«Πηρε» ΦΕΚ η προκηρυξη

Στο ΦΕΚ 327/3-9-2004 (τεύχος ΑΣΕΠ) που δημοσιεύθηκε η προκήρυξη του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης που αφορά την πρόσληψη 1.378 ατόμων στην Κεντρική Υπηρεσία και σε φορείς του υπουργείου, αλλά και του ΕΟΦ, των Νοσοκομείων Αρεταίειο και Αιγεινήτειο, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Νοσηλευτικού Ιδρύματος ΜΤΣ και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Πρέπει να διευκρινισθεί ότι, από τις 1.378 μόνιμες θέσεις, δυο θέσεις ιατρών που έχουν προκηρυχθεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα καλυφθούν με προσωπικό το οποίο θα υπογράψει συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.

Οι 162 θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους ΑΕΙ, οι 590 από πτυχιούχους ΤΕΙ και οι υπόλοιπες 626 από αποφοίτους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Οι ενδιαφερόμενοι πτυχιούχοι ΑΕΙ –ΤΕΙ και οι απόφοιτοι της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, για να μπορέσουν να υποβάλλουν αιτήσεις, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί έως και το 1983. Όμως, οι υποψήφιοι των ειδικοτήτων Αδελφών Νοσοκόμων ΔΕ Βοηθών Νοσοκόμων ΔΕ και Νοσηλευτικής ΔΕ, που είναι απόφοιτοι Νοσηλευτικής Σχολής, θα πρέπει να έχουν γεννηθεί έως και το 1988.

Δικαιολογητικά- πιστοποιητικά

Αφού αναρτηθούν οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης, οι υποψήφιοι που προηγούνται θα κληθούν να προσκομίσουν ή να αποστείλουν ταχυδρομικώς στο ΑΣΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά, με τα οποία αποδεικνύουν την αλήθεια και ακρίβεια των ιδιοτήτων και κριτηρίων που ελήφθησαν υπόψιν βάσει της αιτήσεώς τους.

Όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να υποβληθούν μαζί με το «Έντυπο ΑΣΕΠ 020», που υπογράφεται από τον υποψήφιο και στο οποίο καταγράφονται αναλυτικά ένα προς ένα όλα τα δικαιολογητικά που υποβάλλει. Σε περίπτωση αποστολής, με συστημένη επιστολή, θα σταλούν στη διεύθυνση: ΑΣΕΠ Δικαιολογητικά για την προκήρυξη 17/12Κ/2004 Κατηγορία… Τ.Θ., 14308, Αθήνα, Τ.Κ. 115 00.

Οι υποψήφιοι πρέπει να υποβάλλουν επικυρωμένα τα παρακάτω απαιτούμενα κατά περίπτωση δικαιολογητικά:

1.Τίτλοι Σπουδών

Φωτοτυπία τίτλου σπουδών, στον οποίο να αναγράφεται ο βαθμός και το έτος κτήσης αυτού.

Σε περίπτωση που ο βαθμός εκφράζεται με αξιολογικό χαρακτηρισμό ή με ακέραιο αριθμό, πρέπει να υποβληθεί και βεβαίωση της οικείας σχολής για τον ακριβή αριθμητικό βαθμό.

-Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι πτυχίου Μηχανολόγου και Αεροναυπηγού Μηχανικού πρέπει να προσκομίσουν και πιστοποιητικό ειδίκευσης Μηχανολογικού Μηχανικού, το οποίο εκδίδεται από το Τμήμα που χορήγησε τον ως άνω τίτλο σπουδών.

-Οι υποψήφιοι που κατέχουν τίτλους σπουδών από τους οποίους δεν προκύπτει η απαιτούμενη από την προκήρυξη κατεύθυνση ή ειδίκευση προς απόδειξη αυτής, πρέπει να προσκομίσουν πιστοποιητικό του οικείου Τμήματος που χορήγησε τον τίτλο σπουδών.

