Προχωρα η προκηρυξη για την προσληψη 500 Eιδικων Φρουρων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας βρίσκεται το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, βάσει του οποίου θα βγει «στον αέρα» η προκήρυξη πρόσληψης 500 Ειδικών Φρουρών στην Ελληνική Αστυνομία. Το σχέδιο που βρίσκεται για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε’ Τμήμα του ΣτΕ αυξάνει κατά 500 τις οργανικές θέσεις των Ειδικών Φρουρών, όσες δηλαδή και οι θέσεις που θα προκηρυχθούν φέτος. Ο διαγωνισμός αναμένεται να «τρέξει» στα τέλη του μήνα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα υπάρξουν μικρές αλλαγές στη μοριοδότηση των υποψηφίων, καθώς πριμοδοτούνται με επιπλέον μόρια όσοι κατέχουν άδεια οδήγησης μοτοποδηλάτου, ή μοτοσικλέτας, ή αυτοκινήτου, αλλά και εκείνοι που έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις τους ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε Ειδικές Δυνάμεις ή ως ΕΠΥ.

H συμμετοχή

Κατά τα άλλα, η προκήρυξη των νέων Ειδικών Φρουρών θα αφορά μόνο Ελληνες πολίτες (άνδρες και γυναίκες) που είναι απόφοιτοι Λυκείου, έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις (οι άντρες), έχουν ανάστημα άνω του 1,70 μ. και δεν υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους.

Ως πρόσθετα προσόντα πρόσληψης θεωρούνται:
• Η γνώση ξένης γλώσσας.
• Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως έφεδροι αξιωματικοί ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντές πενταετούς υποχρέωσης.
• Ο υποψήφιος να είναι τέκνο προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος ή εξαιτίας αυτού.
• Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσικλέτας ή αυτοκινήτου.
• Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ, ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».
• Ο υποψήφιος να είναι γονιός ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως από φέτος αλλάζει το υπηρεσιακό καθεστώς των Ειδικών Φρουρών, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν στο σχολείο της ΕΚΑΜ από το ερχόμενο φθινόπωρο.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.