Ποιοτητα και εξυπηρετηση που ανταποκρινεται στις αναγκες του καθενος προσφερουν τα τοπικα καταστηματα στα σχολικα ειδη

Ιωάννη Δεμιράκη: Το σχολικό καλάθι δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον»

Με το καλοκαίρι να οδεύει ημερολογιακά στη λήξη του, οι γονείς και οι μαθητές προετοιμάζονται σιγά σιγά για την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Βραχνάς για μια ακόμα μια χρονιά αποτελεί το κόστος των σχολικών. Σε μια προσπάθεια να περιορίσει φαινόμενα αισχροκέρδιας το υπουργείο ανάπτυξης επανέφερε για δεύτερη χρονιά φέτος το «σχολικό καλάθι» το οποίο όμως αφορά κατά κύριο λόγο τις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων, με αμφίβολα αποτελέσματα. Μια κριτική που διατυπώνεται από τα μικρά καταστήματα που αποτελούν σε όλους τους κλάδους τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

«Το σχολικό καλάθι, δεν ξέρω κατά πόσο βοηθά τα νοικοκυριά, αλλά εγώ που το παρακολουθώ ως επαγγελματίες νομίζω πως γίνεται κάτι απλά για να γίνεται» θα σημειώσει μιλώντας στο Ράδιο Παρατηρητής η κ. Ιωάννη Δεμιράκη από το Δημοκρίτειο Βιβλιοχαρτοπωλείο και θα συμπληρώσει «δεν προσφέρει τίποτα επιπλέον αντιθέτως είναι ένας θεσμός που κάνει κατευθυνόμενη πώληση προς τα μεγάλα πολυκαταστήματα και αλυσίδες».

Η κ. Δεμιράκη προέταξε την ποιότητα των ειδών που προσφέρουν οι μικρές επιχειρήσεις και την προσωποποιημένη εξυπηρέτηση που προσαρμόζεται στις ανάγκες του καθενός και της καθεμιάς, χωρίς μάλιστα καμία διαφορά στις τιμές σε σχέση με τις μεγάλες αλυσίδες που πουλούν ανάλογα είδη.  «Θεωρώ ότι η αγορά των σχολικών ειδών όπως και των περισσοτέρων αναγκών μιας οικογένειας, πρέπει να γίνονται με άλλο τρόπο πέρα από την τιμή, με βάση την ποιότητα, που θα εξασφαλίσει και μια μεγαλύτερη διάρκεια χρήσης. Τα συνοικιακά καταστήματα δεν είναι κερδοσκόποι και τυχοδιώκτες. Έχουμε μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση που αντιλαμβάνεται των παιδιών και της οικογένειας και προσαρμόζεται σε αυτά χωρίς να υπολείπεται σε ποικιλία και το πιο σημαντικό για μένα, την ποιότητα» σημείωσε σχετικά και τόνισε πως «ευτυχώς το ξέρει αυτό ο κόσμος και μας στηρίζουν. Όμως δεν παύει ένας τζίρος να “φεύγει” χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι και μάλιστα με τις “ευλογίες” του κράτους».

Η ίδια στάθηκε στη σημασία της στήριξης της τοπικής αγοράς για την επιβίωση συνολικά της κοινωνίας στους χαλεπούς οικονομικούς καιρούς που ζούμε. «Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνούν τα νοικοκυριά, όπως δυσκολίες αντιμετωπίζουν και οι επιχειρήσεις. Και η αγορά και το νοικοκυριό περνούν δύσκολα γι’ αυτό μαζί μόνο μπορούμε να προχωρήσουμε. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο να καταλάβει» επεσήμανε.

Βιβλία καλοκαιριού

Δοθείσης ευκαιρίας η κ. Δεμιράκη αναφέρθηκε και στην καλοκαιρινή «κίνηση» στα αναγνώσματα. Όπως σημείωσε άλλωστε «το καλοκαίρι έχει καθιερωθεί ως εποχή που διαβάζουμε λίγο παραπάνω. Εκείνη τη βδομάδα που κάποιος θα φύγει ένα βιβλίο θα το πάρει μαζί του».

Κι αν οι έρευνες δείχνουν πως το συντριπτικό ποσοστό των Ελλήνων διαβάζει λίγο, στην πόλη μας σύμφωνα με την κ. Δεμιράκη, χάρη στις ποικίλες δράσεις που γίνονται στην πόλη μας γύρω από το βιβλίο, έχουν δημιουργήσει έναν πυρήνα βιβλιόφιλών. Αυτό που προτιμάται συνήθως το καλοκαίρι είναι η αστυνομική λογοτεχνία και τα «αισιόδοξα» αναγνώσματα, όπως εξήγησε, ενώ στην πόλη μας δεν είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τις πρόσφατες κυκλοφορίες συγγραφέων του τόπου μας όπως ο Σπύρος Κιοσσές, η Φωτεινή Ναούμ, η Λεύκη Σαραντινού και η Νάγια Δαλακούρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.