Πληροφοριες για ακυρωση του διαγωνισμου για το λιμανι της Αλεξανδρουπολης

Επίκειται την Πέμπτη συνεδρίαση του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ

Προς ακύρωση οδεύει η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση του 67% του Οργανισμού Λιμένα Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα την Δευτέρα, το ελληνικό δημόσιο αποφάσισε να διατηρήσει τον έλεγχό του σε αυτή την φάση. Ως αιτίες περιγράφονται οι μεγάλες αλλαγές στο ενεργειακό, οικονομικό και διπλωματικό τοπίο μετά τις εξελίξεις που πυροδότησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, αλλά και η διεύρυνση της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι οι διεκδικητές του μεγάλου λιμανιού της Θράκης σε αυτή την διαγωνιστική φάση ήταν οι Quintana Infrastructure &  Development και η κοινοπραξία INTERNATIONAL PORT INVESTMENTS ALEXANDROUPOLIS, στην οποία συμμετέχει μαζί με τις BLACK SUMMIT FINANCIAL GROUP – EUROPORTS-EFA GROUP και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Στον Οργανισμό Λιμένα Αλεξανδρούπολης δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για αλλαγές ή ακύρωση του διαγωνισμού και υποδεικνύεται το ΤΑΙΠΕΔ ως μόνος υπεύθυνος για τους χειρισμούς. Οι ίδιες πηγές θέλουν να πραγματοποιείται εκεί ΔΣ την Πέμπτη, με αντικείμενο και την τύχη του λιμανιού.

Σημειώνεται ότι στο «πακέτο» περιλαμβάνονται, πέραν των κύριων χώρων του λιμανιού, το αλιευτικό καταφυγίου Μάκρης, ενώ ο Οργανισμός συνδέεται και με το λιμάνι της Σαμοθράκης, όπως και το αλιευτικό καταφύγιο Θέρμων Σαμοθράκης.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.