Για τους τίτλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, όπου ως προσόν διορισμού ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ της ημεδαπής ταυτόσημο κατά περιεχόμενο ειδικότητας, με το ζητούμενο από την προκήρυξη, υποχρεούται να προσκομίσουν συγχρόνως βεβαίωση του αρμοδίου οργάνου του ΑΕΙ ή Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΑΕΙ, στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο ή δίπλωμα , περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται με την προκήρυξη (Π.Δ. 50/2001, άρθρο 26, παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 347/2003).

Για τους τίτλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, όπου ως προσόν διορισμού ορίζεται πτυχίο ή δίπλωμα ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ της ημεδαπής αντίστοιχο κατά περιεχόμενο ειδικότητας με το ζητούμενο από την προκήρυξη, υποχρεούται να προσκομίζουν συγχρόνως βεβαίωση του αρμόδιου οργάνου του ΤΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ) ΤΕΙ, στο οποίο ανήκει το Τμήμα που χορήγησε το εν λόγω πτυχίο, ή δίπλωμα, περί του ότι ο τίτλος αυτός στηρίζεται σε σπουδές που καλύπτουν με πλήρη επάρκεια το γνωστικό αντικείμενο του πτυχίου που ζητείται με την προκήρυξη (Π.Δ. 50/2001 άρθρο 26, παρ. 2, όπως τροποποιήθηκε με το Π.Δ. 347/2003).

Για τους απόφοιτους των ΙΕΚ, ως βαθμός διπλώματος για τον διορισμό ή πρόσληψης στον δημόσιο τομέα νοείται ο μέσος όρος βαθμολογίας στο θεωρητικό μέρος των εξετάσεων πιστοποίησης, ο αναφερόμενος σε βεβαίωση που εκδίδεται από τον ΟΕΕΚ και η οποία δεν ισχύει αυτοτελώς, αλλά αποτελεί αναπόσπαστο παράρτημα του διπλώματος. Αν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται μόνον:

α)Για τους τίτλους Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης πράξη αναγνώρισης από το ΔΙΚΑΤΣΑ για την ισοτιμία, αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτού ή Πράξη Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον στη δεύτερη αυτή περίπτωση οι απαιτούμενοι βάσει της προκήρυξης τίτλοι σπουδών εμπίπτουν στα νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αρμοδιότητας του «ΣΑΕΙ», σύμφωνα με τα άρθρα 10 παρ. 2 έως 12 και 11 του Π.Δ. 165/2000 (άρθρο 8 οδηγίας 89/48 του Συμβουλίου της Ε.Ε.) που να έχει εκδοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Σε περίπτωση που από την πράξη αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο, καθώς και η επίσημη μετάφρασή της.

β)Για τους τίτλους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, πράξη αναγνώρισης από το ΙΤΕ για την ισοτιμία, αντιστοιχία του τίτλου και τη βαθμολογική αντιστοιχία αυτοί ή Πράξη Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον στη δεύτερη αυτή περίπτωση οι απαιτούμενοι βάσει της προκήρυξης τίτλοι σπουδών εμπίπτουν στα νομοθετικώς ρυθμιζόμενα επαγγέλματα αρμοδιότητας του «ΣΑΙ» σύμφωνα με τα άρθρα 10 παρ. 2 έως 12 και 11 του Π.Δ. 165/2000 (άρθρο 8 οδηγίας 89/48 του Συμβουλίου της Ε.Ε.) που να έχει εκδοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Οι αιτήσεις που είναι κάτοχοι πτυχίων Νοσηλευτικής, Μαιευτικής, τα οποία έχουν χορηγηθεί από κράτη –μέλη της Ε.Ε. εφόσον τους έχει χορηγηθεί άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Νοσηλευτή – τριας, Μαιών – ευτων στην ημεδαπή, σύμφωνα με το Π.Δ. 40/1986 (ΦΕΚ 14/Α/86) και Π.Δ. 97/86 (ΦΕΚ 35/Α/86), καθώς και οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι πτυχίων Ιατρικής, τα οποία έχουν χορηγηθεί από κράτη – μέλη της Ε.Ε. εφόσον τους έχει χορηγηθεί άδεια ασκήσεως ιατρικού επαγγέλματος, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο Π.Δ. 84/1986 (ΦΕΚ 31/Α/86), εξαιρούνται από την υποχρέωση προσκόμισης πράξεως αναγνώρισης για την ισοτιμία και την αντιστοιχία του τίτλου, όχι όμως κι από την υποχρέωση προσκόμισης πράξεως του ΔΙΚΑΤΣΑ ή ΙΤΕ για τη βαθμολογική αντιστοιχία του τίτλου.

