Πριν το Πασχα η ενισχυση των κτηνοτροφων για αγορα ζωοτροφων

Με βάση τον τζίρο του 2021 η επιδότηση

Μέχρι το Πάσχα θα καταβληθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων κτηνοτρόφων η ενίσχυση για την αγορά ζωοτροφών. Το συνολικό ποσό που υπολογίζεται να δοθεί είναι πάνω από 45 εκατ. ευρώ.

Τον παραπάνω στόχο του ΥπΑΑΤ, επισήμανε ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, μιλώντας στη Βουλή, με αφορμή την τροπολογία για την χορήγηση ενίσχυσης σε επιχειρήσεις κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων, σύμφωνα με τις κανόνες κρατικών ενισχύσεων και η οποία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης για το ΓΕΜΗ.

Στην μεγάλη αύξηση των ζωοτροφών τους τελευταίους μήνες, ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης αρχικά και των συμβάντων που ακολούθησαν, αναφέρθηκε ο κ. Γ. Γεωργαντάς, τονίζοντας ότι «με βάση τους κανόνες κρατικών ενισχύσεων και προκειμένου να ενισχύσουμε τους κτηνοτρόφους μας, στην αγορά ζωοτροφών, έρχεται διάταξη με την οποία αποφασίζεται η ενίσχυση των κτηνοτρόφων. Με υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί, το ποσό της ενίσχυσης που θα αποφασιστεί, θα είναι ακατάσχετο, για να μπορέσουν να το εισπράξουν οι κτηνοτρόφοι μας».

Σημείωσε δε, ότι «το ποσό της ενίσχυσης αυτής, θα είναι σε ποσοστό επί του τζίρου όλου του έτους 2021, ώστε να γίνει πιο δίκαιη η κατανομή του. Στόχευση μας είναι να μπορέσουμε πριν από το Πάσχα να καταβληθούν στους λογαριασμούς τους, τα ποσά τα οποία τους αναλογούν και που υπολογίζονται ότι είναι άνω των 45 εκατομμυρίων ευρώ».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.