Προκηρυχθηκε ο διαγωνισμος για τις τεχνικες ειδικοτητες

Δημοσιεύτηκε τελικά η προκήρυξη 6Κ (Αρ. φύλλου 362/24-7-2008, τεύχος ΑΣΕΠ) που αφορά τις 973 μόνιμες θέσεις Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε υπουργεία, Περιφέρειες, Ταμεία και άλλους φορείς του Δημοσίου που θα καλυφθούν με σειρά προτεραιότητας.

Ο διαγωνισμός απευθύνεται κυρίως σε αποφοίτους Λυκείου, καθώς οι 531 από τις 973 θέσεις αφορούν αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επίσης, θα προσληφθούν 268 πτυχιούχοι Πανεπιστημίου και 174 πτυχιούχοι ΤΕΙ.

Οι υποψήφιοι, εκτός από τους τίτλους σπουδών που απαιτούνται για την κάθε ειδικότητα, θα πρέπει να διαθέτουν και τα εξής προσόντα:

1. Να είναι Έλληνες πολίτες.

2. Να έχουν γεννηθεί έως και το έτος 1987 για όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης, με εξαίρεση τις ειδικότητες ΤΕ3 Τηλεπικοινωνιών, ΤΕ4 Ηλεκτρονικών και ΔΕ7 Οδηγών Πυροσβεστών για την ΥΠΑ που θα πρέπει να έχουν γεννηθεί από το έτος 1973 έως και το 1987 (δηλαδή έως και 36 ετών).

3. Να έχουν υγεία και φυσική καταλληλότητα που απαιτείται για την εκτέλεση των καθηκόντων της θέσης.

4. Οι άνδρες να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.

Τα ανωτέρω πρέπει να συντρέχουν τόσο κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής όσο και κατά τον διορισμό. Το ανώτατο όριο ηλικίας διορισμού, όπου αυτό προβλέπεται, πρέπει να συντρέχει κατά τον χρόνο λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Για όλες τις θέσεις των κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ, απαιτείται η γνώση Χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων, (γ) υπηρεσιών Διαδικτύου (βλ. Κεφάλαιο Γ και Παράρτημα Δ).

Για τις περισσότερες θέσεις απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, άλλως δεν θα γίνουν δεκτοί για τις αντίστοιχες θέσεις.


Για ορισμένες θέσεις και σε περίπτωση που δεν βρεθούν υποψήφιοι που κατέχουν τα απαιτούμενα πρόσθετα προσόντα (ή τους κύριους αποδεκτούς τίτλους σπουδών), οι κενές θέσεις θα καλυφθούν «επικουρικώς» από υποψηφίους με μειωμένα πρόσθετα προσόντα (ή άλλους τίτλους σπουδών) και αν πάλι δεν καλυφθούν όλες οι θέσεις, θα καλυφθούν σε δεύτερο βαθμό επικουρίας με ακόμα λιγότερα απαιτούμενα προσόντα κ.ο.κ.

Οι θέσεις για τις οποίες υπάρχει επικουρική κάλυψη θα καλυφθούν από τους υποψηφίους που έχουν τα πλήρη απαιτούμενα προσόντα (και τους αποδεκτούς τίτλους σπουδών) και μόνο σε περίπτωση που θα παραμείνουν κενές θέσεις θα συμπληρωθούν από υποψηφίους που καλύπτουν κατά σειρά τα προσόντα «α επικουρίας», «β επικουρίας» κ.ο.κ.

Σε περίπτωση, επίσης, που δεν καλυφθούν οι ειδικές θέσεις που προβλέπονται για πολύτεκνους, τέκνα πολυτέκνων, τρίτεκνους, τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, παλιννοστούντες Πόντιους ομογενείς και παλιννοστούντες ομογενείς του ν. 2790/2000 από υποψηφίους των αντίστοιχων κατηγοριών, οι θέσεις αυτές θα καλυφθούν από υποψηφίους που δεν έχουν τις ιδιότητες αυτές, εφόσον τις έχουν συμπεριλάβει στις προτιμήσεις τους.

Στην αίτηση – υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναγράφονται με προσοχή και σωστά οι κωδικοί των θέσεων, των τίτλων σπουδών, των πρόσθετων προσόντων και εντοπιοτήτων, δεδομένου ότι η επεξεργασία της αίτησης θα γίνει μηχανογραφικά.

Πρόσθετα προσόντα

Για τις περισσότερες θέσεις ΠΕ και ΤΕ κυρίως απαιτείται γνώση ξένης γλώσσας σε επίπεδο ανάλογα με την ειδικότητα καθώς και εμπειρία. Για ορισμένες επίσης ειδικότητες, απαιτείται άδεια άσκησης επαγγέλματος ή βεβαίωση ιδιότητας μέλους επαγγελματικού συλλόγου, για λίγες θέσεις απαιτείται μεταπτυχιακός τίτλος σπουδών (αναλυτικά στην προκήρυξη).

Θέσεις ανά ειδικότητα

Οι ειδικότητες του διαγωνισμού ανέρχονται σε 169, η δημοφιλέστερη εκ των οποίων των Ηλεκτρονικών, που συγκεντρώνουν 100 θέσεις, από τις οποίες 75 κατηγορίας ΤΕ και 25 κατηγορίας ΔΕ. Ακόμη θα προσληφθούν 85 Μηχανολόγοι διαφόρων ειδικεύσεων (20 κατηγορίας ΠΕ, 10 ΤΕ και 55 ΔΕ), επιστήμονες Πληροφορικής ΠΕ και ΤΕ (30 και 31 θέσεις αντίστοιχα) και Ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, 63 στο σύνολο.