γ)Για Δευτεροβάθμια μη τεχνική ή μη επαγγελματική Εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και για τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευσης αλλοδαπής, πράξη ισοτιμίας και κατάταξης της Επιτροπής Ισοτιμιών του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΟΕΕΚ) – Εθνικής Αντιστάσεως 41, Ν.

Ιωνία, Αθήνα και βεβαίωση αντιστοιχίας βαθμού από την αρμόδια Διεύθυνση του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων σε εικοσάβαθμη κλίμακα.

δ)Για Υποχρεωτική μη τεχνική ή μη επαγγελματική εκπαίδευσης, βεβαίωση ισοτιμίας και βεβαίωση για την αντιστοιχία του βαθμού στην εικοσάβαθμη κλίμακα από τη Διεύθυνση Παιδείας Ομογενών και Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης (ΔΙΠΟΔΕ), της Κ.Υ. του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, ή από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της ημεδαπής.

ε)Οι υποψήφιοι του κλάδου Δ.Ε. Κλιβανιστών – Απολυμαντών, εάν από το πιστοποιητικό Σχολής Απολυμαντών δεν προκύπτει «ο βαθμός πρέπει να προσκομίσουν βεβαίωση της Διεύθυνσης Υγιεινής, από την οποία να προκύπτει ο βαθμός αποφοίτησης.

2.Μεταπτυχιακές Σπουδές – Διδακτορικά

Οι υποψήφιοι που είναι κάτοχοι διδακτορικού μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών προσκομίζουν επικυρωμένη φωτοτυπία του διδακτορικού ή μεταπτυχιακού διπλώματος, καθώς και βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο που να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο αυτών, εφόσον δεν προκύπτει σαφώς από τους προσκομιζόμενου τίτλους.

Αν ο τίτλος έχει αποκτηθεί στην αλλοδαπή, απαιτείται μόνο πράξη αναγνωρίσεως του τίτλου από το ΔΙΚΑΤΣΑ , που να έχει εκδοθεί μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αρχικών αιτήσεων και σε περίπτωση που από την πράξη αναγνώρισης δεν προκύπτει το γνωστικό αντικείμενο, απαιτείται βεβαίωση από το Πανεπιστήμιο που χορήγησε τον τίτλο, η οποία να καθορίζει το γνωστικό αντικείμενο καθώς και επίσημη μετάφρασή της.

Στην περίπτωση που ο μεταπτυχιακός τίτλος συμπληρώνει ή ενσωματώνεται στον βασικό τίτλο, δεν λογίζεται ως μεταπτυχιακός τίτλος.

3.Άδειες

Η άδεια πρέπει να είναι σε ισχύ τόσο κατά τον χρόνο υποβολής της αιτήσεως και της λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων όσο και κατά τον χρόνο διορισμού.

Οι υποψήφιοι οι οποίοι προσκομίζουν Πράξη Αναγνώρισης Επαγγελματικής Ισοτιμίας από το Συμβούλιο Αναγνωρίσεως Επαγγελματικής Ισοτιμίας Τίτλων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, εφόσον έχουν βεβαίωση της οικείας επαγγελματικής ενώσεως ότι υπέβαλαν αίτηση εγγραφής, συμπληρώνουν τον κωδικό που αντιστοιχεί στην άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Από τις επαγγελματικές άδειες πρέπει να αποδεικνύεται πότε ακριβώς απέκτησε ο ενδιαφερόμενος τη συγκεκριμένη άδεια που απαιτείται κατά την προκήρυξη.

