Προγραμματα επαγγελματικης καταρτισης για εργαζομενους μικρων επιχειρησεων

Θα υλοποιήσει ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής με ανακοίνωσή του ενημερώνει τα μέλη του ότι ως δικαιούχος φορέας υλοποίησης προτίθεται να υλοποιήσει επιδοτούμενα προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις έτους 2015 (ΛΑΕΚ 1-25).
 

Απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης

 
Σύμφωνα με την εγκύκλιο απαραίτητες προϋποθέσεις ένταξης επιχείρησης στο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης είναι :
·         να επιθυμούν να καταρτίσουν το προσωπικό τους και να είναι μέλη των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών του κλάδου τους, οι οποίοι να αναλαμβάνουν την υλοποίηση του προγράμματος κατάρτισης.
·         να καταβάλουν στο ΙΚΑ την εργοδοτική εισφορά ΛΑΕΚ (0,24%) για τους εργαζόμενους της επιχείρησής τους για το έτος 2015.
·         να απασχολούν από 1 έως 25 εργαζόμενους.
·         να μην χρηματοδοτείται το πρόγραμμα κατάρτισης στο οποίο συμμετέχουν από άλλο φορέα.
·         να μην  χρηματοδοτούνται από άλλο πρόγραμμα κατάρτισης του Ο.Α.Ε.Δ. και του ΛΑΕΚ για τους εργαζόμενους που λαμβάνουν μέρος στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισης.
 

Οι όροι συμμετοχής

 
Τα προγράμματα κατάρτισης:
 
·         υλοποιούνται εκτός ωραρίου εργασίας και μέχρι τις 22.00.
·         περιλαμβάνουν  μόνο θεωρητικό  μέρος και η διάρκειά τους  ορίζεται στις 32 ώρες
·         ο αριθμός διδακτικών ωρών ημερησίως δεν υπερβαίνει τις 4.
·         Δεν επιτρέπεται κατάρτιση κατά τις Κυριακές και τις επίσημες αργίες.
·         Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι καταρτιζόμενοι πρέπει να έχουν αποκλειστικά την ιδιότητα του εργαζόμενου στις συμμετέχουσες επιχειρήσεις το πρόγραμμα κατάρτισης.
·         Κατ΄ εξαίρεση οι εργαζόμενοι σε  εποχικές επιχειρήσεις (άρθρο 24 του Ν.1836/89) μπορούν να καταρτίζονται, και κατά το χρονικό διάστημα που οι επιχειρήσεις αυτές δεν λειτουργούν. Στη περίπτωση αυτή δεν υφίσταται ωράριο και επομένως δεν ισχύει η δέσμευση υλοποίησης προγράμματος κατάρτισης εκτός ωραρίου.
·         Δεν είναι δυνατή η συμμετοχή του ίδιου εργαζόμενου σε περισσότερα του 1 προγράμματα κατά τη διάρκεια ισχύος της παρούσης. Σε αντίθετη περίπτωση αποκλείεται η συμμετοχή του καταρτιζόμενου από όλα τα προγράμματα κατάρτισης που δηλώθηκε.
·         Ο αριθμός καταρτιζομένων για κάθε πρόγραμμα κατάρτισης κυμαίνεται από 10 έως 25.
·         Οι απουσίες για κάθε καταρτιζόμενο δεν μπορούν να υπερβαίνουν το  20% του συνόλου των ωρών κατάρτισης  που έχουν καταχωρηθεί στην αίτηση υλοποίησης προγράμματος. Ο παραπάνω αριθμός των απουσιών δεν μπορεί να αποτελέσει αιτιολογία μείωσης των ημερών υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης.
 
Τα προγράμματα κατάρτισης υλοποιούνται από Πιστοποιημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Επιπέδου 2 (ΚΔΒΜ2) σε δομές των ανωτέρω Κέντρων Δια Βίου Μάθησης ή σε ενοικιαζόμενες από αυτά δομές, είτε στις δομές των φορέων εκπροσώπησης των εργοδοτών και των εργαζομένων που πληρούν τις αναγκαίες  προϋποθέσεις.
 

Το κόστος συμμετοχής

 
Το μέσο ωριαίο κόστος υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης ανά καταρτιζόμενο ορίζεται στο ποσό των 14 ευρώ.
 
Το ποσό αυτό αναλύεται ως εξής:
 
6 ευρώ, ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά στις δαπάνες υλοποίησης της κατάρτισης.
5 ευρώ  ανά ώρα κατάρτισης,  που αφορά στις  δαπάνες διατροφής και μετακίνησης ανά καταρτιζόμενο.
3 ευρώ  ωριαίο κόστος ανά καταρτιζόμενο, που αφορά στις δαπάνες  για τη διαχειριστική υποστήριξη  του προγράμματος κατάρτισης από τον φορέα εκπροσώπησης των εργοδοτών.
Στη περίπτωση που το πρόγραμμα κατάρτισης υλοποιείται σε συνεργασία  με εργατικό κέντρο, το μέσο ωριαίο κόστος  υλοποίησης του προγράμματος, αυξάνεται κατά 1,50 ευρώ.

Θεματολογία προγραμμάτων

 
Τα προγράμματα κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στην Κομοτηνή είναι τα εξής:
 
 
1)      Τεχνικές Πωλήσεων κι Επικοινωνίας/e-Marketing (ηλεκτρονικό εμπόριο, social media)
2)      Βασικές γνώσεις Τουρκικής γλώσσας
3)      Marketing και συμπεριφορά καταναλωτή

Info

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής  Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2531027188

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.