Πετυχημενο το πρωτο βημα της Χριστουγεννιατικης Αγορας στην Κομοτηνη

Όλοι οι επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτή είναι ενθουσιασμένοι, και πρόθυμοι να συνεχίσουν να δίνουν το παρών και τα επόμενα χρόνια

Πετυχημένη είναι η Χριστουγεννιάτικη Αγορά του Δήμου Κομοτηνής, τουλάχιστον σύμφωνα με τους συμμετέχοντες σε αυτή, μιας και η κίνηση που υπάρχει, όσο και αν επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες έχει φέρει μια ζωντάνια στο πάρκο, και πελάτες στους πάγκους τους.

Σημαντικός παράγοντας φυσικά είναι το Θεματικό Πάρκο του Πινόκιο, που διασφαλίζει πως υπάρχει μια συνεχής ροή τόσο παιδιών, όσο και μεγαλύτερων, που συμπεριλάμβανε, τις πρώτες μέρες, και πολλούς φοιτητές.

Και ενώ περιμένουν να αυξηθεί το ενδιαφέρον αφού κλείσουν τα σχολεία, μιλούν με ενθουσιασμό για την προσπάθεια μέχρι τώρα, τονίζοντας πως θα πρέπει να ενισχυθεί, να γίνει καλύτερη, και να μεγαλώσει τις επόμενες χρονιές με την συμβολή τόσο του Δήμου, όσο και των συναδέρφων τους επαγγελματιών, γιατί η δίψα του κοινού για δραστηριότητες σαν και αυτή είναι πολύ μεγάλη.

Ζεστό κρασί για ζεστές καρδιές

Μία από τις πιο «χριστουγεννιάτικες» επιχειρήσεις της περιοχής μας είναι το κατάστημα με τα κρασιά της Vinum, που περιλαμβάνει το ζεστό κρασί, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι κάθε σοβαρής Χριστουγεννιάτικης αγοράς, καθώς και ποικιλίες κρασιών (και σαμπάνιες), χριστουγεννιάτικες κατασκευές και αναμνηστικές κούπες, κεράκια, ακόμα και γλυκά.

Μέχρι τώρα η όλη Αγορά έχει πάει πολύ καλά με τον κ. Αλκιβιάδη Γεωργιάδη να καλεί τους συμπολίτες μας να αψηφήσουν το κρύο, για να ανδρωθεί αυτή η προσπάθεια για την Χριστουγεννιάτικη αγορά, που βρίσκεται ακόμα στα παιδικά της στάδια.

Μεταφέροντας την εμπειρία του από την μέχρι τώρα προσέλευση, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως ο κόσμος περνά, κοιτά τι έχει η χριστουγεννιάτικη αγορά, κάνει τη βόλτα του στο θεματικό πάρκο, και γενικότερα δείχνει πρόθυμος να δοκιμάσει ό,τι υπάρχει.

Οι πρώτες μέρες, όταν και άνοιξε το θεματικό πάρκο, ξεκίνησαν δυνατά, με αρκετά μεγάλη προσέλευση και από τους φοιτητές της πόλης, αλλά στη συνέχεια τους τα χάλασε λίγο ο καιρός. Τις επόμενες μέρες, που είναι αργία και θα κλείσουν τα σχολεία, περιμένουν περισσότερο κόσμο, όπως και καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Γενικότερα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, εκφράζοντας και τους περισσότερους από τους επαγγελματίες της αγοράς, που έκαναν αυτό το πρώτο βήμα, ξέροντας πως θα είναι δύσκολο, είναι ικανοποιημένοι, θέλουν να συμμετάσχουν και στις επόμενες Χριστουγεννιάτικες αγορές, που ελπίζουν πως θα είναι καλύτερες και με μεγαλύτερη συμμετοχή.

Σημαντικό ενδιαφέρον για τα χειροποίητα κοσμήματα

Για τους λάτρεις του χειροποίητου κοσμήματος, το Anastasia’s Creations έχει ανοίξει ένα περίπτερο στο χώρο της Χριστουγεννιάτικης αγοράς, με την ίδια την δημιουργό, κ. Αναστασία Πάντογλου, να είναι ικανοποιημένη με την κίνηση μέχρι τώρα.

Ο κόσμος, τόνισε, ενδιαφέρεται, είναι ευδιάθετος, και γενικότερα πιστεύει πως ήταν μια ωραία κίνηση από πλευράς του Δήμου να δημιουργήσει αυτή την αγορά, και είναι σίγουρη πως αν γίνει την επόμενη χρονιά, θα συμμετάσχει ξανά.

«Είναι ωραία, γιατί περνάμε και εμείς καλά, καθώς εδώ είναι κάθε μέρα Χριστούγεννα» σημείωσε, ενώ παράλληλα βοηθά και να τους γνωρίσουν ακόμα περισσότεροι.

Το στήσιμο και το ξεστήσιμο των ειδών μονάχα παίρνει το χρόνο του, γιατί βάζουν πολλά κοσμήματα στους πάγκους, αλλά η κ. Πάντογλου σημείωσε πως δεν τους πειράζει, λόγω της ατμόσφαιρας του χώρου.

Σημαντική η παρουσία του Θεματικού Πάρκου

Χοτ ντογκ πίτσα τηγανητές πατάτες και βάφλες, με τις βάφλες να είναι αρκετά πιο δημοφιλείς τους νεότερος επισκέπτες τους πάρκου, πουλάει το σταντ του κ. Αντώνη Καμπουρίδη, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στο Δήμο Κομοτηνής για την δημιουργία του.