Από τις επαγγελματικές άδειες πρέπει να αποδεικνύεται πότε ακριβώς απέκτησε ο ενδιαφερόμενος τη συγκεκριμένη άδεια που απαιτείται κατά την προκήρυξη.

Ειδικώς για τις άδειες των οδηγών αυτοκινήτων, ενώ συνήθως φαίνεται η ημερομηνία λήξης της άδειας, δεν φαίνεται η ημερομηνία της αρχικής κτήσης της κατά την προκήρυξη απαιτούμενης άδειας και θα πρέπει στις περιπτώσεις αυτές οι υποψήφιοι να συνυποβάλλουν και σχετική βεβαίωση της οικείας υπηρεσίας συγκοινωνιών.

4. Εμπειρία

Η εμπειρία (για όσους έχουν εμπειρία) αποδεικνύεται: α) με τυχόν υπάρχουσα δικαστική απόφαση, από την οποία προκύπτει το είδος της παρασχεθείσης εργασίας και η χρονική διάρκεια της παροχής της, β) με ομοίου περιεχομένου βεβαίωση αρμοδίας ελληνική ή αλλοδαπής δημόσιας αρχής, γ) με όμοια βεβαίωση νομικού προσώπου του άρθρου 14 παρ. 1 Ν. 2190/1994, δ) με όμοια βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα ή επικυρωμένο αντίγραφο του βιβλιαρίου κύριας ασφάλισης. Αν από τα προαναφερόμενα δεν προκύπτει το είδος της παρασχεθείσας εργασίας, απαιτούνται προσθέτως βεβαίωση του εργοδότη και υπεύθυνη δήλωση του υποψηφίου του άρθρου 8 Ν. 1599/1986.

Ο χρόνος εμπειρίας πρέπει να συμφωνεί με τον χρόνο που αναφέρεται στις βεβαιώσεις εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα και του ασφαλιστικού βιβλιαρίου των υποψηφίων. Χρόνος εμπειρίας ο οποίος περιέχεται σε βεβαιώσεις εργοδοτών αλλά δεν καλύπτεται από ασφαλιστικές εισφορές και το αντίθετο δεν λαμβάνει υπόψη και αφαιρείται.

Στην περίπτωση που δεν υπάρχει εργοδότης για τη χορήγηση της σχετικής βεβαίωσης, απαιτείται υπεύθυνη δήλωση κατά το άρθρο 8 του Ν. 1599/1986 και βιβλιάριο κύριας ασφάλισης από το οποίο να προκύπτει καταβολή ασφαλιστικών εισφορών κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο. Η υπεύθυνη δήλωση πρέπει να αναφέρει τον λόγο αδυναμίας χορήγησης βεβαίωσης από τον εργοδότη, την επωνυμία και το είδος της επιχείρησης του εργοδότη, την έδρα της, το είδος της απασχόλησης του δηλούντος, την χρονική περίοδο και την ακριβή διάρκεια της απασχόλησης. Λόγο αδυναμίας υποβολής βεβαίωσης του εργοδότη μπορεί να αποτελεί η παύση της λειτουργίας επιχείρησης.

Οι ασκούντες ελευθέριο επάγγελμα

α) Στις περιπτώσεις που για την άσκηση του επαγγέλματος δεν απαιτείται άδεια και προσκομίζουν βεβαίωση του ασφαλιστικού τους φορέα, για να αποδείξουν ότι διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία, πρέπει να υποβάλουν υπεύθυνη δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/1986 ότι εξετέλεσαν συγκεκριμένες εργασίες, μελέτες και έργα σχετικά με το αντικείμενο της εμπειρίας και να επισυνάψουν τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (συμβάσεις, δελτία παροχής υπηρεσιών, φορολογικές δηλώσεις).

β) στις περιπτώσεις που για την άσκηση του επαγγέλματος απαιτείται άδεια για την απόδειξη του χρόνου και του είδους της εμπειρίας ελεύθερου επαγγελματία, αρκεί η ύπαρξη της άδειας και η βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα ότι εξακολουθεί να είναι ασφαλισμένος ως ελεύθερος επαγγελματίας.

