Προγραμματα καταρτισης και επιμορφωσης επιχειρηματιων

Όλο τον Ιανουάριο από το SeeG Ελλάδα-Βουλγαρία

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ροδόπης στο πλαίσιο του έργου “Empowering businesses Seeking Growth (SeeG)”, που χρηματοδοτείται από το Ε.Π. Interreg V-A Greece-Bulgaria 2014-2020, (Ο.Π.Σ.5070714), υλοποιεί προγράμματα κατάρτισης & επιμόρφωσης για Δυνητικούς Επιχειρηματίες (εργαζόμενοι, άνεργοι κ.τλ.) και Νέες & Υφιστάμενες Επιχειρήσεις (μέλη των Επιμελητηρίων Ροδόπης), με στόχο την ενίσχυση των βασικών παραγόντων που επηρεάζουν την επιχειρηματική επιτυχία στην περιοχή της Κομοτηνής.

Τα Προγράμματα Κατάρτισης 4.1.2_Skills enhancement trainings (Εκπαιδεύσεις ανάπτυξης ικανοτήτων) διάρκειας 120 ωρών με τίτλο: «Οργάνωση και διαχείριση Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων με έμφαση σε περιόδους κρίσης, βιώσιμη χρηματοοικονομική διαχείριση-τεχνικές ανάκτησης χρέους, τεχνολογίες πληροφορικής χαμηλού κόστους, επιταχυντές ανάπτυξης, εξάλειψη περιορισμών», αφορούν 80 ωφελούμενους. Ξεκίνησαν στις 9/1/2023 και υλοποιούνται σε 2 τμήματα των 20 ατόμων, με ορίζοντα ολοκλήρωσης τις 20/3/2023. Συμπληρωματικά, άλλα 2 τμήματα των 20 ατόμων ξεκίνησαν την επιμόρφωσή τους στις 10/1/2023 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 18/3/2023.

Θεματικές ενότητες των προγραμμάτων:

  • Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (social media) από τις επιχειρήσεις
  • Βιώσιμη ανάπτυξη και μοντέλα βιώσιμης ανάπτυξης
  • Επιχειρήσεις start-ups

Τα Προγράμματα Επιμόρφωσης 4.1.3_Boosting business skills (Ενίσχυση επιχειρηματικών ικανοτήτων) διάρκειας 20 ωρών θα πραγματοποιηθούν σε 2 τμήματα για 60 ωφελούμενους.

Τίτλοι προγραμμάτων:

  • Προώθηση της προσωπικής ανάπτυξης, της αυτοπεποίθησης και των δεξιοτήτων δικτύωσης
  • Προσαρμογή των επιχειρήσεων σύμφωνα με τα νέα πρότυπα ISO, ανάλυση κινδύνου – διαχείριση, σχέδιο επιχειρηματικής συνέχειας, GDPR

Τα δύο αυτά επιμορφωτικά προγράμματα αναμένεται να ξεκινήσουν στις 21/3/2023 και θα ολοκληρωθούν έως τις 27/3/2023.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.