Προγραμματα καταρτισης σε εμποριο και logistics απο τον ΣΒΒΕ

Για άνεργους ηλικίας 18-24 ετών στην ΠΑΜ-Θ και άλλες τρεις περιφέρειες της Ελλάδας

Αιτήσεις για το πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης, συμβουλευτικής υποστήριξης και πιστοποίησης προσόντων που αφορά ανέργους ηλικίας 18-24 ετών, δέχεται ο Σύνδεσμος Βιομηχανικών Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας – logistics και εξαγωγικού εμπορίου προϊόντων, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα της παραγωγής.
 
Οι ωφελούμενοι μετά το πέρας της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της συμμετοχής τους στις εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και προσόντων θα εισπράξουν εκπαιδευτικό επίδομα 5 ευρώ ανά ώρα θεωρητικής κατάρτισης και εκπαιδευτικό επίδομα 3 ευρώ ανά ώρα πρακτικής άσκησης.
 
Το πρόγραμμα φιλοδοξεί να αμβλύνει το πρόβλημα στην αγορά εργασίας των περιφερειών του Βορειοελλαδίτικου Τόξου (δηλαδή των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας και Ηπείρου) που είναι η αντιστοιχία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης προσόντων και δεξιοτήτων εργαζομένων στις συγκεκριμένες περιφέρειες. Στόχος είναι η απορρόφηση των ανέργων από μεταποιητικές επιχειρήσεις κατά προτεραιότητα, οι οποίες επιθυμούν να εντάξουν τα προϊόντα τα οποία παράγουν σε εγχώρια και διεθνή δίκτυα διανομής.
 
Η κατάρτιση των ωφελούμενων θα έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης και 260 ώρες πρακτική άσκηση, και θα υλοποιηθεί σε τέσσερις διαδοχικές φάσεις.
 
Δικαιούχοι είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 ετών, που είναι άνεργοι και κατοικούν στις τέσσερις περιφέρειες του προγράμματος.
 
Info: Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε και γίνεται μέσω του ακόλουθου συνδέσμου στο διαδίκτυο: www.sbbe-edu.gr.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.