Πως θα προσληφθουν 28 δικαστικοι επιμελητες

Στην πλήρωση 28 κενών οργανικών θέσεων δικαστικών επιμελητών με γραπτό διαγωνισμό που θα διενεργηθεί στις 29 Μαΐου προχωρά το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις συμμετοχής τους στον γραμματέα του Πρωτοδικείου της πρώτης επιλογής τους το αργότερο 20 μέρες πριν από τον διαγωνισμό, ενώ μπορούν να δηλώσουν και δεύτερη προτίμηση για την περιφέρεια μόνο του Πρωτοδικείου που υπάγεται στην αρμοδιότητα του ίδιου Συλλόγου.

Στον διαγωνισμό μπορούν να μετάσχουν όσοι γεννήθηκαν μεταξύ των ετών 1974 και 1987. Οι υποψήφιοι μαζί με τις αιτήσεις τους θα πρέπει να επισυνάψουν τα εξής δικαιολογητικά:

– Πιστοποιητικό του οικείου Συλλόγου Δικαστικών Επιμελητών για τη θεωρητική και πρακτική άσκηση.

– Τίτλο σπουδών (απολυτήριο Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου).

– Υπεύθυνη δήλωση για την ύπαρξη των προσόντων και την έλλειψη των κωλυμάτων συμμετοχής στον διαγωνισμό.

– Απόδειξη καταβολής ποσού 50 ευρώ για εξέταστρα.

Όσοι αποφοιτήσουν υποχρεούνται μέσα σε προθεσμία 40 ημερών από τη χορήγηση της βεβαίωσης παρακολούθησης των σεμιναρίων να υποβάλουν στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης αίτηση διορισμού στην οποία θα επισυνάπτονται τα εξής δικαιολογητικά που απαιτούνται για τον διορισμό τους:

– Βεβαίωση παρακολούθησης των σεμιναρίων της Ομοσπονδίας Δικαστικών Επιμελητών Ελλάδος – Πιστοποιητικό υγείας, που θα εκδοθεί από την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή – Γραμμάτιο διορισμού υπέρ του Ταμείου Νομικών (από το Ταμείο Νομικών ή την Εθνική Τράπεζα Ελλάδος)

– Γραμμάτιο διορισμού υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δικαστικών Επιμελητών (από την Εμπορική Τράπεζα).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.