Πως θα εισαχθουν αστυνομικοι στη Σχολη Αξιωματικων της ΕΛ.ΑΣ.

Διαγωνισμό για την εισαγωγή αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας για το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 με το σύστημα του απολυτηρίου Γενικού Λυκείου του υπουργείου Παιδείας προκήρυξε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με νέα συμπληρωματική προκήρυξη θα καθοριστεί ο ακριβής αριθμός των εισαγομένων στη Σχολή κατά κατηγορία και φύλο, ενώ σημειώνεται ότι ο διαγωνισμός αφορά μόνο αστυνομικούς.
Οι υποψήφιοι που κατέχουν βεβαίωση πρόσβασης ημερήσιου Γενικού Λυκείου των ετών 2008 ή 2009 μπορούν εφόσον επιθυμούν να διεκδικήσουν την εισαγωγή τους στη Σχολή Αξιωματικών χωρίς νέα εξέταση, με βάση τη συγκεντρωθείσα βαθμολογία στην πιο πρόσφατη εξέτασή τους, για το 10% των θέσεων.

 

Η συγκεκριμένη ρύθμιση δεν ισχύει στην περίπτωση που ο υποψήφιος που δήλωσε συμμετοχή στις εξετάσεις λάβει μέρος σε αυτές έστω και σε ένα μάθημα. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα πρέπει αφενός να καταθέσουν αίτηση- δήλωση για συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου και αφετέρου να υποβάλουν αυτοπροσώπως στα οικεία αστυνομικά τμήματα έως τις 9 Απριλίου τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Ποιοι έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται

Στον διαγωνισμό για τις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου καθώς και για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση) μπορούν να μετάσχουν οι ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες οι οποίοι:

 

– Δεν υπερβαίνουν το 30ό έτος της ηλικίας τους κατά την 31η Δεκεμβρίου 2010.
– Είναι κάτοχοι τίτλου σπουδών που τους επιτρέπει τη συμμετοχή σε εξετάσεις για την εισαγωγή στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
– Έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση, που διαπιστώνεται από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή κατάταξης, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες διατάξεις.
– Έχουν ευμενή πρόταση των ιεραρχικά προϊσταμένων τους, ότι έχουν τα απαιτούμενα προσόντα και διαγωγή.

Κατάθεση αιτήσεων

Με την αίτηση οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει επίσης να καταθέσουν σειρά δικαιολογητικών και συγκεκριμένα:
– Υπεύθυνη δήλωση ότι έχουν καταθέσει αίτηση- δήλωση για α) συμμετοχή στις εξετάσεις των μαθημάτων της Γ΄ Τάξης του Γενικού Λυκείου, ή β) συμμετοχή για το 10% των θέσεων (χωρίς νέα εξέταση). Στην ίδια δήλωση θα πρέπει να αναφέρουν αν υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες και σε ποιες του άρθρου 42 του Ν. 1481/1984 (πολύτεκνοι, τρίτεκνοι κ.ά.), αν επιθυμούν να κάνουν χρήση του σχετικού δικαιώματος και αν έχουν ή δεν έχουν κάνει χρήση αυτού για την εισαγωγή τους σε άλλη σχολή της Αστυνομικής Ακαδημίας καταθέτοντας τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.
 

 

Σημειώνεται πως η χρήση του δικαιώματος για εισαγωγή στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας, από αυτούς που υπάγονται σε μία από τις ειδικές κατηγορίες γίνεται για μία μόνο από τις Σχολές αυτές και για μία φορά, ανεξάρτητα αν υπάγονται σε μία ή περισσότερες κατηγορίες. Αν κάποιος εισαχθεί με το δικαίωμα αυτό σε μία Σχολή δεν δικαιούται να κάνει χρήση του ίδιου δικαιώματος σε άλλη Σχολή.

 

Η αίτηση συμπληρώνεται από τον υποψήφιο και υπογράφεται ενώπιον του αρμοδίου για την παραλαβή της αξιωματικού.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.