Προκηρυξη Γενικων Διαγωνισμων απο την ΕΕ

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής ενημερώνει ότι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Επιλογής Προσωπικού (EPSO) διοργανώνει γενικούς διαγωνισμούς βάσει τίτλων και δοκιμασιών για την κατάρτιση εφεδρικού πίνακα προσλήψεων διοικητικών υπαλλήλων για τις παρακάτω θέσεις:

EPSO/ΑD/204/10- ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ/ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ (ΑD6) – 40 θέσεις
EPSO/AD/205/10 ΦΟΡΟI/ΤΕΛΩΝΕΙΑ (AD 7) – 34 θέσεις
Οι διαγωνισμοί αυτοί αποσκοπούν στην κατάρτιση εφεδρικών πινάκων για την πλήρωση κενών θέσεων στα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, μεταξύ άλλων, στην Επιτροπή.
Για τις θέσεις ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ/ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΝΟΧΗΣ (ΑD6) απαιτείται:

Τίτλοι σπουδών

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης, πιστοποιούμενες με δίπλωμα περάτωσης σπουδών (πτυχίο) σχετικές με τον εν λόγω τομέα, ή επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριετούς φοίτησης πιστοποιούμενες με δίπλωμα περάτωσης σπουδών (πτυχίο) στον εν λόγω τομέα και στη συνέχεια επαγγελματική πείρα σχετική με τη φύση των καθηκόντων τουλάχιστον ενός έτους.

Επαγγελματική πείρα

Απαιτείται τουλάχιστον τριετής επαγγελματική πείρα στον τομέα της εφαρμογής των κανόνων και των διοικητικών διαδικασιών, του σχεδιασμού, της διαχείρισης και εφαρμογής των προγραμμάτων ή/και των επενδυτικών σχεδίων που χρηματοδοτούνται με δημόσιους και ιδιωτικούς πόρους ή δάνεια. Η εν λόγω επαγγελματική πείρα είναι σχετική μόνο εφόσον έχει κτηθεί μετά την απόκτηση του πτυχίου που επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Το διδακτορικό (PhD) σε συναφές με τον τομέα αντικείμενο, το οποίο απονεμήθηκε ύστερα από πλήρεις σπουδές, μπορεί να ληφθεί υπόψη για μέγιστη περίοδο ενός έτους.
Οι περίοδοι της συμπληρωματικής κατάρτισης που είναι σχετική με την απαιτούμενη ειδίκευση και πραγματοποιήθηκε μετά τη λήψη του απαιτούμενου πτυχίου, μπορούν να υπολογίζονται για μέγιστη περίοδο ενός έτους.

Για τις θέσεις ΦΟΡΟI/ΤΕΛΩΝΕΙΑ (AD 7) απαιτείται:

Τίτλοι σπουδών

Επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τετραετούς φοίτησης, πιστοποιούμενες μεδίπλωμα περάτωσης σπουδών (πτυχίο), ή
επίπεδο εκπαίδευσης που αντιστοιχεί σε πλήρεις πανεπιστημιακές σπουδές τουλάχιστον τριετούς φοίτησης πιστοποιούμενες με δίπλωμα περάτωσης σπουδών και στη συνέχεια επαγγελματική πείρα σχετική με τη φύση των καθηκόντων τουλάχιστον ενός έτους.

Σημείωση: Η επαγγελματική πείρα τουλάχιστον ενός έτους αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του πτυχίου και δεν θα είναι δυνατόν να υπολογιστεί στον αριθμό των ετών της απαιτούμενης κατωτέρω επαγγελματικής πείρας.

3. Επαγγελματική πείρα
Τομέας των Τελωνείων
Τουλάχιστον εξαετής επαγγελματική πείρα σχετική με την εφαρμογή κανόνων και διαδικασιών, όπως περιγράφονται στη φύση των καθηκόντων.

Τουλάχιστον εξαετής επαγγελματική πείρα σχετική με την εφαρμογή φορολογικών κανόνων και διαδικασιών ή την οικονομική ανάλυση φορολογικών θεμάτων. Οι τομείς της πραγματογνωμοσύνης περιλαμβάνουν την ανάλυση της φορολογικής νομοθεσίας κράτους μέλους ή/και της ΕΕ σχετικά με την άμεση ή/και έμμεση φορολογία, καθώς και σχετικών θεμάτων άμεσης ή/και έμμεσης φορολογίας με βάση την επαρκή κατανόηση οικονομικών πτυχών τη νομική ή οικονομική τους εκτίμηση βάσει των ισχυόντων κανόνων και διαδικασιών κράτους μέλους ή/και της ΕΕ την εκπόνηση οικονομικών μελετών και τη σύνταξη νομικών εγγράφων.
Η εν λόγω επαγγελματική πείρα είναι σχετική μόνο εφόσον έχει κτηθεί μετά την απόκτηση του πτυχίου που επιτρέπει τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Το διδακτορικό (PhD) σε συναφές με τον τομέα αντικείμενο, το οποίο απονεμήθηκε ύστερα από πλήρεις σπουδές, μπορεί να ληφθεί υπόψη για μέγιστη περίοδο τριών ετών. Εάν ο υποψήφιος έλαβε διδακτορικό (PhD) σε λιγότερο από τρία έτη, θα ληφθεί υπόψη μόνο η πραγματική διάρκεια των σπουδών.
Οι περίοδοι της συμπληρωματικής κατάρτισης που είναι σχετική με την απαιτούμενη ειδίκευση και πραγματοποιήθηκε μετά τη λήψη του απαιτούμενου πτυχίου, μπορούν να υπολογιστούν για μέγιστη περίοδο ενός έτους.

Υποβολή υποψιότητας

Ο υποψήφιος πρέπει να εγγραφεί ηλεκτρονικά ακολουθώντας τη διαδικασία που προβλέπεται στον δικτυακό τόπο της EPSO. Προθεσμία: 26.11.2010, ώρα 12.00 (μεσημέρι), ώρα Βρυξελλών
Λεπτομέρειες για τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό (τίτλοι σπουδών και επαγγελματική εμπειρία) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στο πλήρες κείμενο της προκήρυξης στην ηλεκτρονική δ/νση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Επιλογής Προσωπικού: europa.eu/epso
Επίσης για πληροφορίες σχετικά με τη συγκεκριμένη προκήρυξη οι ενδιαφερόμενοι μπορούν ν’ απευθύνονται και στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής (Σπύρος Νάκος, Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Πληροφόρησης, τηλ.; 25310 82051, 70855, email: [email protected]).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.