Η έρευνα ή η συμμετοχή σε ερευνητικά κέντρα ή προγράμματα μπορεί να ληφθεί ως χρόνος εμπειρίας, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι ο επικεφαλής του κέντρου ή του προγράμματος θα χορηγήσει βεβαίωση στην οποία θα αναφέρεται λεπτομερώς το αντικείμενο έρευνας και η διάρκεια του συγκεκριμένου προγράμματος, ο χρόνος συμμετοχής του υποψηφίου, η ειδικότερη ενασχόλησή του με το αντικείμενό του και η συμβολή του στην περάτωση του προγράμματος, καθώς και η συμβατική σχέση με την οποία συνδέεται με τον φορέα που εκτελεί το πρόγραμμα. Είναι αυτονόητο ότι τα ανωτέρω ισχύουν, εφόσον ο υποψήφιος κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του κατείχε τον απαιτούμενο από την προκήρυξη βασικό τίτλο σπουδών.

Εμπειρία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια στρατιωτικής θητείας αναγνωρίζεται μόνο εφόσον η σχετική ειδικότητα έχει αποκτηθεί πριν από την κατάταξη του υποψηφίου, ενώ στην περίπτωση που η ειδικότητα αποκτάται κατά τη διάρκεια της θητείας, η σχετική εμπειρία αναγνωρίζεται από την απόκτησή της και μετά. Η βεβαίωση των αρμοδίων αρχών πρέπει να αναφέρει το είδος της απασχόλησης και τη διάρκειά της.

Ως χρόνος εμπειρίας θεωρείται και η συμμετοχή στα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας Stage του ΟΑΕΔ σε αντικείμενο συναφές με εκείνο της προς πλήρωση θέσης (παρ. 8 άρθρο 24 Ν. 3200/2003).

Η εμπειρία λαμβάνεται υπόψη εφόσον έχει αποκτηθεί μετά τη λήψη του βασικού τίτλου σπουδών. Όπου απαιτείται άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, ο χρόνος εμπειρίας υπολογίζεται μετά την απόκτηση της αντίστοιχης άδειας. Στην περίπτωση αυτή, από την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος θα πρέπει να προκύπτει η ημερομηνία κτήσης της.

Τα δικαιολογητικά του υποψηφίου, ο οποίος επικαλείται εμπειρία που αποκτήθηκε στο εξωτερικό, θα πρέπει να συνοδεύονται, εκτός από τα πρωτότυπα ή ακριβή αντίγραφα των πρωτοτύπων, και από επίσημη μετάφρασή τους στην ελληνική γλώσσα κατά τα ανωτέρω.

Ως βαθμολογούμενη εμπειρία νοείται η απασχόληση με σχέση εργασίας ή σύμβαση έργου στον δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα ή άσκηση επαγγέλματος σε καθήκοντα ή έργα συναφή με το αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης, η οποία ορίζεται από την προκήρυξη:

Α. ως τυπικό προσόν (είτε εξειδικευμένη εμπειρία είτε στο γνωστικό αντικείμενο της προς πλήρωση θέσης), και απαιτείται ως απαραίτητο προσόν για την κάλυψη της προκηρυσσόμενης θέσης

Β. ως κριτήριο κατάταξης, όπου αυτή δεν απαιτείται ως τυπικό προσόν διορισμού, αλλά βαθμολογείται ως κριτήριο.

Γ. για τις θέσεις για τις οποίες δεν θα προσμετρηθεί η εμπειρία ως κριτήριο κατάταξης δεν θα ληφθεί υπόψη η ανωτέρω εμπειρία.

Ειδική εμπειρία με δικαίωμα προσαύξησης κατά 40%.

Οι υποψήφιοι που επικαλούνται εμπειρία που αποκτήθηκε:

Α. σε φορείς οι οποίοι καταργήθηκαν, εφόσον η προκήρυξη αφορά κάλυψη θέσεως της ίδιας ειδικότητας των φορέων στους οποίους εκχωρήθηκαν οι αρμοδιότητες των καταργηθέντων φορέων, προσκομίζουν βεβαίωση για τη χρονική διάρκεια και το είδος της παρασχεθείσης εργασίας.

