Προχωρει η διαδικασια συστασης 1.000 θεσεων ιατρων στο ΕΣΥ

Εντός του Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί από το υπουργείο Υγείας η σύσταση των 1.000 θέσεων γιατρών σε νοσηλευτικά ιδρύματα και κέντρα υγείας ανά την επικράτεια, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα προκηρυχθούν και οι θέσεις των γιατρών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας.
H σύσταση και η προκήρυξη αυτών των 1.000 θέσεων θα υλοποιηθεί άμεσα, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στις εφημερίες των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Η πλειονότητα των θέσεων των νέων γιατρών αφορά τις ειδικότητες των παθολόγων, καρδιολόγων, χειρούργων, παιδιάτρων, ορθοπαιδικών, μικροβιολόγων, πνευμονολόγων, οφθαλμιάτρων, δερματολόγων, ΩΡΛ, γαστρεντερολόγων και ακτινοδιαγνωστών.
Για την πρόσληψή τους οι υποψήφιοι πρέπει να διαθέτουν:
α) πτυχίο ιατρικής σχολής ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμο αναγνωρισμένο πτυχίο ή δίπλωμα ιατρικής σχολής της αλλοδαπής,
β) άδεια άσκησης επαγγέλματος,
γ) επιπλέον για τους ιατρούς ειδικοτήτων, άδεια τίτλου αντίστοιχης ειδικότητας,
δ) εκπληρωμένες τις από το Ν.Δ. 67/1968 (υπηρεσία υπαίθρου) προβλεπόμενες υποχρεώσεις ή να έχουν νόμιμα απαλλαγεί από αυτές,
ε) την ελληνική ιθαγένεια ή ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Εφόσον ο υποψήφιος έχει ιθαγένεια κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πρέπει απαραίτητα να γνωρίζει την ελληνική γλώσσα στο επίπεδο που προσδιορίζεται με την προκήρυξη.
στ) Βεβαίωση ιδιότητας μέλους ιατρικού συλλόγου.

300 νοσηλευτές σε ΜΕΘ

Στο μεταξύ, από μέρα σε μέρα αναμένεται η πρόσληψη -μέσω των κυλιομένων πινάκων- μόνιμου νοσηλευτικού προσωπικού (300 θέσεις), οι οποίοι θα αναλάβουν καθήκοντα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων Ευαγγελισμός, Ασκληπιείο Βούλας, Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Πεντέλης, Ερυθρός, Τζάνειο, όπως και σε μονάδες του ΕΣΥ στη Ρόδο, στην Αλεξανδρούπολη, στην Πάτρα, στα Ιωάννινα, στη Λάρισα, στο Ηράκλειο Κρήτης κ.λπ.
Πρόκειται για 179 θέσεις ΤΕ Νοσηλευτικής και 240 θέσεις ΔΕ Νοσηλευτικής σε 19 νοσηλευτικά ιδρύματα, για τις οποίες είχαν ήδη δοθεί οι απαιτούμενες εγκρίσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.