Πως θα κοστολογουν σωστα τις υπηρεσιες τους γνωρισαν οι Ψυκτικοι Ροδοπης και Ξανθης

Στην εκδήλωση με ομιλητή τον Καθηγητή του Τμήματος οικονομικών Επιστημών Περικλή Γκόγκα στην Κομοτηνή

Τον ορθό τρόπο κοστολόγησης της Παροχής Υπηρεσιών γνώρισαν όσοι βρέθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης στην Κομοτηνή για να παρακολουθήσουν την ημερίδα που διοργάνωσε το Σωματείο Αδειούχων Ψυκτικών και Κλιματιστικών εγκαταστάσεων Ροδόπης- Ξάνθης το απόγευμα της Τρίτης 29 Οκτωβρίου.
 
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Διεθνών Οικονομικών του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Περικλής Γκόγκα.

 

Απαραίτητη η ενημέρωση των μελών

 
Το κόστος των υπηρεσιών είναι ένα θέμα που ταλανίζει πάντα τα μέλη του Σωματείου, σημείωσε ο πρόεδρός του κ. Παντελής Χαβιαράς, γιατί πρέπει να δουν αν βγάζουν λεφτά ή δεν βγάζουν από τις παρεμβάσεις που κάνουν.
 
Για αυτό και μετά από μια συνάντηση που είχαν με τον κ. Γκόγκα, του έθεσαν το θέμα, και αποφάσισαν να κάνουν μια ημερίδα ανοιχτή για όλους, για αυτό και κάλεσαν διάφορους άλλους κλάδους από όλη τη Θράκη, ώστε να επιμορφωθούν για το ζήτημα.
 
Γενικότερα ο κ. Χαβιαράς πιστεύει πως σε πολλές περιπτώσεις, τα τελευταία χρόνια της κρίσης, γίνεται υποτιμολόγηση των υπηρεσιών τους, γιατί προσπαθούν πολλές φορές να πάρουν μια δουλειά, χωρίς να σκέφτονται αν αυτή τελικά θα τους αποφέρει οικονομικά τα σωστά αποτελέσματα, με αποτέλεσμα να βγαίνουν χαμένοι.
 
Με δεδομένο δε ότι η κοστολόγηση υπηρεσιών σε σωματείο κλαδικά απαγορεύεται δια νόμου, αλλά και η κάθε επιχείρηση έχει διαφορετικές ανάγκες, θέλησαν να κάνουν αυτή την ενημέρωση ώστε να κατανοήσουν πώς θα τιμολογούν ανάλογα με τις απαιτήσεις της κάθε δουλειάς και της ώρας εργασίας.
 

Μια πολύ θετική πρωτοβουλία

 
Ο κ. Γκόγκας σημείωσε πως μόλις του διατυπώθηκε το αίτημα για μια τέτοια ημερίδα, συμφώνησε, θεωρώντας πως είναι πολύ ενδιαφέρον τόσο ως θέμα αλλά και για την διασύνδεση του πανεπιστημίου με τους επαγγελματίες της περιοχής.
 
Και αυτό γιατί είναι μια εκδήλωση που θα δώσει ένα πιο θεωρητικό πλαίσιο, στον τρόπο με τον οποίο μπορούν να τιμολογούν παρεχόμενες υπηρεσίες, και γιατί αυτό είναι σημαντικό και για τους πελάτες και για τους παρόχους των υπηρεσιών.
 
Έτσι για να αποφευχθούν τόσο η υπερβολική κοστολόγηση, αλλά και η πολύ χαμηλή κοστολόγηση, εξήγησε πως οι επαγγελματίες μπορούν να καθορίσουν πόσο τους κοστίζει μια υπηρεσία την ώρα, ώστε ανάλογα με αυτό αλλά και τη ζήτηση, την περίοδο, τον ανταγωνισμό και άλλες παραμέτρους να καθορίσουν τις τιμές τους.
 
Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ενδιαφέρον για ανάλογη ενημέρωση από άλλους κλάδους, και για αυτό και ο κ. Γκόγκας εντυπωσιάστηκε με την πρόταση του κ. Χαβιαρά, που θεωρεί πολύ καλή πρωτοβουλία.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.