Περιφερειακη συσκεψη νομαρχιακων τμηματων της ΑΔΕΔΥ

Αποθαρρυντικά ήταν τα μηνύματα για συμμετοχή στην απεργία της 11ης Φλεβάρη κατά τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ κ. Παναγιώτη Τσουκαλά. «Θεωρώ ότι πλέον μπαίνουμε σε ένα μεταβατικό στάδιο όσον αφορά στο θέμα των κινητοποιήσεων, γιατί βλέπω ότι και η ΑΔΕΔΥ το έχει καταλάβει αυτό», τόνισε ο κ. Τσουκαλάς, υπενθυμίζοντας ότι αυτό είναι ένα θέμα που επανειλημμένα το τοπικό τμήμα έχει θέσει.

Μετά το Πάσχα το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ προσανατολίζεται στην διοργάνωση μιας περιφερειακής σύσκεψης με τη συμμετοχή των νομαρχιακών τμημάτων των νομών της Περιφέρειας με κύριο θέμα την αλλαγή του τρόπου εκλογής των γενικών συμβούλων αλλά και το θέμα της διοργάνωσης κινητοποιήσεων και τις εναλλακτικές μορφές τους, θέμα που επανειλημμένως έχει θέσει το τοπικό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

 

«Θεωρούμε ότι ο τρόπος με τον οποίο εκλέγονται σήμερα κάθετα οι γενικοί σύμβουλοι αποτελεί παιχνίδι των Ομοσπονδιών. Μετά τα τελευταία γεγονότα και την παταγώδη επιτυχία των κινητοποιήσεων αλλά και την προσπάθεια να περισώσουν ότι μπορούσαν, κάτι που δεν έκαναν, και μιλώ για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, είναι επιτακτική ανάγκη να ξαναγεννηθεί το συνδικαλιστικό κίνημα και μια αναγεννημένη ΑΔΕΔΥ μέσα από την περιφερειακή εκπροσώπηση που αποτελεί και το μέλλον. Ο Καλλικράτης θα επιφέρει μεγάλη αλλαγή σε όλα τα επίπεδα του δημόσιου τομέα».

 

Μέχρι σήμερα η εκλογή γινόταν από το Πρωτοβάθμιο όργανο, στη συνέχεια από το Δευτεροβάθμιο και μέσω συνεδρίων εκλέγονταν οι εκπρόσωποι της ΑΔΕΔΥ και στη συνέχεια εκλέγονταν οι σύμβουλοι. «Αυτό το σύστημα είναι πανάρχαιο και σαν πρώτη φάση μπορεί οι εκπρόσωποι να προέρχονται κατά 50% από την περιφέρεια και 50% από το κέντρο. Είναι η καλύτερη λύση. Θα πρέπει όμως να υπάρξουν και τρεις ομοσπονδίες σε τρεις μεγάλους τομείς κατά το σύστημα της Γαλλίας και της Γερμανίας».

 

Άννα Πατρωνίδου
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.