Περιπου 80 ιδιοκτησιες επηρεαζονται απο τον αγωγο συνδεσης φυσικου αεριου για το νεος εργοστασιο

Θα περάσει νότια της ΒΙΠΕ Κομοτηνής, παράλληλα με τον TAP, πριν επιστρέψει προς το εργοστάσιο

Στις αρχές του 2024 η ολοκλήρωση των εργασιών και η λειτουργία του εργοστασίου

Περίπου 80 ιδιοκτησίες θα επηρεάσει η όδευση του αγωγού για την τροφοδοσία του εργοστασίου παραγωγής Φυσικού Αερίου της Θερμοηλεκτρικής Κομοτηνής, το οποίο κατασκευάζει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Ο αγωγός επηρεάζει ιδιοκτησίες στην τοπική κοινότητα Θρυλορίου του Δήμου Κομοτηνής και της κοινότητας Αμαράντων του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, για αυτό και στελέχη της ΔΕΣΦΑ και του υπεργολάβου κατασκευής «ΤΕΡΝΑ» βρέθηκαν στην Κομοτηνή το μεσημέρι της Παρασκευής για να ενημερώσουν τους άμεσα ενδιαφερόμενους για την έναρξη των εργασιών.

Η προσέλευση ήταν σχετικά μικρή, αν και οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα και να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό, μιας και ο ορίζοντας λειτουργίας του εργοστασίου είναι οι αρχές του 2014, όταν και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί η σύνδεσή του με το δίκτυο φυσικού αερίου.

Να τονιστεί πως ο νέος αγωγός θα ξεκινήσει από το αγρόκτημα Θρυλορίου, κοντά στα σιλό, όπου θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο αγωγό της ΔΕΣΦΑ, και στη συνέχεια θα παρακάμψει από τα νότια την ΒΙΠΕ, χωροθετημένος παράλληλα με τον αγωγό TAP που επίσης διέρχεται από την περιοχή, μέχρι τον υποσταθμό μέτρησης και ρύθμισης, στην περιοχή Παμφόρου, διανύοντας μια απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων. Από εκεί θα επιτρέψει προς τα πίσω για να καταλήξει στο χώρο που χτίζεται σήμερα το εργοστάσιο.

Το συνολικό εμβαδόν ζώνης νόμιμων περιορισμών κυριότητας (ζώνη δουλείας) σύμφωνα με το ΦΕΚ ανέρχεται σε 33.321 τ.μ., ενώ η τιμή αποζημίωσης υπολογίζεται κατά μέσο όρο στα 750 ευρώ ανά στρέμμα, με τις εργασίες να ολοκληρώνονται το συντομότερο δυνατό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.