Προχωρα η επανεκκινηση του εργοστασιου της πρωην Shelman

Ήδη έχει ξεκινήσει η πρώτη γραμμή εμποτισμού, ενώ προχωρούν οι συντηρήσεις των μηχανημάτων

Την πίτα τους έκοψαν οι εργαζόμενοι στα Ελληνικά Πάνελ

Την πρώτη τους βασιλόπιτα έκοψαν την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου τα Ελληνικά Πάνελ (ΕΛΠΑΝ), με παλιούς εργαζόμενους της SHELMAN, και νέους που συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, να έρχονται κοντά.

Το παρών έδωσε και η διοίκηση του Ομίλου ALFA WOOD.

«Πρώτη χρονιά που ερχόμαστε ξανά στο εργοστάσιο, στόχος είναι να λειτουργήσει ξανά και είμαστε σε πολύ καλό στάδιο» σημείωσε ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου κ. Αστέριος Αγοραστός, μιας και έχει ξεκινήσει η πρώτη γραμμή εμποτισμού φιλμ μελαμίνης, και έχει προχωρήσει η συντήρηση των μηχανημάτων του εργοστασίου, με τη διοίκηση να ευελπιστεί πως σε έξι μήνες θα κάνουν τις πρώτες δοκιμές.

Σήμερα το εργοστάσιο απασχολεί 45 άτομα, με την εταιρεία να κάνει προσπάθεια να φέρει πίσω τους παλιούς εργαζόμενους. Ήδη γύρω στους 25 έχουν επιστρέψει στην εργασία, τους, και στόχος είναι να προσλάβουν όλους τους παλιούς εργαζόμενους που το επιθυμούν.

Κάποιοι βέβαια έχουν βγει στην σύνταξη, άλλοι δουλεύουν αλλού, όμως υπήρξαν και άλλοι που θέλησαν να ξεκινήσουν ξανά μαζί τους και να συνεχίσουν αυτό το εγχείρημα.

Παράλληλα προχωρά η εγκατάσταση μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύση βιομάζας και ειδικότερα των αποβλήτων ξύλου που προκύπτουν τόσο από την παραγωγική διαδικασία της βιομηχανίας όσο και από λοιπές εγκαταστάσεις και μονάδες επεξεργασίας ξυλείας της ευρύτερης περιοχής, καθώς και στην τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ.

Όσο για τις υπόλοιπες γραμμές, ο κ. Αγοραστός τόνισε πως η μία γραμμή του εμποτισμού, αποτελεί συνδυασμό των άλλων δύο για αυτό και πρέπει να μπουν σε λειτουργία και τα υπόλοιπα τμήματα.

Τα άλλα εργοστάσια του ομίλου, σε Λάρισα και Γρεβενά, χρειάζονται αυτή την παραγωγή, και αναγκαστικά θα γίνει παραγωγή της μοριοσανίδας (chipboard), που είναι το γνωστότερο υλικό στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, και θα ξεκινήσει και η παραγωγή μελαμίνης, που είναι το υλικό που δουλεύει αρκετά στην Ελλάδα, και σήμερα το 80% είναι εισαγόμενο.

Στόχος τους είναι, σε πλήρη λειτουργία, το εργοστάσιο να απασχολεί τουλάχιστον 100 άτομα, αν και όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός είναι κάπως δύσκολο να βρεθούν εξειδικευμένα άτομα για συγκεκριμένες θέσεις, αλλά συνεχίζουν κανονικά την διαδικασία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.