Παρουσιαση του νεου προγραμματος του Arcadia για το φετινο χειμωνα

Την επιτυχημένη παρουσία του στην πόλη μας συνεχίζει το ξενοδοχείο και συνεδριακό κέντρο Arcadia, που μετράει 7 χρόνια λειτουργίας και συνεχίζει με σκοπό την αναβάθμιση των υπηρεσιών του και προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών στην περιοχή μας. Την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου του προγράμματος για το φετινό χειμώνα. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στην αίθουσα ΕΡΑΤΩ, όπου ο διευθυντής του ξενοδοχείου, κ. Πέτρος Θεοδωρόπουλος, η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων κ. Θεοδώρα Ξυνίδη και η κ. Νατάσα Παλακίδου, υπεύθυνη του συνεδριακού κέντρου, παρουσίασαν τους χώρους, τις παροχές και τις δραστηριότητες του ξενοδοχείου, έκαναν μια ανασκόπηση της πορείας του ξενοδοχείου και δη του φετινού καλοκαιριού, ενώ ανέλυσαν εκτενώς το νέο πρόγραμμα, εστιάζοντας στις φιλοδοξίες και τις προτεραιότητες, που στοχεύουν, ώστε να κάνουν ακόμη πιο ελκυστική τη φιλοξενία, όχι μόνο των επισκεπτών, αλλά και των πολιτών της περιοχής μας. Οι δε προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο δείπνο βασισμένο στη νησιώτικη κουζίνα.

 

Οι παροχές και οι υπηρεσίες του Arcadia το εντάσσουν στις πιο σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες

Αρχικά, λοιπόν, παρουσιάστηκαν οι χώροι του ξενοδοχείου, το οποίο διαθέτει στο σύνολο 85 deluxe δωμάτια, εκ των οποίων 23 junior suites και 3 σουίτες. Οι παροχές, που προσφέρει δεν ζηλεύουν σε τίποτα αυτές μεγάλων ξενοδοχείων σε τουριστικές περιοχές, αφού εγγυώνται μια αξέχαστη και υπερπολυτελή διαμονή σε κάθε επισκέπτη. Ξεκινώντας από τα πιο συνηθισμένα, όπως το Lobby bar – Caf και η εξωτερική πισίνα με Pool Bar και φτάνοντας μέχρι το γυμναστήριο, τη σάουνα, την παιδική χαρά, το γήπεδο beach volley και το ελικοδρόμιο. Από την άλλη, το εστιατόριο του ξενοδοχείου προσφέρει επιλογές τόσο από την ελληνική όσο από διεθνή κουζίνα, καλύπτοντας όλες τις ορέξεις. Η δε παροχή δωρεάν ασύρματου internet σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου καλύπτει την ανάγκη κάθε επισκέπτη για επικοινωνία, τόσο όσον αφορά την ψυχαγωγία, όσο και τις επαγγελματικές ανάγκες του. Τέλος, έχουν προβλεφτεί και ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και δωμάτια, για να καλύπτουν και τις ανάγκες ατόμων με αναπηρία.

 

Οι παραπάνω παροχές μάλιστα προσελκύουν ένα τεράστιο για τα δεδομένα της περιοχής μας όγκο επισκεπτών, καθώς κάθε χρόνο φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο περίπου 20000 επισκέπτες, που διαμένουν στην πόλη μας για επαγγελματικούς ή ψυχαγωγικούς λόγους, ενώ μεγάλο μέρος τους έρχεται, για να γνωρίσει τη Θράκη μέσα από ολιγοήμερες διακοπές ή στο πλαίσιο της διαδρομής τους από και προς την Τουρκία. Όπως τόνισε η κ. Ξυνίδη «θέλοντας να υποστηρίξουμε αυτού του είδους τον τουρισμό, το ξενοδοχείο μας έχει σχεδιάσει και προτείνει στον επισκέπτη διαρκώς νέες διαδρομές της περιοχής. Το πρόγραμμα θρησκευτικού τουρισμού, οι προτεινόμενες ορεινές διαδρομές και οι θεματικές βραδιές με βάση την τοπική κουζίνα δίνουν στον επισκέπτη μια μικρή γεύση της θρακιώτικης φιλοξενίας, συμβάλλοντας ώστε οι πελάτες μας να φεύγουν με τις καλύτερες των εντυπώσεων και όλο και περισσότερος κόσμος να έρχεται για να γνωρίσει από κοντά την ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης».

