Πλαφον στα περιθωρια κερδους σε προιοντα και υπηρεσιες

Σε ισχύ έως τις 30 Ιουνίου - Πρόστιμα έως και 1 εκατ. ευρώ για τους παραβάτες

Κατατέθηκε στη Βουλή από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη η τροπολογία για το πλαφόν στα κέρδη για καύσιμα και άλλα προϊόντα. Το εν λόγω μέτρο θα έχει ισχύ έως τις 30 Ιουνίου.

 Στην τροπολογία επισημαίνεται ότι αποαγορεύεται «η αποκόμιση μικτού κέρδους από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας που είναι απαραίτητη για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια του καταναλωτή, όταν το περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα υπερβαίνει το αντίστοιχο περιθώριο μικτού κέρδους ανά μονάδα προ της 1ης.9.2021».

Η ρύθμιση, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης κρίθηκε αναγκαία με στόχο την αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτης κερδοφορίας από την πώληση οποιουδήποτε προϊόντος ή την παροχή οποιασδήποτε υπηρεσίας απαραίτητης για την υγεία, τη διατροφή, τη διαβίωση, τη μετακίνηση και την ασφάλεια των καταναλωτών, κατά τη διάρκεια της γεωπολιτικής κρίσης που προκλήθηκε από την εισβολή της Ρωσίας στην Επικράτεια της Ουκρανίας «και πάντως όχι πέραν της 30ης.06.2022» όπως αναφέρει η τροπολογία.

Τα πρόστιμα, αναλόγως της περίπτωσης ξεκινούν από 5.000 ευρώ και φτάνουν έως 1.000.000 ευρώ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.