Μέχρι τώρα είχε πολλή επιτυχία, τόνισε, με την επισκεψιμότητα να είναι μεγάλη, και την εικόνα του Πάρκου φέτος να έρχεται σε πλήρη αντιδιαστολή με την περυσινή.

«Πέρυσι τέτοιο καιρό φοβόσουν να περάσεις από το Πάρκο» σημείωσε χαρακτηριστικά επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις που τόλμησαν και συνέβαλλαν σε αυτό το εγχείρημα, είχαν αρκετά διαφορετικά αντικείμενα μεταξύ τους ώστε και να δίνουν ποικιλία στους επισκέπτες, αλλά και να μην υπάρχει άμεσος ανταγωνισμός.

Θεωρεί δε πως θα πρέπει και στο μέλλον να συνεργαστούν επιχειρήσεις και δήμος, ώστε αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί και να μεγαλώσει. Πιστεύω και φέτος θα πάει καλά, και του χρόνου καλύτερα» ανέφερε, αρκεί να υπάρχει ένα θέμα στο Πάρκο, όπως έγινε φέτος με τον Πινόκιο, ώστε να έχει ο κόσμος την όρεξη να έρθει και να το επισκεφτεί.

Ζαχαρωτά για μικρούς και μεγάλους

Ένας πάγκος γεμάτος με ζαχαρωτά, που προσελκύει τα βλέμματα μικρών και μεγάλων, δίνει ένα διαφορετικό χρώμα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά του Δήμου Κομοτηνής, με μεγάλη ποικιλία για όλα τα γούστα.

Όπως είναι φυσικό, με πολλά παιδιά να έρχονται να επισκεφτούν το θεματικό πάρκο του Πινόκιο, η κίνηση είναι σημαντική, όπως ανέφερε η κ. Στέλλα Μαζαράκη.

Μάλιστα αυτή είναι η πρώτη φορά που ασχολήθηκαν με τα ζαχαρωτά, μια και η «βάση» τους λειτουργεί κανονικά ως καφέ, όμως αποφάσισαν να το κάνουν λόγω της ευκαιρίας που δόθηκε με την χριστουγεννιάτικη αγορά, και μέχρι τώρα η όλη προσπάθεια έχει στεφτεί με επιτυχία.

Τόνισε δε πως θα το έκαναν ξανά, και θα συμμετέχουν κάθε χρονιά όσο υπάρχει η Χριστουγεννιάτικη αγορά.

Αρτοδημιουργίες για όλους

Μια σειρά από ψητά προϊόντα, όπως τσούρος, ντόνατ, βάφλες και άλλα γλυκά έχει το σταντ του Αρτοπωλείου Ισαακίδη, που προσελκύει το ενδιαφέρον με την χρωματιστή του βιτρίνα αλλά και τα προϊόντα του.

Όπως τόνισε κ. Γιάννης Ισαακίδης, η Χριστουγεννιάτικη αγορά και η κίνηση σε αυτούς πηγαίνει πολύ καλά, και θεωρεί πως του χρόνου θα πάει πολύ καλύτερα.

Θεωρεί δε βέβαιο πως θα δώσουν το παρών και τις επόμενες χρονιές, επιθυμώντας μάλιστα να είναι περισσότεροι οι επαγγελματίες που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, ώστε να γίνει πιο ζωντανή η αγορά.

Τόσο οι γονείς, όσο και τα παιδιά, είναι πολύ χαρούμενοι για την αγορά, κάτι καινούριο για την πόλη, γιατί αποτελεί μια νέα δραστηριότητα και ήταν κάτι που το είχε ανάγκη η πόλη, όσο και αν αυτό δεν φαινόταν πριν.

Ελπίζει δε πως θα βλέπουμε  κάθε χρόνο τα πράγματα να πηγαίνουν καλύτερα, τόσο σε οργάνωση από το Δήμο, όσο και από την δραστηριοποίηση των επαγγελματιών.

«Όταν θέλουμε να φτιάξουμε κάτι δεν πρέπει μόνο να περιμένουμε από το Δήμο, αλλά και οι ίδιοι να κουνήσουμε τα χέρια μας» σημείωσε, συνεπώς ελπίζουν πως όλα θα πάνε καλά.

Αγάπη για τα χειροποίητα προϊόντα

Τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Χριστουγεννιάτικη αγορά κλείνει  η αξίΖΩ ΙΚΕ με τα μοναδικά αγνά της προϊόντα, τα οποία παράγονται από τους ωφελούμενους του Συλλόγου.

Μαρμελάδες, ζυμαρικά, γλυκά του κουταλιού, σάλτσες αλλά και χριστουγεννιάτικες δημιουργίες όλα φτιαγμένα με αγάπη και μεράκι από τους ωφελούμενους του Συλλόγου αρκετοί από τους οποίους, με την συνοδεία εργαζομένων του Συλλόγου δίνουν το παρών για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες.

Όπως ανέφεραν τα μέλη του Συλλόγου, ο κόσμος ενδιαφέρεται για τα προϊόντα τους, αλλά και γενικότερα έρχονται χαρούμενοι στο Πάρκο, αφήνοντας πίσω την κατήφεια και την πίεση που είχαν όλο το προηγούμενο διάστημα, ιδιαίτερα μετά την καραντίνα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.