Πραγματοποιηθηκε σεμιναριο Οινογευσιας απο την Μελινα και τον Βασιλη Τασσου

Τι καλύτερο από το να σε καλωσορίζει η πόλη σου, σε ό,τι αφορά εμένα, ή να «κλείνεις» την εβδομάδα σου, για όλους τους υπόλοιπους που παρευρέθηκαν, με καλή παρέα και ένα ποτήρι καλό κρασί!

Κάπως έτσι σκέφτηκαν η Μελίνα και ο Βασίλης Τάσσου, ιδιοκτήτες του οινοποιείου «Κίκονες», οι οποίοι διοργάνωσαν την Παρασκευή το απόγευμα το πρώτο σεμινάριο οινογευσίας, για τους Κομοτηναίους και μη, λάτρεις του καλού κρασιού, στο εξαιρετικό και προσφάτως ανακαινισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου «Αnatolia».

Λίγο μετά τις έξι, η οινολόγος και γεωπόνος Μελίνα Τάσσου, καλωσόρισε όσους πιστούς προσήλθαν, με μία σύντομη αναφορά στην προέλευση και τον τρόπο παρασκευής του κρασιού και χρήσιμες βασικές πληροφορίες, χαρακτηριστικά και παράγοντες που καθιστούν κάθε κρασί μοναδικό.

Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, σε ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα, που διαμορφώθηκε με την ενεργή συμμετοχή όλων των παρευρισκομένων, ακολούθησαν διάφορα «τεστ» ανάπτυξης των βασικών ανθρώπινων αισθήσεων που χρησιμοποιούνται για την «εξέταση» ενός κρασιού, με απώτερο στόχο την απόκτηση μίας «πρώιμης» γνώσης οπτικής, οσφρητικής και γευστικής εξέτασης του κρασιού.

Άλλωστε όπως η κ. Τάσσου είπε κατά την έναρξη του σεμιναρίου, στόχος αυτών των συγκεντρώσεων, είναι αρχικά η όξυνση και η ενεργοποίηση του ενδιαφέροντος του κόσμου για το κρασί, έτσι ώστε φεύγοντας από το σεμινάριο κάποιος να ξεκινήσει την δική του προσωπική αναζήτηση «στους δρόμους του».

Από την οσφρητική αναγνώριση διαφόρων αρωμάτων που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή κρασιού, την γευστική αναγνώριση διαφόρων «διαλυμάτων» που στόχο είχαν την όξυνση των αισθήσεων της γεύσης και της οσμής των συμμετεχόντων μέχρι και την πολυαναμενόμενη στιγμή της δοκιμής του κρασιού, το απόγευμα της Παρασκευής κύλησε ιδιαίτερα ευχάριστα, με μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τα δεδομένα της πόλης μας.

Εμπειρία που όπως υποσχέθηκαν οι διοργανωτές, Μελίνα και Βασίλης Τάσσου, θα επαναληφθεί μέσα στην επόμενη χρονιά!

 

Πλήρες φωτογραφικό υλικό στην ενότητα “ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ”

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.