Τη βεβαίωση αυτή χορηγεί ο φορέας στον οποίο εκχωρήθηκαν οι αρμοδιότητες των καταργηθέντων φορέων.

Β. σε φορείς οι οποίοι συγχωνεύθηκαν με άλλα νομικά πρόσωπα του δημόσιου τομέα, εφόσον η προκήρυξη αφορά κάλυψη θέσεων της ίδιας ειδικότητας των φορέων που προήλθαν από συγχώνευση, προσκομίζουν βεβαίωση για τη χρονική διάρκεια και το είδος της παρασχεθείσης εργασίας. Τη βεβαίωση αυτή χορηγεί ο φορέας που προήλθε από τη συγχώνευση.

5. Πρόγραμμα – Σεμινάριο ΟΑΕΔ (για ΠΕ – ΤΕ- ΔΕ)

Οι υποψήφιοι που έχουν παρακολουθήσει προγράμματα ή σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης του ΟΑΕΔ προσκομίζουν πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης προγράμματος Κατάρτισης Ανέργων του ΟΑΕΔ, στο οποίο να αναφέρεται το χρονικό διάστημα της κατάρτισης και η ειδικότητα. Το πιστοποιητικό αυτό εκδίδεται από την «Επαγγελματική Κατάρτιση ΑΕ» (Λεωφ. Τατοΐου 125 & Γ. Λύρα 140, Κηφισιά). Οι υποψήφιοι που έχουν ήδη πάρει πιστοποιητικό επιτυχούς παρακολούθησης από το οικείο ΚΕΚ του ΟΑΕΔ που εκτέλεσε το πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων δεν χρειάζεται να προσκομίσουν άλλη βεβαίωση.

6. Γνώση Πληροφορικής και Χειρισμού Η/Υ

Υπεύθυνη Δήλωση του άρθρου 8 του Ν. 1599/86. Σε περίπτωση ψευδούς δηλώσεως, ο διορισμός ανακαλείται υποχρεωτικά με απόφαση του αρμοδίου οργάνου (παρ. 3 άρθρο 10 Ν. 2839/2000, ΦΕΚ 196/12.9.2000).

Η απόδειξη της εν λόγω γνώσης είναι προφανές ότι δεν αφορά υποψηφίους οι οποίοι είναι κάτοχοι τίτλων σπουδών Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαιδεύσεως ειδικότητας Πληροφορικής, δεδομένου ότι αυτοί τεκμαίρεται ότι διαθέτουν τις απαιτούμενες γνώσεις πληροφορικής και χειρισμού Η/Υ.

7. Πολύτεκνοι ή Τέκνα Πολυτέκνων

Οι υποψήφιοι που επικαλούνται τις παρακάτω ιδιότητες, θα πρέπει να συνυποβάλλουν με την αίτησή τους τα κάτωθι δικαιολογητικά (επικυρωμένα):

Α. αν είναι πολύτεκνοι: πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) ή πιστοποιητικό του δήμου ή της κοινότητας, που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά νόμο κτήση της ιδιότητας του πολυτέκνου. Οι προϋποθέσεις κτήσης της ιδιότητας του πολυτέκνου αναφέρονται κατά περίπτωση στο Παράρτημα Ε΄ της παρούσης προκήρυξης.

Β. αν είναι τέκνα πολυτέκνων: πιστοποιητικό της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) ή α. πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης του οικείου δήμου ή κοινότητας, στα δημοτολόγια των οποίων είναι γραμμένοι και β. πιστοποιητικό (του οικείου ή κοινότητας) οικογενειακής κατάστασης της πατρικής οικογένειας που περιέχει όλα τα γεγονότα των οποίων η συνδρομή αποτελεί προϋπόθεση για την κατά νόμο κτήση της ιδιότητας του πολυτέκνου. Οι προϋποθέσεις κτήσης της ιδιότητας του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας αναφέρονται κατά περίπτωση στο Παράρτημα Ε΄ της παρούσης προκήρυξης.

