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης

Οι φορείς που θα προσλάβουν το νέο προσωπικό είναι οι ακόλουθοι: τα υπουργεία Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εξωτερικών, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η Γ. Γ. Επικοινωνίας – Γ.Γ. Ενημέρωσης και φορείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών), Ανάπτυξης (Γ.Γ. Εμπορίου – Γ.Γ. Καταναλωτή, Γ.Γ. Ερευνας και Τεχνολογίας, Γ.Γ. Βιομηχανίας, Γραφείο Σμυριδωρυχείων Νάξου), Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας (Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Ο.Τ.Ε., Ταμείο Συντάξεων Εφημεριδοπωλών και Υπαλλήλων Πρακτορείων, Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης, Προσωπικού Ε.ΥΔ.Α.Π., Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Γενικής Εκπαιδεύσεως), Δικαιοσύνης (Εταιρείες Προστασίας Ανηλίκων), Εθνικής Αμυνας (Γ.Ε.Ν./Πεδίο Βολής Κρήτης), Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Αριστοτέλειο Παν/μιο Θεσσαλονίκης, Γ.Γ. Νέας Γενιάς, Γεωπονικό Παν/μιο Αθήνας, Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος, Εθνικό και Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Ιόνιο Παν/μιο, Οικονομικό Παν/μιο Αθηνών, Παν/μιο Ιωαννίνων, Παν/μιο Κρήτης, Παν/μιο Πατρών, Ταμείο Διοικήσεως και Διαχειρίσεως Πανεπιστημιακών Δασών), Εσωτερικών (Περιφέρεια Αττικής, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας), Οικονομίας και Οικονομικών (Γ.Γ. Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος, Γενικό Λογιστήριο του Κράτους), Πολιτισμού (Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης).

Τέλος, θα προσληφθούν 8 άτομα με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (διάρκειας δύο ετών) στο υπουργείο Εξωτερικών.

Οι θέσεις που αφορούν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη είναι οι ακόλουθες:

EBPOΣ

YE1 KΛHTHPΩN-EΠIΣTATΩN-ΦYΛAKΩN-NYXTOΦYΛAKΩN 1

ΞANΘH

YE ΘYPΩPΩN NYXTOΦYΛAKΩN 1

POΔOΠH

YE1 KΛHTHPΩN-EΠIΣTATΩN-ΦYΛAKΩN-NYXTOΦYΛAKΩN 1

YE ΘYPΩPΩN NYXTOΦYΛAKΩN 1

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.