Πετσας: Ο ΕΝΦΙΑ θα μειωθει σε δυο φασεις

Την πάγια δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για πάταξη της υπερφορολόγησης, επανέλαβε σήμερα ο Στέλιος Πέτσας, εξηγώντας το σχέδιο για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι δανειστές της χώρας «δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό» ενώ για τον ΕΝΦΙΑ είπε πως θα μειωθεί σε δύο φάσεις: κατά 20% τον πρώτο χρόνο και κατά 10% τον επόμενο.   
 
Όπως χαρακτηριστικά είπε, η Νέα Δημοκρατία είχε ετοιμάσει τα πρώτα νομοσχέδια από τότε που ήταν ακόμα αντιπολίτευση. Στα σχέδια της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για το επιτελικό κράτος και στην πορεία φορολογικό νομοσχέδιο. «Σκοπός να είναι ψηφισμένα και σε λειτουργία από τον Αύγουστο», διευκρίνισε.  
 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι οι δανειστές δεν εκφράζουν αντίρρηση για το φορολογικό, τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση δεν πρόκειται απλώς για ένα νομοσχέδιο που μειώνει συντελεστές αλλά για μίαί μεταρρυθμιστική τομή. Το σχέδιο για την φορολογία είναι η μείωση συντελεστών σταδιακά σε βάθος τετραετίας.  
 
Καλούμενος να σχολιάσει την αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στη χθεσινή, ισχυρή σεισμική δόνηση, ο κ. Πέτσας είπε: «To πρόβλημα δεν είναι στο κράτος. Υπάρχει το κράτος και λειτουργεί. Ο κάθε υπηρεσιακός παράγοντας ζητεί όμως πολιτική καθοδήγηση από τους ηγέτες του. Αυτοί δίνουν το παράδειγμα και την κατεύθυνση, όχι για τα υπηρεσιακά θέματα αλλά για να αποφεύγονται σφάλματα κι ολιγωρίες.   
 
Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, η κυβέρνηση έπραξε με βάση τα παραπάνω, με τον ίδιο τρόπο τόσο στην Χαλκιδική όσο και στον σεισμό της Αθήνας. Όπως τόνισε, χθες όσο πιο γρήγορα με τον Υπουργό Προστασίας του πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τον Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, είχαν ξεκινήσει για συντονιστικό πυροσβεστικής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.