Πληρωμες με καρτα και για τις οφειλες φορων

Απευθείας στο TAXISnet από τον Σεπτέμβριο

Με κάρτα θα έχουν τη δυνατότητα από τον Σεπτέμβριο να εξοφλούν οι φορολογούμενοι τις οφειλές φόρων, απευθείας στο TAXISnet αρχής γενομένης με την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ και τη δεύτερη του φόρου εισοδήματος σε ειδική εφαρμογή που θα ενεργοποιήσει η ΑΑΔΕ
 
Η σχετική εφαρμογή στο TAXISnet, θα κάνει «πρεμιέρα» τον Σεπτέμβριο, ενώ ήδη έχει στα σκαριά πέντε ακόμη ηλεκτρονικές εφαρμογές για τη διευκόλυνση των υπόχρεων.
 
Έτσι από τον επόμενο μήνα οι φορολογούμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν ηλεκτρονικά στο TAXISnet τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος και την πρώτη του ΕΝΦΙΑ.
 
Ουσιαστικά με την υλοποίηση του συγκεκριμένου σχεδίου οι φορολογούμενοι θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να χρεώνουν απευθείας την πιστωτική ή χρεωστική τους κάρτα για την πληρωμή των φόρων, και έτσι να παρακάμπτουν τα γκισέ των τραπεζών.
 
Ωστόσο, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να «σπάει» η οφειλή σε μηνιαίες δόσεις, όπως έχουν τη δυνατότητα να κάνουν με τη χρήση των πιστωτικών τους καρτών.
 
Από την άλλη πλευρά, βέβαια, θα μπορούν εύκολα, γρήγορα και κυρίως χωρίς τον κίνδυνο λαθών κατά την πληκτρολόγηση της Ταυτότητας Οφειλής να εξοφλούν την τρέχουσα δόση ή εφάπαξ την όποια φορολογική τους οφειλή, προφανώς χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.