ΠΑΣΕΒΙΠΕ: Γραμμη επικοινωνιας απευθειας με τον Πρωθυπουργο για τα προβληματα των 1500 εγκατεστημενων επιχειρησεων σε Βιομηχανικα Παρκα

Να διασφαλιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων σε καθεστώς ακηδεμόνευτης και υγιούς επιχειρηματικότητας

Συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων των βιομηχανικών επιχειρήσεων στις κεντρικές αποφάσεις και  νομοθετικές εξελίξεις, που τους αφορούν

Στο προσωπικό ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη θέτουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι έως 1500  εγκατεστημένες επιχειρήσεις σε Βιομηχανικά Πάρκα όλης της χώρας.

Ζητούν, με μέριμνα του ίδιου του Πρωθυπουργού, να ληφθούν μέτρα,  ώστε να διασφαλιστεί  η λειτουργία τους σε καθεστώς ακηδεμόνευτης και υγιούς επιχειρηματικότητας, όπως επίσης  η συμμετοχή των θεσμικών εκπροσώπων των βιομηχανικών επιχειρήσεων  της χώρας στις κεντρικές αποφάσεις και  νομοθετικές εξελίξεις, τα κίνητρα και τα χρηματοδοτικά προγράμματα, προς όφελος των εγκατεστημένων επιχειρήσεων,  της εθνικής οικονομίας, της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Σε Διάβημα Διαμαρτυρίας, που απέστειλε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Βιομηχανικών Περιοχών (ΠΑΣΕΒΙΠΕ), προς τον Πρωθυπουργό της Ελλάδος κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, το οποίο υπογράφουν ο Πρόεδρος του ΔΣ ΠΑΣΕΒΙΠΕ κ. Πέτρος Μαντάς και συνυπογράφουν  οι πρόεδροι ΒΙΠΕ 15 περιοχών από όλη τη χώρα, μεταξύ των οποίων ο κ.  Ιάκωβος Φραντζής, Πρόεδρος ΒΙ.ΠΕ. Ροδόπης, αφού η πρωτοβουλία τους χαρακτηρίζεται «ως ύστατη ελπίδα ανάσχεσης σειράς στρεβλώσεων και δυσλειτουργιών που μας ταλαιπωρούν επί μακράν, με ιδιαίτερα βλαπτικές συνέπειες τόσο για τις επιχειρήσεις μας όσο και κατ’ επέκταση για τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την εθνική οικονομία»,  γίνεται αναφορά στις «σοβαρότατες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της πανδημίας στο επιχειρείν». 

Ταυτοχρόνως υπογραμμίζονται ως κυρίαρχα θέματα, που αντιμετωπίζουν οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις, τα εξής:

-Ο αποκλεισμός του ΠΑΣΕΒΙΠΕ, ο οποίος όπως τονίζεται  «εκπροσωπεί το παραγωγικό mittelstand της Ελλάδας και συγκεκριμένα 22 τοπικούς συνδέσμους εγκατεστημένων επιχειρήσεων στις ΒΙΠΕ της επικράτειας που αριθμούν στις 1.200 – 1.500 επιχειρήσεις ενώ το Δ.Σ. μας αποτελείται αποκλειστικά από επιχειρηματίες», από τις νομοθετικές εξελίξεις. «Θέλουμε να σας επισημάνουμε, με τον πιο έντονο τρόπο την αγνόηση που εισπράττουμε από μια σειρά θεσμούς που νομοθετούν και αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς» τονίζεται σχετικά στο διάβημα του ΠΑΣΕΒΙΠΕ προς των Πρωθυπουργό και σημειώνεται ότι «το πλέον πρόσφατο παράδειγμα είναι ο αποκλεισμός μας από τη σύνθεση της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής (ΦΕΚ 902/Β/17-3-20), η οποία στοχεύει στην αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου για τα Επιχειρηματικά Πάρκα (Ν. 3982/11)».

-Tο καθεστώς λειτουργίας των Βιομηχανικών Πάρκων από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ,  η οποία όπως αναφέρεται «συνιστά τον μονοπωλιακό, υποχρεωτικό διαχειριστή μας, αποτελεί παρωχημένο μοντέλο διαχείρισης και έχει μετεξελιχθεί σε έναν αδιάλλακτο και θεσμικά προστατευόμενο “συνεργάτη”, έναν εισπρακτικό μηχανισμό, ο οποίος λειτουργεί ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών μας».

-«Απευθυνόμαστε λοιπόν σε σας και αιτούμαστε τη δημιουργία μιας κατάλληλης γραμμής επικοινωνίας μαζί σας ή με όποιον συνεργάτη επιλέξετε, για να μας επιτραπεί να εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα μας», αναφέρεται στο Διάβημα Διαμαρτυρίας του ΠΑΣΕΒΙΠΕ προς τον κ Μητσοτάκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.