Προειδοποιητικη επισχεση εργασιας απο τους εργαζομενους της ΕΑΣ
Προειδοποιητική επίσχεση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ροδόπης σε μια προσπάθεια να στείλουν ένα μήνυμα προς τους κυβερνώντες ότι η κατάσταση των εργαζομένων στην Οργάνωση έχει φτάσει στο απροχώρητο και επιτέλους θα πρέπει να δοθεί κάποια λύση.
Η ταλαιπωρία των εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης είναι γνωστή στην κοινωνία της περιοχής μας. «Αύριο θα κάνουμε μια προειδοποιητική επίσχεση εργασίας προκειμένου να δώσουμε ένα μήνυμα προς την πολιτεία, προς την κυβέρνηση ότι η κατάσταση είναι στο απροχώρητο και αυτή η κατάντια δεν μπορεί να συνεχισθεί και δεν βοηθά κανένα», τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΑΣ Ροδόπης κ. Κυριάκος Καφαλής επισημαίνοντας ότι αυτή γίνεται με αφορμή «υποσχέσεις που έχουν δοθεί ότι κάτι θα γίνει. Δυστυχώς όμως οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ έχουμε χορτάσει από υποσχέσεις. Περιμέναμε να δούμε κάποιο αποτέλεσμα αλλά τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα. Για αυτό λοιπόν αυτήν την φορά θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους πολιτικούς μας για να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα, και να μην φθάσουμε στο σημείο να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Είναι κάτι που δεν βοηθά την χώρα, ούτε την κοινωνία μας ούτε τον πολιτικό μας πολιτισμό».
Σε περίπτωση που δεν γίνει κάτι οι εργαζόμενοι θα προχωρήσουν σε δυναμική κινητοποίηση. «Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να μην κλείσει η οργάνωση εξαιτίας μας. Θέλουμε αυτό το βάρος αν κάποια στιγμή κλείσει είτε με την μορφή της επίσχεσης εργασίας ή οτιδήποτε άλλο να το φέρουν κάποιοι άλλοι που δυστυχώς βρίσκονται σε θέσεις και δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα τίποτα.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΑΣ είναι απλήρωτοι εδώ και είκοσι ένα μήνες Όσον αφορά δημοσίευμα που κάνει λόγο ότι ένας εργαζόμενος πήρε όλους τους μισθούς ο κ. Καφαλής τονίζει ότι «πολλές φορές κάποια πράγματα είναι πλασματικά. Είναι γνωστό ότι κάποιοι εργαζόμενοι έχουν πάρει κάποιες προκαταβολές για να καλύψουν πρώτες ανάγκες ή έχουν πάρει τρόφιμα γιατί μπορούμε να πηγαίνουμε να ψωνίζουμε και να μας κρατούν λεφτά από τον μισθό μας. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε λίγα λεφτά. Είναι ένα θέμα που δεν μας αρέσει καθόλου και δεν τιμούν καθόλου τον πολιτισμό μας».
Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
