Παρουσιαστηκε το εργο “MarCh” που υλοποιει η ΟΕΕΘ

Αποσκοπεί στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων

Με μεγάλη επιτυχία και με σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου στην πόλη της Κομοτηνής, ημερίδα για την τοπική ευαισθητοποίηση των επιχειρηματιών για το “MarCh” από την Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στο πλαίσιο του έργου “Market Changer-MarCh” που υλοποιείται με τη συμμετοχή της ΟΕΕΘ και είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Συνεργασίας «Interreg V-A Ελλάδα-Βουλγαρίας 2014-2020».

Στην ημερίδα συμμετείχαν επιχειρηματίες από την πόλη της Κομοτηνής καθώς και από όλη τη Θράκη, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την παρουσίαση του προγράμματος.

Την έναρξη της ημερίδας κήρυξε ο Πρόεδρος της ΟΕΕΘ Αντώνης Φραντζής, παρουσιάζοντας τη θέση της ΟΕΕΘ στο έργο καθώς και τις δράσεις που αφορούν στην Ομοσπονδία μέσα από το πρόγραμμα, τόσο αυτές που έχουν ολοκληρωθεί αλλά και εκείνες που βρίσκονται στο στάδιο της υλοποίησης.

Στο “MarCh”, πέραν της ΟΕΕΘ, συμμετέχουν επιχειρηματικοί και συμβουλευτικοί φορείς από την Ελλάδα, ενώ από τη Βουλγαρίας συμμετέχει η Ένωση Βιομηχάνων Kardzahli.

Στην ημερίδα μίλησε και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης κ. Ανέστης Βαφειάδης, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιχειρηματικότητα στην περιοχή της Ροδόπης και τόνισε ότι οι επιχειρηματίες της περιοχής το τελευταίο διάστημα καλούνται να ισορροπήσουν ανάμεσα στο αποτύπωμα της πανδημίας του κορωνοϊού και την επιστροφή στην κανονικότητα, εν μέσω ωστόσο συνεχόμενων κρίσεων που διαδέχονται την πανδημική. Πιο συγκεκριμένα τόνισε πως η αγορά της Ροδόπης, δεδομένου ότι δεν έχει έσοδα από τον τουρισμό, περνάει σκαμπανεβάσματα, τα οποία αφήνουν αποτύπωμα στην τοπική αγορά και στην κοινωνία της Κομοτηνής.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν αναλυτικά οι στόχοι και οι δράσεις του έργου “MarCh” και οι δυνατότητες αξιοποίησης τους από τους τοπικούς φορείς και τις επιχειρήσεις με τη βοήθεια μιας σειράς ψηφιακών εργαλείων που θα δημιουργηθούν και τα οποία αποσκοπούν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των επιχειρήσεων και στη βελτίωση του περιβάλλοντος λειτουργίας τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.