Προαγγελος «αλλαγης σελιδας» για την ΕΒΖ η επαναλειτουργια του εργοστασιου της Ορεστιαδας

Πέτρος Χασανίδης «Η εντολή μας είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτάρκη σε ζάχαρη»

Η είδηση της επανεκκίνησης του εργοστάσιου ζάχαρης στην Ορεστιάδα ήρθε να σπάσει την μονοτονία των «πικρών» ειδήσεων, που με καταιγιστικό ρυθμό ανακύπτουν τα τελευταία 24ωρα. Η απόφαση της διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης φαίνεται πως αποτελεί το πρώτο βήμα για μια αλλαγή σελίδας στην άλλοτε κραταιά, μα τα τελευταία χρόνια καταρρέουσα, βιομηχανία. Το αμέσως προσεχές διάστημα αναμένεται να βγει η προκήρυξη για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού-περίπου 100 ατόμων, σύμφωνα με τον υπάρχοντα σχεδιασμό- που προορίζεται για τη συντήρηση των υποδομών του εργοστασίου, προκειμένου να καταστεί πρόσφορη η επανεκκίνηση της παραγωγικής διαδικασίας. Η παραγωγική διαδικασία τοποθετείται χρονικά στα μέσα του προσεχούς Οκτωβρίου, όταν θα μπορούν να διαθέσουν την παραγωγή τους οι τευτλοπαραγωγοί, και τότε δεν αποκλείεται να ενισχυθεί το έμψυχο δυναμικό της μονάδας. 

Αναμονή νέων θετικών ειδήσεων ως τα τέλη Ιουλίου

Για τη θετική αυτή εξέλιξη μίλησε στον «ΠτΘ» ο κ. Πέτρος Χασανίδης, μέλος του Δ.Σ. της ΕΒΖ, ο οποίος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι θα έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες για την άλλοτε κραταιά ελληνική βιομηχανία. «Τίποτα δεν έγινε τυχαία», διαβεβαίωσε, «και αυτοί που παρακολουθούν την υπόθεση της ζάχαρης, διαπιστώνουν ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη στόχευση από την πλευρά της κυβέρνηση, και προς την κατεύθυνση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατ. ευρώ και με την αναδιάρθρωση της εταιρίας». «Η στόχευση αυτή είναι ότι θέλουν να βάλουν την εταιρία ξανά σε ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο και να την καταστήσουν μεγάλη και δυνατή», εξήγησε. «Ένα μέρος αυτού του πλάνου προβλέπει τη λειτουργία των εργοστασίων και την επανέναρξη της διαδικασίας καλλιέργειας τεύτλου στην περιοχή μας», συνέχισε, «και το άλλο κομμάτι, που επεξεργάζεται αυτή τη στιγμή η διοίκηση της εταιρίας, πιστεύω ότι θα ανακοινωθεί περί τα τέλη Ιουλίου. Το θέμα της ζάχαρης δεν τελειώνει με την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου να λειτουργήσουν φέτος δύο εργοστάσια, στην Ορεστιάδα και στο Πλατύ. Είναι πολύ μεγαλύτερο, πολύ πιο ισχυρό και θα έχει και πολύ καλύτερα αποτελέσματα, εφόσον υπάρχουν κάποια πράγματα που περιμένουμε να τελειώσουν τις επόμενες μέρες. Η καινούργια διοίκηση, μολονότι ουσιαστικά δεν βρήκε εταιρία, ξεκίνησε μια προσπάθεια τους τελευταίους 4-5 μήνες για να υπάρξει κάτι διαφορετικό. Σιγά σιγά μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν συγκεκριμένα αποτελέσματα, που θα δείξουν και στον πιο καχύποπτο και κακόπιστο ότι δεν είναι κάτι συγκυριακό, ότι υπάρχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που έχει να κάνει και με την εταιρία αλλά και με την ανάπτυξη των περιοχών μας». 

«Η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να μπορεί να καλύπτει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς»

«Είμαστε υποχρεωμένοι, είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, να παράγουμε ζάχαρη, γιατί η ζάχαρη είναι βασικό προϊόν διατροφής, και να καταστήσουμε τη χώρα αυτάρκη», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Χασανίδης. «Πριν από μερικά χρόνια ήμασταν εταιρία που εξάγαμε το προϊόν σε όλα τα Βαλκάνια», προσέθεσε, «και είναι επιτακτικό να ξανακερδίσουμε αυτόν τον ρόλο. Αυτή είναι η εντολή που έχουμε ως διοικητικό συμβούλιο. Να ξανακάνουμε την Ελλάδα αυτάρκη και η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης να μπορεί να καλύπτει, τουλάχιστον σε αυτή τη φάση, τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς». 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.