Πλαφον στις αυξησεις των επαγγελματικων ακινητων

Θα δημοσιοποιούνται οι εταιρείες που αισχροκερδούν

Την θέσπιση πλαφόν της τάξης του 3% στα ενοίκια για επαγγελματική χρήση ανακοίνωσε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε δεν θα μπορεί ο ιδιοκτήτης μιας επαγγελματικής στέγης να αυξήσει το ενοίκιο πέραν του 3%, ήτοι σύμφωνα με τον Υπουργό δεν «θα επιτραπεί η σύνδεση των αυξήσεων με τον πληθωρισμό». «Το ανώτατο όριο θα είναι στα 3%, προκειμένου να προστατεύσουμε τις επιχειρήσεις από τις υπέρογκες αυξήσεις», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, καθώς κατά τον ίδιο δεν προκύπτει ανάλογη ανάπτυξη της οικονομίας, που θα δικαιολογούσε μεγαλύτερες αυξήσεις στα μισθώματα. «Θεωρούμε ότι πρέπει να βοηθήσουμε την αγορά να μείνει όρθια», προσέθεσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Γεωργιάδης.

Θα δημοσιοποιούνται οι εταιρείες που αισχροκερδούν

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα έρθει διάταξη με την οποία θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των εταιρειών που αισχροκερδούν. «Με την επιφύλαξη και γνωρίζοντας τα νομικά ζητήματα, αλλά θέλω να είμαι ειλικρινής προς επιχειρήσεις και δικαστές και αφού βασάνισε πολύ το Υπουργείο Ανάπτυξης, οι έκτακτες συνθήκες δεν μας επιτρέπουν να δρούμε πυροσβεστικά αλλά προληπτικά», είπε αρχικά και συμπλήρωσε ότι «θα φέρουμε ειδική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των επωνυμιών των εταιριών που αισχροκερδούν». Μάλιστα επισήμανε ότι δεν πρόκειται απλά για αισχροκέρδεια αλλά για μαυραγοριτισμό! Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι παρατείνεται για ένα χρόνο ακόμα η θητεία των διοικήσεων των επιμελητηρίων.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.