Προ των πυλων 1.012 μονιμες προσληψεις σε φυλακες της χωρας εκτος ΑΣΕΠ

Την πρόσληψη ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου

Την πρόσληψη 1.012 σωφρονιστικών υπαλλήλων εκτός ΑΣΕΠ ανακοίνωσε η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής κ. Σοφία Νικολάου.

Ειδικότερα, με τοποθέτησή της πριν από λίγες ημέρες στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου της Βουλής, η κ. Νικολάου, αποκάλυψε τον σχεδιασμό για τα σωφρονιστικά καταστήματα, ενώ, όπως δήλωσε, στόχος είναι ενίσχυση του προσωπικού των φυλακών με το ίδιο πλαίσιο που έγιναν και οι προσλήψεις των 1.500 ειδικών φρουρών στην αστυνομία (δηλαδή εκτός ΑΣΕΠ), καθώς και οκτώ γιατρών διαφόρων ειδικοτήτων για τα Καταστήματα Κράτησης.

Να σημειωθεί ότι ήδη είναι γνωστές οι 258 προσλήψεις στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας, για τις οποίες υπήρχε συζήτηση αν θα γίνουν από το ΑΣΕΠ ή απλώς με την εποπτεία του, όπως και, τελικώς, αποφασίστηκε. Υπενθυμίζεται ότι οι ειδικότητες που ζητούνται για το Σωφρονιστικό Κατάστημα Δράμας είναι, μεταξύ άλλων: ΠΕ Σωφρονιστικών Ενηλίκων, ΠΕ Ψυχολόγων, ΠΕ Κοινωνιολόγων, ΠΕ Κοινωνικής Εργασίας, ΠΕ Ιατρών, ΠΕ Οδοντιάτρων, ΠΕ Εγκληματολόγων, ΤΕ Μηχανικών, ΤΕ Πληροφορικής, ΤΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΤΕ Υγείας Πρόνοιας (Νοσηλευτών και Κοινωνικής Εργασίας), ΔΕ Διοικητικού-Λογιστικού, ΔΕ Φύλαξης, ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης, ΔΕ Οδηγών, ΔΕ Νοσηλευτικής. Το μεγαλύτερο τμήμα της προκήρυξης αφορά ΔΕ Φύλαξης (103 θέσεις) και ΔΕ Προσωπικού Εξωτερικής Φρούρησης (98 θέσεις).

Επιπλέον, η κ. Νικολάου ανακοίνωσε ότι έχουν ήδη εγκριθεί 381 προσλήψεις στα υπόλοιπα Σωφρονιστικά Καταστήματα, ενώ θα εγκριθούν άμεσα και ακόμη 373 θέσεις.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.