8. Τίτλοι Ξένων Γλωσσών

Tονίζεται ιδιαιτέρως ότι τα κριτήρια ή οι ιδιότητες που αναγράφονται από τον υποψήφιο στην αίτηση συμμετοχής του για τη διαδικασία πλήρωσης των θέσεων πρέπει να υφίσταται κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Τα αποδεικτικά των κριτηρίων ή ιδιοτήτων που αναγράφονται στην αίτηση θα προσκομισθούν, όπως προαναφέρθηκε, από τους διοριστέους στο ΑΣΕΠ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Κεφάλαιο Β΄ της προκήρυξης. Από το περιεχόμενο των αποδεικτικών εγγράφων ή βεβαιώσεως που θα προσκομισθούν μεταγενέστερα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων, θα πρέπει να προκύπτει ότι το συγκεκριμένο κριτήριο ή ιδιότητα υπήρχε κατά την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων (π.χ. όταν ζητείται εμπειρία ορισμένου χρόνου, θα πρέπει να προκύπτει ότι ο ζητούμενος χρόνο εμπειρίας είχε συμπληρωθεί μέχρι την τελευταία ημέρα της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων).

Πρέπει να επισημάνουμε ότι όλοι οι τίτλοι, πιστοποιητικά και βεβαιώσεις της αλλοδαπής, που επικαλούνται οι υποψήφιοι, πρέπει να είναι επικυρωμένοι και επίσημα μεταφρασμένοι στην ελληνική γλώσσα από αρμόδια κατά νόμο αρχή του υπουργείου Εξωτερικών ή από πτυχιούχο μεταφραστή του Ιονίου Πανεπιστημίου ή την πρεσβεία ή το προξενείο της ξένης χώρας στην Ελλάδα ή από δικηγόρο ή από διορισμένο βάσει του Ν. 148/26-12-1913/1 Φεβρ. 1914 άμισθο διερμηνέα για τη γλώσσα για την οποία έχει διορισθεί διερμηνέας, με εξαίρεση τον τίτλο σπουδών της αλλοδαπής για τον οποίο υποβάλλεται μόνον πράξη αναγνώρισης.

9. Εντοπιότητα

Οι υποψήφιοι που είναι δημότες και μόνιμοι κάτοικοι ή μόνο δημότες των Νομών Ξάνθης, Ροδόπης, Έβρου, Δράμας, Καστοριάς, Φλώρινας, Γρεβενών και Ευρυτανίας ή των νησιών του Αιγαίου, Άνδρου, Αμοργού, Αστυπάλαιας, Θήρας, Ιου, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κω, Λέσβου, Λήμνου, Μήλου, Μυκόνου, Νάξου, Ρόδου, Σάμου, Σερίφου, Σίφνου, Σύρου, Σκύρου, Τήνου, Χίου, Πάτμου πλην την Κρήτης ή της νήσου Ιθάκης, ή των κατωτέρω παραμεθορίων περιοχών των νομών Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων, Πέλλας, Κιλκίς και Σερρών, πρέπει να δηλώσουν ότι δέχονται να υπηρετήσουν σε θέσεις υπηρεσιών του δημοσίου ή των νομικών προσώπων της παρ. 1 του άρθρου 14, που προκηρύχθηκαν στον αντίστοιχο νομό ή νησί ή παραμεθόρια περιοχή, επί δεκαετία τουλάχιστον.

Οι υποψήφιοι αυτοί προσκομίζουν:

1.Για την ανάδειξη της μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικό του οικείου δήμου ή κοινότητας σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 5 του Ν. 2647/98 ΦΕΚ 237 τ.Α΄) όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 3 του άρθρου 13 του Ν. 3242/2004.

