Προκηρυξεις για 1.190 θεσεις ΟΒΑ στις Ενοπλες Δυναμεις

Αιτήσεις μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου

Εκδόθηκαν οι προκηρύξεις πρόσληψης 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για τους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2022, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η κατανομή των θέσεων τους τρεις κλάδους έχει ως εξής:

755 θέσεις ΟΒΑ στο Στρατό Ξηράς

Οι υποψήφιοι, θα πρέπει να υποβάλουν τα δικαιολογητικά τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), ως εξής:

  • Οι Οπλίτες, εφόσον μέχρι 30 Σεπτεμβρίου, διανύουν το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
  • Οι Έφεδροι, εφόσον δεν έχουν παρέλθει 5 έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις Ένοπλες Δυνάμεις, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών τους.

200 θέσεις ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, θα πρέπει να υποβάλουν για την ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους, τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην απόφαση του Αρχηγού ΓΕΝ (για να δείτε την απόφαση πατήστε εδώ) έως την 30 Σεπτεμβρίου 2022 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα), όπως παρακάτω:

  • Οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων.
  • Οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν παρήλθαν πέντε έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

235 θέσεις ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία

Οι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα, πρέπει να υποβάλουν, ηλεκτρονικά, την αίτηση και τα δικαιολογητικά που περιλαμβάνονται στην προκήρυξη, έως την 30η Σεπτεμβρίου 2022.

Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία επιπλέον έτη.

Info

Η προκήρυξη για τον Στρατό Ξηράς βρίσκεται στο: http://www.army.gr/el/content/proslipsi-opliton-vraheias-anakatataxis-ova

Η προκήρυξη για το Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται στο: https://www.hellenicnavy.gr/el/enimerosi/deltia-typou/item/15369-prokiryksi-diakosion-200-theseon-opliton-vraxeias-anakatataksis-ova-pn.html

Η προκήρυξη για την Πολεμική Αεροπορία βρίσκεται στο: https://www.haf.gr/2022/09/proslipsi-opliton-vracheias-anakatataxis-ova-stin-pa/

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.