Προκηρυξη 450 θεσεων για μονιμους στα ΕΛΤΑ

Αμεση ανάγκη για επιπλέον προσωπικό έχουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, εν όψει της περιόδου των Χριστουγέννων όπου η κίνηση κορυφώνεται, αλλά και του προσεχούς καλοκαιριού όταν οι άδειες του προσωπικού αφήνουν κενά στη διακίνηση της αλληλογραφίας.

Η ολιγωρία του ΑΣΕΠ να βγάλει τα οριστικά αποτελέσματα του περσινού διαγωνισμού των ΕΛ.ΤΑ. (που έληξε στις 20 Ιουλίου 2006 και συγκέντρωσε πάνω από 25.000 αιτήσεις υποψηφίων), έφερε πίσω τις διαδικασίες διορισμού τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ακόμη πολλά κενά, παρά τις 450 προσλήψεις.

Για τον λόγο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού ενέκρινε την περασμένη εβδομάδα το σχέδιο πρόσληψης άλλων 450 μόνιμων υπαλλήλων, όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ) σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. σε ολόκληρη τη χώρα. Είχε προηγηθεί αντίστοιχη υπουργική απόφαση της τριμελούς επιτροπής, τον Σεπτέμβριο του 2006.

Σύμφωνα με το αναθεωρημένο χρονοδιάγραμμα, ο πιο πιθανός χρόνος έκδοσης της προκήρυξης είναι ο προσεχής Δεκέμβρης.

Η προκήρυξη των θέσεων αναμένεται εντός του Νοεμβρίου, ώστε το προσωπικό να προσληφθεί άμεσα και να εργαστεί στα Ταχυδρομεία έως το επόμενο καλοκαίρι, οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης του νέου τακτικού προσωπικού.

Οι συμβάσεις

Η σχετική προκήρυξη των 450 μόνιμων υπαλλήλων βρίσκεται στο στάδιο της επεξεργασίας από το ΑΣΕΠ και «σκοντάφτει» προς το παρόν στις συνεννοήσεις μεταξύ του διοικητικού συμβουλίου και της Ανεξάρτητης Αρχής, σχετικά με τις διατάξεις του νόμου, πάνω στις οποίες θα βασιστεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις.

Συγκεκριμένα, οι διαγωνισμοί των ΕΛ.ΤΑ. που διεξάγονταν με μόρια -βάσει του Ν.3051- προέβλεπαν πως οι επιτυχόντες προσλαμβάνονταν αρχικά υπό δοκιμή για ένα έτος και στη συνέχεια μονιμοποιούνταν, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού των Ταχυδρομείων.

Το ΑΣΕΠ, ωστόσο, επιμένει ο νέος διαγωνισμός να διενεργηθεί με βάση τις διατάξεις του Ν.3429, που προβλέπει πως οι επιτυχόντες θα απασχοληθούν με σχέση εργασίας αορίστου χρόνου, δίχως να μεσολαβεί δοκιμαστική περίοδος. Οπως και αν έχει πάντως, ο διαγωνισμός αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον χιλιάδων υποψηφίων, καθώς η πλειονότητα των θέσεων θα είναι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και δεν θα απαιτούνται ιδιαίτερα προσόντα ή τίτλοι σπουδών.

Προσόντα – ειδικότητες

Οι 450 θέσεις μόνιμων υπαλλήλων αφορούν τις ειδικότητες: ΠΕ Μηχανολόγων, ΠΕ Διοικητικών, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Πληροφορικής (Hardware), ΠΕ Πληροφορικής (Software), ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών, ΤΕ Λογιστών, ΤΕ Γραφιστών, ΔΕ Διανομέων, ΔΕ Εσωτερικής Εκμετάλλευσης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Τεχνιτών (Ηλεκτρολόγων, Υδραυλικών κ.ά.) και ΥΕ Διαμετακομιστών.

Οσο για τους 500 εποχικούς υπαλλήλους θα είναι κυρίως Διανομείς, Υπάλληλοι Θυρίδων Συναλλαγής και Οδηγοί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.