Τις 90 φτάνουν οι θέσεις για Μηχανοτεχνίτες ΔΕ, από τους οποίους οι 48 σε αυτοκίνητα και οχήματα μάχης. Στις 24 ανέρχονται οι θέσεις για Οδηγούς ΔΕ, ενώ άλλες ειδικότητες που θα καλυφθούν είναι ΔΕ Οδηγών – Πυροσβεστών (18 θέσεις), ΠΕ Αρχιτεκτόνων Μηχανικών (22 θέσεις), ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών (49 θέσεις) και ΤΕ Τηλεπικοινωνιών (15 θέσεις).

Οσο για τους φορείς που θα «απορροφήσουν» το νέο προσωπικό, τη «μερίδα του λέοντος» θα λάβουν οι Ενοπλες Δυνάμεις (471 θέσεις) και συγκεκριμένα το ΓΕΣ (215), το ΓΕΑ (130) και το ΓΕΝ (126). Στην πρόσληψη 146 υπαλλήλων θα προχωρήσει και η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, εκ των οποίων 85 σε κρατικούς αερολιμένες και 50 στην κεντρική υπηρεσία της.

Από 99 υπάλληλοι θα διοριστούν σε υπουργεία και κυρίως στο υπ. Πολιτισμού (64 θέσεις) και στο υπ. Ανάπτυξης (16 θέσεις), ενώ αρκετές θέσεις προβλέπονται σε διάφορες Περιφέρειες της χώρας, με κυριότερες εκείνες της Θεσσαλίας (19 θέσεις), της Κεντρικής Μακεδονίας (12 θέσεις) και της Στερεάς Ελλάδας (επίσης 12 θέσεις). Τις 17 φτάνουν οι θέσεις που θα καλυφθούν στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, τις 36 στο ΤΑΠ – ΟΤΕ και τις 19 στο ΤΣΜΕΔΕ.

Για να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2008 με το ειδικό έντυπο «ΑΙΤΗΣΗ – ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» μέσα στη σχετική προθεσμία που ορίζεται στην προκήρυξη.

Οι υποψήφιοι της κατηγορίας «Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης» υποβάλλουν το «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 181», της κατηγορίας Τεχνολογικής Εκπαίδευσης το «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 182» και οι υποψήφιοι της κατηγορίας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 183».


Στην αίτηση, η οποία συνοδεύεται από το συμπληρωματικό «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 021» επισυνάπτονται: α) φωτοαντίγραφο αυτής με πρωτότυπη υπογραφή, β) φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας ή ελλείψει ταυτότητας φωτοτυπία των κρίσιμων σελίδων του διαβατηρίου (δηλ. αυτών όπου αναφέρονται ο αριθμός και τα στοιχεία ταυτότητας του κατόχου καθώς και η φωτογραφία), γ) παράβολο δεκαπέντε (15) ευρώ, που εκδίδεται από Δημόσιο Ταμείο, άλλως η αίτηση δεν λαμβάνεται υπόψη και δ) τα δικαιολογητικά με τα οποία αποδεικνύονται τα κριτήρια και οι ιδιότητες που επικαλούνται στην αίτηση συμμετοχής τους (ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ, ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ Δ, Ε και ΣΤ). Αν δεν προσκομιστούν, ο υποψήφιος τίθεται εκτός διαδικασίας και η αίτησή του απορρίπτεται. Ανυπόγραφες αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οπου στα «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 181», «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 182» και «ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ 183» αναφέρεται το ποσοστό προσαύξησης της εμπειρίας κατά 40% με την αντίστοιχη υποσημείωσή του με δείκτη (4), αυτό θα εκλαμβάνεται πλέον ως ποσοστό προσαύξησης κατά 50% για εμπειρία που αποκτήθηκε σε καθήκοντα της ίδιας ή παρεμφερούς ειδικότητας με αυτή της προκηρυσσόμενης θέσης, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στην προκήρυξη και στον νόμο (άρθρο 2 παρ.1 του ν. 3320/2005).

Πού θα στείλετε τις αιτήσεις

Η αίτηση απευθύνεται στο ΑΣΕΠ και υποβάλλεται μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή, σε φάκελο μεγέθους Α4, ή σε ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST που διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, αναφέροντας και την κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) για την οποία ο υποψήφιος υποβάλλει την αίτησή του ως εξής:

ΑΣΕΠ

Αίτηση για την

Προκήρυξη 6Κ/2008

Κατηγορία: ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ

Τ.Θ. 14308

Αθήνα Τ.Κ. 11510

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ). Η υποβολή περισσότερων της μίας αιτήσεων για θέσεις της ίδιας προκήρυξης ή η σώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών προσωπικού συνεπάγεται αυτοδικαίως τον αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Επιτρέπεται η υποβολή δύο ή και περισσότερων αιτήσεων για την ίδια κατηγορία εκπαιδευτικής βαθμίδας (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ) στις περιπτώσεις που οι υποψήφιοι κατέχουν: α) περισσότερους του ενός τίτλους σπουδών της ίδιας εκπαιδευτικής βαθμίδας, καθένας από τους οποίους αντιστοιχεί σε διαφορετικό κλάδο ή ειδικότητα ή β) έναν βασικό τίτλο σπουδών που είναι αποδεκτός σύμφωνα με την προκήρυξη σε διαφορετικό κλάδο ή ειδικότητα της ίδιας κατηγορίας θέσεων (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ).

Και στις δύο ως άνω περιπτώσεις τα έντυπα αιτήσεων θα συρράπτονται, ώστε να αποτελούν ενιαίο σώμα και θα αριθμούνται. Η σειρά προτιμήσεων των θέσεων θα καθορίζεται από τη σειρά αναγραφής τους στα έντυπα αυτά.


google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.