Προγραμματα καταρτισης σε θεματα εμπορικων επιχειρησεων απο την ΕΣΕΕ

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) στα πλαίσια των πράξεων «ΕΡΜΕΙΟΝ 2 – Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για το ανθρώπινο δυναμικό των εμπορικών επιχειρήσεων», θα υλοποιήσει τη Β’ Φάση Προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης (περίοδος Μάιος – Ιούλιος 2012), η οποία περιλαμβάνει Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης διάρκειας 100 ωρών, από τις οποίες οι 40 ώρες καλύπτονται από διδασκαλία στην αίθουσα και οι 60 ώρες διαμέσου διαδικτύου (e-learning).

Τα θεματικά αντικείμενα και οι τόποι υλοποίησης των παραπάνω Προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης, είναι τα εξής:

ΠΔΒΕ 1 Χρηματοοικονομική διαχείριση εμπορικών επιχειρήσεων
Αττική Πειραιάς 1 ΠΔΒΕ 1.1
Θεσσαλία Καρδίτσα 1 ΠΔΒΕ 1.2

ΠΔΒΕ 2 Πώς να δημιουργήσετε μία επιτυχημένη εμπορική επιχείρηση
Θεσσαλία Λάρισα 1 ΠΔΒΕ 2.1
Νότιο Αιγαίο Ρόδος 1 ΠΔΒΕ 2.2
Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη 1 ΠΔΒΕ 2.3

ΠΔΒΕ 4 Τεχνικές διαπραγματεύσεων στις αγορές – πωλήσεις των εμπορικών επιχειρήσεων
Αττική Αθήνα 1 ΠΔΒΕ 4.1
Κεντρική Μακεδονία Αλεξάνδρεια 1 ΠΔΒΕ 4.2

ΠΔΒΕ 5 Η/Υ και νέες τεχνολογίες στις εμπορικές επιχειρήσεις
Κεντρική Μακεδονία Κιλκίς 1 ΠΔΒΕ 5.1
Αλεξάνδρεια 1 ΠΔΒΕ 5.2
Θεσσαλονίκη 1 ΠΔΒΕ 5.3

ΠΔΒΕ 6 Αγγλική Εμπορική Ορολογία
Κρήτη Ρέθυμνο 1 ΠΔΒΕ 6.1
Δυτική Ελλάδα Πάτρα 1 ΠΔΒΕ 6.2

ΠΔΒΕ 10 Διεθνοποίηση εμπορικών επιχειρήσεων
Κεντρική Μακεδονία Θεσσαλονίκη 1 ΠΔΒΕ 10.1
Δυτική Ελλάδα Πάτρα 1 ΠΔΒΕ 10.2

ΠΔΒΕ 12 Διοίκηση της μικρής οικογενειακής εμπορικής επιχείρησης
Αττική Αθήνα 1 ΠΔΒΕ 12.1
Μέγαρα 1 ΠΔΒΕ 12.2
Ανατολική Μακεδονία – Θράκη Αλεξανδρούπολη 1 ΠΔΒΕ 12.3
Κρήτη Χανιά 1 ΠΔΒΕ 12.4

Η επιτυχής παρακολούθηση κάθε ενός από τα παραπάνω Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης της ΕΣΕΕ οδηγεί στην απονομή Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης συμμετοχής έχουν έμποροι (εργοδότες και αυτοαπασχολούμενοι), εργαζόμενοι εμπορικών επιχειρήσεων και λοιποί ενδιαφερόμενοι για δια βίου εκπαίδευση (π.χ. υποψήφιοι έμποροι επιχειρηματίες), που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν επιπλέον γνώσεις και δεξιότητες σε θέματα της εργασίας τους, να βελτιώσουν την απόδοσή τους και να παρέχουν υπηρεσίες υψηλότερης ποιότητας στους καταναλωτές και πελάτες τους.

Οι συμμετέχοντες στα Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης της ΕΣΕΕ δεν θα έχουν καμία οικονομική επιβάρυνση. Επισημαίνεται πως οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις χειρισμού Η/Υ και δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο, δεδομένου ότι τμήμα της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικής διαδικτυακής εκπαιδευτικής εφαρμογής (e-learning).

Η αίτηση συμμετοχής είναι διαθέσιμη σε ηλεκτρονική μορφή από την ιστοσελίδα της ΕΣΕΕ: www.esee.gr και οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να την αποστείλουν στο γραφείο Help Desk του προγράμματος ΕΡΜΕΙΟΝ 2, με τους εξής τρόπους:
• μέσω e-mail στη διεύθυνση [email protected], με θέμα: «Αίτηση συμμετοχής σε Πρό-γραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΕΡΜΕΙΟΝ 2».
• ιδιοχείρως ή ταχυδρομικά στην έδρα της ΕΣΕΕ (γραφείο HELPDESK προγράμματος ΕΡΜΕΙΟΝ 2, Μητροπόλεως 42, TΚ 10563, Αθήνα), σε φάκελο με ένδειξη «Αίτηση συμμετοχής σε Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης – ΕΡΜΕΙΟΝ 2».

Αιτήσεις συμμετοχής θα παραλαμβάνονται έως τη συμπλήρωση τμημάτων (20 – 25 εκπαιδευόμενοι ανά τμήμα) και το αργότερο έως και Δευτέρα 7 Μαΐου 2012. Ενδεικτική ημερομηνία έναρξης υλοποίησης των Προγραμμάτων Δια Βίου Εκπαίδευσης είναι η Δευτέρα 14 Μαΐου 2012. Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να απευθύνονται στα στελέχη του γραφείου Help Desk του προγράμματος ΕΡΜΕΙΟΝ 2 (τηλ.: 210 3259236-7, e-mail: [email protected].

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.