Ποιοι δημοσιοι υπαλληλοι δικαιουνται το επιδομα παραμεθοριου

Μετά τον επανακαθορισμό των περιοχών από το υπουργείο Οικονομικών

Στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές της Θράκης, των νησιών του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων και σε απόσταση μέχρι και 20 χιλιόμετρα από τα σύνορα στους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας, θα χορηγείται τελικά το επίδομα παραμεθορίων περιοχών. Μετά τον επανακαθορισμό των περιοχών που έκανε το υπουργείο Οικονομικών για τους δικαιούχους δημοσίους υπαλλήλους του εν λόγω επιδόματος ορίστηκε επίσης ότι αυτό θα ανέρχεται σε 100 ευρώ μηνιαίως.
 
Όπως αναφέρεται στο άρθρο 19 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών το επίδομα αυτό καταβάλλεται με την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι δικαιούχοι του προσφέρουν υπηρεσία με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση στην Υπηρεσία της περιοχής που δικαιολογεί την καταβολή του. Σε περίπτωση απομάκρυνσης των υπαλλήλων, για οποιονδήποτε λόγο (όπως ενδεικτικά, μετακίνηση, απόσπαση, μετάθεση, μετάταξη, διάθεση) από την περιοχή η οποία δικαιολογεί τη χορήγησή του, διακόπτεται ισοχρόνως η καταβολή του με ευθύνη του οικείου προϊσταμένου..
 
Στην αιτιολογική έκθεση σημειώνεται ότι «και σήμερα εξακολουθούν να υφίστανται στρεβλώσεις στη χορήγηση του εν λόγω επιδόματος καθώς δεν εκδόθηκε ποτέ η προβλεπόμενη από τις σημερινές διατάξεις κοινή υπουργική απόφαση, με αποτέλεσμα να χορηγείται το ίδιο επίδομα  σε υπάλληλο που υπηρετεί στο νόμο Έβρου αλλά και σε υπάλληλο  στο νησί Κέα Κυκλάδων».
 
«Από την ονομασία του εν λόγω επιδόματος προκύπτει ό,τι αυτό πρέπει να καταβάλλεται όχι απλώς στις παραμεθόριες περιοχές αλλά στις ιδιαίτερα απομακρυσμένες παραμεθόριες περιοχές τονίζει στην αιτιολογική έκθεση».
 
Συνεπώς προβλέπεται ότι το εν λόγω επίδομα θα καταβάλλεται πλέον στους υπαλλήλους που υπηρετούν σε περιοχές: Θράκης, Νησιών Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκανήσων, Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από τα σύνορα για τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Καστοριάς και Φλώρινας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.