Προγραμμα για την εκπαιδευση μεταναστων στην ελληνικη γλωσσα, την ιστορια και τον πολιτισμο

Πρόγραμμα «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό – ΟΔΥΣΣΕΑΣ», Άξονας προτεραιότητας (ΑΠ 7,8, Ή 9) μέσα στα πλαίσια της δια βίου μάθησης θα πραγματοποιηθεί και στην πόλη μας.

•Θεματικές ενότητες: (Επίπεδο A1: Εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας. Οι εκπαιδευόμενοι αποκτούν τη γλωσσική δεξιότητα αλλά και πρακτικές κοινωνικές ικανότητες, ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στις επικοινωνιακές καταστάσεις της καθημερινής ζωής και να εξοικειωθούν με το κοινωνικό περιβάλλον, την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας.

Επίπεδο Α2: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχείων της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού. Στο συγκεκριμένο επίπεδο προβλέπονται δύο (2) θεματικές ενότητες: Μαθήματα ελληνικής γλώσσας, διάρκειας 150 ωρών, και στοιχεία της ελληνικής ιστορίας και του ελληνικού πολιτισμού, διάρκειας 25 ωρών.)

•Χρονική διάρκεια και ώρες διδασκαλίας (Το επίπεδο Α1 διαρκεί 125 ώρες και το Επίπεδο Α2 διαρκεί 175 ώρες)

•Αναλυτικό και Ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων (Τα τμήματα δύνανται να λειτουργούν πρωινές ή απογευματινές ώρες ανάλογα με την επιθυμία των εκπαιδευομένων και εφόσον συγκεντρωθεί ο απαραίτητος αριθμός υποψηφίων. Τα μαθήματα διαρκούν τρεις (3) ώρες και διεξάγονται δύο (2) έως τρεις (3) ημέρες κάθε εβδομάδα.

•Διαδικασία αξιολόγησης της επίδοσης των εκπαιδευομένων (Μετά την ολοκλήρωση ενός επιπέδου οι εκπαιδευόμενοι αξιολογούνται με ανάλογο «εργαλείο προόδου» προκειμένου να διαπιστωθεί η απόκτηση των δεξιοτήτων και ικανοτήτων που αντιστοιχούν στο συγκεκριμένο επίπεδο γλωσσομάθειας.)

•Διαδικασία πιστοποίησης των εκπαιδευομένων και πιστοποιητικό αποφοίτησης (Και στα δύο επίπεδα μάθησης και εφόσον διαπιστωθεί η επιτυχής ολοκλήρωση, χορηγείται Πιστοποιητικό Δια Βίου Εκπαίδευσης. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση του επιπέδου Α2, οι εκπαιδευόμενοι δύνανται να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης Ελληνομάθειας της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Η απόκτηση του πιστοποιητικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη των υπηκόων τρίτων χωρών στο καθεστώς του επί μακρόν διαμένοντος στην Ελλάδα.)

•Ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευομένων (το κάθε τμήμα μπορεί να περιλαμβάνει 15 έως 20 άτομα)

•Τα επιμέρους κριτήρια επιλογής που μπορεί να θέσει ο φορέας για την παρακολούθηση των προγραμμάτων. (Το πρόγραμμα απευθύνεται σε Πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) και σε υπηκόους Τρίτων χωρών – ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 26 ετών και άνω, χωρίς καμία διάκριση που διαμένουν μόνιμα στη χώρα μας.)

•Οι απαιτούμενες προυποθέσεις για την εισαγωγή των υποψηφίων (Τεστ αξιολόγησης γλωσσικών ικανοτήτων)

•Η έναρξη και λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων των υποψηφίων (Από 1 έως τις 20 του επόμενου μήνα)

Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος είναι από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πληροφορίες γραφείο ΚΕΕ Ν. Ροδόπης, Πρόγραμμα «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» Εκμάθηση ελλ. γλώσσας για μετανάστες, κάθε Πέμπτη 4-6 εγγραφές, τηλ. 6938037966 κα Καραπασχάλη Άρτεμη

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.