2.Για την απόδειξη της ιδιότητας του δημότη, πιστοποιητικού οικείου δήμου ή κοινότητας. Οι υποψήφιοι που κάνουν χρήση του ανωτέρω πλεονεκτήματος και δέχονται να υπηρετήσουν στη θέση της επιλογής τους επί 10ετία τουλάχιστον, δεν επιτρέπεται σύμφωνα με το άρθρο 10 παρ. 14, του Ν. 3051/2002, να αποσπασθούν, μετατεθούν, μεταταγούν ή μεταφερθούν πριν από τη συμπλήρωση 10ετίας.

Οι περιοχές αυτές καθορίζονται με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και είναι:

Α. των δήμων Αξιούπολης, Γουμενίτσας, Δοϊράνης, Ευρωπού, Κιλκίς, Κρουσσών, Μουριών, Πολυκάστρου, Χέρσου ή της Κοινότητας Λιβαδιών του νομού Κιλκίς.

Β. των δήμων Σερρών, Ηρακλείας, Κερκίνης, Πετριτσίου, Σιδηροκάστρου, Σκοτούσης και Λευκώνα ή των Κοινοτήτων Άνω Βροντούς, Αγκίστρου, Αχαλδοχωρίου, Ορεινής, Προμαχώνας του νομού Σερρών.

Γ. των δήμων Αριδαίας, Βεγορίτιδας, ΄Εδεσσας, Εξαπλατάνου και Κύρρου του νομού Πέλας

Δ. των δήμων Άνω Καλαμά, ΄Ανω Πωγωβίου, Δελβινακίου, Εκάλης, Ευρυμενών, Ζίτσας, Καλπακίου, Κεντρικού Ζαγοριού, Κονίτσης, Μαστοροχωρίων, Μολοσσών, Τύμφης ή των Κοινοτήτων Αετομηλίτσης, Λάβδανης, Πάπιγκου, Πωγωνιανής και Φούρκας του νομού Ιωαννίων

Ε. των δήμων Ηγουμενίτσας, Παραμυθιάς, Παραποταμού, Σαγιάδας, Συβοτών και Φιλιατών του νομού Θεσπρωτίας

10. Παλιννοστούντες Ομογενείς

α. Οι παλιννοστούντες πόντιοι ομογενείς, φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου αλλοδαπής, συμπεριλαμβανομένης και της σελίδας με την ελληνική προξενική θεώρηση, από το οποίο να προκύπτει ότι ο σκοπός άφιξης στην Ελλάδα είναι η παλιννόστηση, ή απόφαση του νομάρχη από την οποία να προκύπτει η ελληνική τους ιθαγένεια ή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής που έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση για την ιθαγένεια (Α΄ Τμήμα Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής και Δημοτικής Κατάστασης ΥΠΕΣΔΑ) ότι ο υποψήφιος ανήκει στην ανωτέρω κατηγορία.

Β. οι παλιννοστούντες ομογενείς προερχόμενοι από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης που απέκτησαν την ελληνική ιθαγένεια σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2790/2000, φωτοαντίγραφο του διαβατηρίου αλλοδαπής, συμπεριλαμβανόμενης της σελίδας με την ελληνική προξενική θεώρηση, από το οποίο να προκύπτει ότι ο σκοπός άφιξης στην Ελλάδα είναι η παλιννόστηση ή απόφαση του γενικού γραμματέα της οικείας Περιφέρειας για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας ή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής που έχει εκδώσει τη σχετική απόφαση για την ιθαγένεια (Α΄ Τμήμα Ιθαγένειας της Διεύθυνσης Αστικής και δημοτικής Κατάστασης ΥΠΕΣΔΑ) ότι ο υποψήφιος ανήκει στην ανωτέρω κατηγορία.

Η αίτηση

Η αίτηση απευθύνεται στο ΑΣΕΠ και υποβάλλεται μόνο ταχυδρομικώς, με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4, αναφέροντας και την κατηγορία (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ) για την οποία ο υποψήφιος υποβάλλει την αίτησή του, ως εξής: ΑΣΕΠ Αίτηση για την προκήρυξη: 17/12Κ/2004 Κατηγορία:… τ.θ. 14308, Αθήνα, τ.κ. 11510.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της 25ης Οκτωβρίου 2004, ημέρας Δευτέρας.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.