Πρασινο φως απο το Υπουργειο Εσωτερικων

Οι 800 κενές οργανικές θέσεις ένστολου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο των εγκρίσεων

Σε οκτώ φορείς του Δημοσίου θα τοποθετηθούν 968 νέοι υπάλληλοι, καθώς δόθηκε το πράσινο φως από την αρμόδια επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών. Μετά τις εγκριτικές αποφάσεις της επιτροπής, οι φορείς μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση των προκηρύξεων- ανακοινώσεών τους. Στο νέο αυτό πακέτο των εγκρίσεων περιλαμβάνονται και οι 800 κενές οργανικές θέσεις ένστολου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα, τις οποίες είχαν ανακοινώσει οι «Προσλήψεις στο Δημόσιο» στις 19 Μαΐου 2008. a

Στις εγκριτικές αποφάσεις περιλαμβάνονται και 112 εποχικές θέσεις στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού. Η διαδικασία για την πλήρωση 71 από αυτές τις θέσεις βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς το Ίδρυμα θα δέχεται τις αιτήσεις των υποψηφίων μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουλίου (σελ. 13).


Οι 968 θέσεις θα καλυφθούν από υπαλλήλους που θα υπογράψουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου ή έργου, όμως παράλληλα εγκρίθηκε η πλήρωση κενών οργανικών θέσεων και η πρόσληψη προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Τα αιτήματα των φορέων που εγκρίθηκαν είναι τα εξής:

Εγκρίθηκε η πλήρωση 800 κενών οργανικών θέσεων ένστολου προσωπικού στο Λιμενικό Σώμα (υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής).

Ο αριθμός των θέσεων κατά ειδικότητα έχει ως εξής:

Δόκιμοι Σημαιοφόροι …25

Ανθυποπλοίαρχοι Ιατροί …3

Ανθυποπλοίαρχοι Οικονομικοί …12

Δόκιμοι Υπαξιωματικοί …90

Δόκιμοι Λιμενοφύλακες …670

Σύνολο… 800

Στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (υπουργείο Εθνικής Άμυνας) θα προσληφθούν για ορισμένο χρονικό διάστημα 112 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των κατηγοριών εκπαίδευσης. Ήδη έχουν προκηρυχθεί 71 θέσεις και θα κατατίθενται αιτήσεις μέχρι τις 21 Ιουλίου (σελ. 13). Το νέο προσωπικό θα προσφέρει τις υπηρεσίες του για χρονικό διάστημα έως οκτώ μηνών.

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Ειδικότητες ΠΕ Θέσεις

ΒΙΟΛΟΓΩΝ …2

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ …5

Ειδικότητες ΤΕ

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ …13

ΡΑΔΙΟΛΟΓΙΑΣ- ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ …4

ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ …2

Ειδικότητες ΔΕ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ – ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ …17

ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ …13

ΚΛΙΒΑΝΕΩΝ …2

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ …7

ΧΕΙΡ. ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ …5

ΘΕΡΜΑΣΤΩΝ …4

ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ …1

ΨΥΚΤΙΚΩΝ …1

ΜΑΓΕΙΡΩΝ …4

ΤΗΛΕΦΩΝΗΤΩΝ …2

Ειδικότητες ΥΕ

ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΩΝ …21

ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΚΑΘΗΚΟΝΤΩΝ …6

ΧΥΤΡΟΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ …3

Σύνολο…112

Εγκρίθηκε η πλήρωση πέντε κενών οργανικών θέσεων, ειδικότητας ΔΕ ΔιοικητικούΛογιστικού, στον Αυτόνομο Οικοδομικό Οργανισμό Αξιωματικών (υπουργείο Εθνικής Άμυνας).

Με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου, έως οκτώ μηνών, θα προσληφθούν στο Αρεταίειο Νοσοκομείο (υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) πέντε υπάλληλοι Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Θα απασχοληθούν ένας πτυχιούχος Νοσηλευτικής ΤΕ, δύο πτυχιούχοι Μαιευτικής ΤΕ, ενώ δύο απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα προσληφθούν ως βοηθοί νοσοκόμων. Στις Δημόσιες Κεντρικές Βιβλιοθήκες Καλαμάτας, Σάμου, Τριπόλεως, Χαλκίδας και Κέρκυρας (υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) θα προσληφθούν πέντε βιβλιοθηκονόμοι και ένας οδηγός. Το νέο προσωπικό θα απασχοληθεί έως και τις 31/8/2008 για το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «Ολοκλήρωση των έργων των Κινητών Βιβλιοθηκών».

Οι δημόσιες βιβλιοθήκες που θα ενισχυθούν με ανθρώπινο δυναμικό, είναι: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Βιβλιοθηκονομίας ΤΕ …1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΑΜΟΥ

Βιβλιοθηκονομίας ΠΕ …1

Βιβλιοθηκονομίας ΤΕ …1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ

Βιβλιοθηκονομίας ΤΕ …1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Βιβλιοθηκονομίας ΤΕ …1

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Οδηγών ΔΕ …1

Σύνολο …6

Με συμβάσεις μίσθωσης έργου θα προσληφθούν στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο (υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων) τέσσερις ψυχοθεραπευτές. Η σύμβασή τους θα έχει διάρκεια δύο ετών. Ως αντικείμενο θα έχουν την εκτέλεση ψυχοθεραπευτικών συνεδρίων για ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία των νοσηλευομένων και εξωτερικών ασθενών του Τμήματος Διαταραχών Προσωπικότητας της Ψυχιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τη λειτουργία ειδικού ψυχοθεραπευτικού προγράμματος, μέσω του οποίου θα μελετηθούν και θα καταγραφούν όλες οι λειτουργικές παράμετροι για την εξέταση δημιουργίας σχετικού Τμήματος στο Νοσοκομείο.

Εγκρίθηκε πλήρωση 18 θέσεων μονίμου προσωπικού στα Επιμελητήρια της χώρας (υπουργείο Ανάπτυξης).

Η κατανομή των θέσεων έχει ως εξής:

Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών

ΤΕ Βιβλιοθηκονομίας …2

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης

ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού…3

Επιμελητήριο Σερρών

ΤΕ Πληροφορικής…1

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού …1

Επιμελητήριο Αργολίδας

ΤΕ Πληροφορικής…1

ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού …1

Επιμελητήριο Χαλκιδικής

ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού…1

ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων…1

ΔΕ Προσωπικού Η/Υ…1

Επιμελητήριο Σάμου

ΤΕ Πληροφορικής…1

Επιμελητήριο Καβάλας

ΠΕ Διοικητικού- Οικονομικού…2

ΤΕ Διοικητικού- Λογιστικού …2

ΤΕ Πληροφορικής Ειδ. Πληροφορικής…1

Για την Επιτροπή Ανταγωνισμού (υπουργείο Ανάπτυξης) εγκρίθηκε η πρόσληψη δυο ατόμων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η πλήρωση μίας θέσης γενικού διευθυντή με τριετή θητεία.

Ειδικότερα εγκρίθηκε:

α) Η πρόσληψη δυο ατόμων Ειδικού Επιστημονικού Προσωπικού, ειδικότητας οικονομολόγων- κοστολόγων στατιστικολόγων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 42 παρ. 3 του Ν. 3105/2003 και του άρθρου 1 παρ. 3 του Ν. 2527/1997, όπως ισχύει. β) Η πλήρωση μίας θέσης γενικού διευθυντή με τριετή θητεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 εδ. ιβ. του Ν. 2190/1994 και των άρθρων 15 και 16 του ΠΔ 31/2006 (ΦΕΚ 29/Α/ 2006) «Οργανισμός της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.