Ποτοποιια-Οινοποιια Θρακης: Το 2023 εκανε ποδαρικο με ακομη μια διακριση

Ασημένιο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε το «Orpheus aged with Honey»

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διεθνούς Διαγωνισμού Οίνων και Οινοπνευματωδών ποτών ISW January Tasting 2023 έφερε στην Ποτοποιία Οινοποιία Θράκης ακόμα μια διάκριση.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία «Brandy & Grappa» το Συλλεκτικό Αλκοολούχο ποτό «Orpheus aged with Honey» πήρε ασημένιο βραβείο εμπλουτίζοντας την συλλογή διακρίσεων της εταιρείας.

Κάνοντας λόγο για δικαίωση των προσπαθειών της, η Ποτοποιία-Οινοποιία Θράκης εξηγεί σε ανακοίνωσή της:

«Χρειάστηκαν να γίνουν αρκετές οργανοληπτικές δοκιμές, γευσιγνωσίες και αναλύσεις για να μπορέσουμε να καταλήξουμε σε αυτό το επιτυχές “πάντρεμα” των γεύσεων και αρωμάτων.

Το γνωστό αλκοολούχο “Orpheus” της εταιρείας μας αποτέλεσε την βάση του Orpheus Aged With Honey, που αρχικά έγινε ένα “σώμα” με το υπέροχο μέλι από τα άνθη του φυτού Erica manipuliflora, γνωστό ως ερείκη ή πυρένι. Στη συνέχεια αφού το αρωματικό μοσχάτο και τα παλαιωμένα αποστάγματα του Orpheus brandy αγκάλιασαν το ελληνικό μέλι, μεταφέρθηκαν όλα μαζί για παλαίωση σε γαλλικό δρύϊνο βαρέλι.

Εννέα μήνες χρειάστηκαν για να μπορέσουν να απορροφηθούν και να ενσωματωθούν όλα τα αρώματα του δρύινου βαρελιού.

Και κάπως έτσι, προέκυψε αυτό το μαγικό Greek Spirit, έτοιμο να μαγέψει και να αφήσει premium εντυπώσεις σε οποιονδήποτε το γευτεί!».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.