«Πλουσιοτεροι» κατα 48 εκατ. Ευρω οι Ροδοπιτες

Στα 694 εκατ. Ευρώ οι καταθέσεις στην Ροδόπη τον Ιούνιο του 2018

Κατά 48 εκατ. ευρώ αυξήθηκαν μέσα σε έναν χρόνο οι τραπεζικές καταθέσεις των Ροδοπιτών.

Ειδικότερα σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η Τράπεζα της Ελλάδος καταγράφοντας την εξέλιξη των καταθέσεων των εγχώριων επιχειρήσεων και νοικοκυριών ανά κατηγορία και νομό, οι καταθέσεις των Ροδοπιτών τον Ιούνιο του 2018 άγγιξαν τα 694 εκατ. Ευρώ, αυξημένες κατά 48 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τον Ιούνιο του 2017.

Ο Νομός Ροδόπης βρίσκεται στη μέση της σχετικής λίστας (31η θέση), μεταξύ των 52 νομών, όντας προτελευταία σε επίπεδο Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τελευταία στην λίστα σε ότι αφορά την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εμφανίζεται η Ξάνθη οι συνολικές καταθέσεις των οποίων ανήλθαν στα 679 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 52 εκατ. Ευρώ σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο.

Ο νομός με τον μεγαλύτερο όγκο καταθέσεων στην ΠΑΜ-Θ είναι ο Έβρος  με 1.283 εκατ. ευρώ και ακολουθούν η Καβάλα με 1.216 εκατ. ευρώ και η Δράμα με 927 εκατ. ευρώ.

Στο σύνολο της χώρας, οι τραπεζικές καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών έφτασαν στα 129,435 δις ευρώ, αυξημένες κατά περίπου 9 δις ευρώ σε σύγκριση με έναν χρόνο πριν.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.