«Παστα Φλωρα»: Συνταγες νεας γενιας, φτιαγμενες με παραδοσιακο χειροποιητο τροπο

Το νέο Καφέ – Ζαχαροπλαστείο της Κομοτηνής που «εξειδικεύεται» στο αγαπημένο νοσταλγικό γλυκό των Ελλήνων

Η Κομοτηνή θεωρείται, μεταξύ άλλων, η πόλη του καφέ. Χαρακτηρισμός διόλου τυχαίος, καθώς τόσο η βόλτα για καφέ, όσο και ο καφές στο σπίτι αποτελεί αγαπημένη καθημερινή συνήθεια των ντόπιων, της πολυπληθούς μαθητικής και φοιτητιώσας νεολαίας αλλά και των επισκεπτών.
 

Η «ιεροτελεστία» όμως του καφέ, υπό την έννοια ότι αποτελεί και χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας ή στην οικογένεια και σε φίλους, προστάζει και το απαραίτητο συνοδευτικό, το οποίο συνηθίζεται, λόγω γεύσης, να είναι γλυκό.
 
Βασίλισσα της συγκεκριμένης κατηγορίας, από τους ειδικούς του κλάδου, αλλά και από τις επιλογές του κοινού, ανακηρύσσεται η Πάστα Φλώρα.  Το αγαπημένο γλυκό και των Ελλήνων, που συνδυάζει, ευκολία αλλά και δημιουργικότητα – στην προετοιμασία του – όμορφη εμφάνιση, νοστιμιά,  αλλά και νοσταλγία, των παιδικών μας χρόνων και της κουζίνας της μαμάς.
 

Ένα μαγαζί λοιπόν που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, ήτοι, δημιουργικότητα, καλαισθησία, νοσταλγία σε αγαπημένες αναμνήσεις του παρελθόντος, αλλά και νοστιμιά, ως προς τα όσα προσφέρει, δεν θα μπορούσε παρά να ονομαστεί «Πάστα Φλώρα».
 
Βέβαια το νέο καφέ – ζαχαροπλαστείο της πόλης, που ξεκίνησε χθες την λειτουργία του στην οδό Φωκίωνος 2, στην γραφική και πανέμορφη γειτονιά δηλαδή του Ιμαρέτ, χρωστά το όνομά του στην μητέρα της ιδιοκτήτριας, της αρχιτεκτόνισσας κ. Νατάσας Παπάζογλου, η οποία εξειδικεύεται στην Πάστα Φλώρα και μάλιστα μοιράζεται επί καθημερινής βάσεως τις δημιουργίες της με τους επισκέπτες της «Μαρμελάδας Wine Bar», του έτερου δηλαδή καταστήματος της οικογένειας.
 

Οι «μαμαδίστικες» πάστα φλώρα  που αποτέλεσαν το έναυσμα και η δημιουργικότητα της κ. Παπάζογλου τόσο στο κομμάτι της αρχιτεκτονικής και της διακόσμησης όσο και στην ζαχαροπλαστική – μαγειρική, «γέννησαν» το καφέ – ζαχαροπλαστείο «Πάστα Φλώρα», που αρχής γενομένης από χθες,  βρίσκεται καθημερινά από νωρίς το πρωί έως και τις δέκα περίπου το βράδυ στην διάθεσή σας,  προσφέροντας σας καφέ και κάθε λογής ροφήματα, συνοδεία φυσικά πολλών και ευφάνταστων γεύσεων.
 

Ξεκινώντας από το σήμα κατατεθέν του καταστήματος, την πάστα φλώρα φυσικά, σε πολλές διαφορετικές εκδοχές, όλες χειροποίητες και φρέσκιες. Παραδοσιακές με «γέμιση» δηλαδή κάθε λογής μαρμελάδα ή και πιο ευφάνταστες, όπως με μήλο, κανέλα και καρύδι. Συνεχίζοντας με επίσης ευφάνταστες τάρτες, cheesecake, κις λορέν – μας εντυπωσίασε η κις λορέν με σπανάκι και φέτα- αλλά και αλμυρές γεύσεις, όπως  κρύα σάντουιτς επίσης σε χειροποίητο ψωμάκι,  ρολάκια με πέστο βασιλικού – που επίσης προτείνουμε -, κασέρι – γαλοπούλα αλλά και πιο «κλασικές» επιλογές, όπως η «παραδοσιακή» τυρόπιτα.
 
Παρασκευάσματα, γλυκά και αλμυρά, που φτιάχνονται από αγνές πρώτες ύλες, δίχως προπαρασκευασμένα ή κατεψυγμένα υλικά και σκόνες και ψήνονται εκείνη την ώρα, σε ποσότητες τόσες όσες χρειάζονται για την εξυπηρέτηση του κοινού. Βασισμένα σε συνταγές νέας γενιάς, φτιαγμένα όμως με παραδοσιακό τρόπο, όπως μας εξήγησε η κ. Παπάζογλου.
 

Και όλα αυτά σερβιρισμένα σε έναν πολύ καλαίσθητο και προσεχτικά επιμελημένο χώρο, επίσης δια χειρός της κ. Παπάζογλου, με έντονα vintage στοιχεία τα οποία όμως στην λογική του mix & match, συνδυάζονται ιδανικά με έντονα patterns και χρώματα.
 
Μία επίσκεψη θα σας πείσει για την αλήθεια των προαναφερθέντων.
Εμείς να ευχηθούμε καλές και γλυκές δουλειές στο σύνολο της οικογένειας της «Πάστα Φλώρα»! 

Post

Η Πάστα Φλώρα «γεννήθηκε» στην Ιταλία, όπου και φέρει το πραγματικό της όνομα που είναι Pasta frolla, δηλαδή ζύμη που τρίβεται. Το πώς έφτασε στην Ελλάδα ως Πάστα Φλώρα δεν είναι γνωστό, ωστόσο παραμένει ένα από τα πιο κλασικά, διαχρονικά και αγαπημένα γλυκά των Ελλήνων, που έχουν συνδυάσει την γεύση της με την «μαμά».
 

Κύριο χαρακτηριστικό της θεωρείται, η όξινη μαρμελάδα που περιέχει και η οποία τη βοηθά να ταιριάζει απόλυτα με τα περισσότερα είδη καφέ, ενώ θεωρείται και ένα από τα λίγα γλυκά που μπορούν να δέσουν με μία κούπα καφέ, ο οποίος περιέχει γάλα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.