Πλαστικα Θρακης: Αυξηση 16,4% στα καθαρα κερδη του πρωτου εξαμηνου

Χάρη στην αύξηση του κύκλου εργασιών στον κλάδο Συσκευασίας

Θετική ήταν η πορεία των μεγεθών του Ομίλου Πλαστικά Θράκης στο α’ εξάμηνο του 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2017, με τα καθαρά κέρδη να σημειώνουν αύξηση 16,4% στα 5,3 εκατ. ευρώ.
 
Τα βασικά χαρακτηριστικά της περιόδου συνοψίζονται ως εξής:
 
Αύξηση του όγκου των ενοποιημένων πωλήσεων κατά 2,3% και αύξηση του ενοποιημένου κύκλου εργασιών κατά 2,6%. Η αύξηση οφείλεται κατά κύριο λόγο στον κλάδο Συσκευασίας, καθώς ο κλάδος των Τεχνικών Υφασμάτων παρουσίασε οριακή αύξηση σε σχέση με το 2017.
 
Οι επιπλέον όγκοι από τις επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στον κλάδο των Τεχνικών Υφασμάτων τη διετία 2015-2016 (και που αφορούσαν κυρίως τις ελληνικές εταιρείες του Ομίλου) έχουν διατεθεί στην πλειονότητα τους ενώ οι επενδύσεις που πραγματοποιούνται τη διετία 2017-2018 θα ολοκληρωθούν μέχρι το α΄ τρίμηνο του 2019 και η αξιοποίηση της παραγωγικής δυναμικότητας αυτών θα ξεκινήσει εντός του 2019. 

Προοπτικές για το β’ Εξάμηνο της χρήσεως 2018 

Το γ’ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσεως ακολουθεί την πορεία του α’ εξαμήνου τόσο σε επίπεδο Κύκλου Εργασιών όσο και σε επίπεδο Κερδών σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017. Η τάση αυτή προβλέπεται να συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του δ’ τριμήνου του 2018. Για το σύνολο της χρήσης του 2018, η Διοίκηση του Ομίλου εκτιμά ότι δεν θα υπάρχει σημαντική αλλαγή των συνθηκών σε σχέση με το α’ εξάμηνο του έτους και αναμένει τα ίδια επίπεδα βελτίωσης σε σχέση με το 2017. Ωστόσο, οι παραπάνω εκτιμήσεις ενδέχεται να επηρεαστούν από κάποιο σημαντικό διεθνές γεγονός.
 
Ο Όμιλος, σε συνέχεια της επιτυχούς ολοκλήρωσης του επενδυτικού προγράμματος της διετίας 2015-2016 συνολικού ύψους 52 εκ. ευρώ, προχωράει στην περαιτέρω αξιοποίηση των επενδύσεων αυτών, ενώ συνεχίζει την υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της διετίας 2017- 2018 το οποίο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε 44 εκ. ευρώ, με στόχο την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας και την ανάπτυξη νέων πιο καινοτόμων προϊόντων.
 
Η διατήρηση της υγιούς κεφαλαιακής διάρθρωσης του Ομίλου, παρά το εκτεταμένο επενδυτικό πρόγραμμα της τελευταίας τετραετίας, σε συνδυασμό με τις υγιείς λειτουργικές και οργανωτικές δομές τις οποίες διαθέτει προσδίδουν στη Διοίκηση του Ομίλου τη δυνατότητα να συνεχίζει την επιδίωξη των στρατηγικών της στόχων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.