Ανασκόπηση του φετινού καλοκαιριού

Προχωρώντας και σε μια ανασκόπηση του φετινού καλοκαιριού, η κ. Ξυνίδη, διαπίστωσε ότι «4000 επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο ξενοδοχείο, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι από την παραμονή τους». Ανάμεσα σε αυτούς περιλαμβάνονται μέλη συλλόγων, ενοριών, αλλά και μεμονωμένοι ταξιδιώτες και εκδρομείς. Κάποιες από τις περιοχές προέλευσης τους από την Ελλάδα ήταν η Αθήνα, η Πάτρα, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, τα Ιωάννινα κ.α., ενώ δεν έλλειπαν και επισκέπτες από το εξωτερικό, όπως η Ιταλία, αλλά και η Αμερική.

Ένα σύγχρονο συνεδριακό κέντρο, που φιλοξενεί εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων

Στη συνέχεια, η κ. Παλακίδου, υπεύθυνη του συνεδριακού κέντρου, ανέλαβε να ξεναγήσει τους καλεσμένους της εκδήλωσης στις 5 αίθουσες, που περιλαμβάνει το συνεδριακό κέντρο. Οι αίθουσες αυτές είναι η Τερψιχόρη, η Ερατώ, η Μαρώνεια, η Ροδόπη Α και η Ροδόπη Β. Επιπρόσθετα με αυτές, λειτουργεί και γραφείο τύπου, γραμματεία και lobby-bar. Όπως τόνισε η κ. Παλακίδου, «οι υποδομές του συνεδριακού κέντρου μας δίνουν τη δυνατότητα να υποστηρίζουμε μεγάλες εκδηλώσεις υψηλών απαιτήσεων, τόσο στις αίθουσες τους, όσο και σε χώρους εκτός του ξενοδοχείου. Στο πελατολόγιό μας συγκαταλέγονται μεγάλες εταιρίες της Ελλάδας και της Θράκης, ιατρικοί σύλλογοι, τοπικοί σύλλογοι, συνεδριακά γραφεία, φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και πλήθος συμπολιτών μας». «Τη χρονιά, που μας πέρασε», προσέθεσε, «προσπαθήσαμε να δώσουμε μια νέα πνοή στο συνεδριακό μας κέντρο, ανανεώνοντας τους χώρους, τα μενού μας, τις προτάσεις μας και βελτιώνοντας το επίπεδο των υπηρεσιών μας». Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά κάποιες από τις εκδηλώσεις, που φιλοξενηθήκαν στο χώρο του συνεδριακού κέντρου το προηγούμενο διάστημα, όπως το ιατρικό συνέδριο «Σισμανόγλειες ημέρες», την 3η εκπαιδευτική διημερίδα της Χειρουργικής Εταιρείας Ελλάδας, την ημερίδα της εφημερίδας «Μακεδονία» στα πλαίσια της Δ.Ε.Θ., το πανελλήνιο συνέδριο Συλλόγου Ιδιοκτήτων Κέντρων Ξένων γλωσσών, τη Μαθηματική Εβδομάδα και τις εκδηλώσεις για το Ραμαζάν-Μπαϊράμ.

Παρεμβάσεις για την αναβάθμιση των υπηρεσιών

Από τη μεριά του ο διευθυντής κ. Θεοδωρόπουλος, αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις, πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους εξωτερικούς χώρους του ξενοδοχείου, όπως τη μεγάλη ανακαίνιση της πισίνας και του περιβάλλοντος χώρου, συμπεριλαμβανομένου και του Pool bar, που οδήγησαν στην αύξηση της επισκεψιμότητας και την πλήρη ικανοποίηση των πελατών. Μέσα στο καλοκαίρι δε φιλοξενήθηκε πλήθος παιδικών πάρτι, γάμων και βαφτίσεων μέχρι και 800 ατόμων. Όπως τόνισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, «το Arcadia ξεκινάει δυνατά και αυτήν την περίοδο με στόχο να ανοίξουμε το ξενοδοχείο σε όλον τον κόσμο της Κομοτηνής και της ευρύτερης περιοχής, ώστε να γίνουμε η εναλλακτική πρόταση για αυτούς που αναζητούν ένα ξεχωριστό τρόπο διασκέδασης σε ένα προσιτό και εκλεπτυσμένο περιβάλλον».

Θεματικοί μπουφέδες και μουσικές βραδιές στο νέο πρόγραμμα του ξενοδοχείου

Στη συνέχεια ανέλαβε να παρουσιάσει το πρόγραμμα του ερχομένου χειμώνα, που έχει θέσει ως προοπτική την εκπλήρωση του παραπάνω στόχου. Καταρχήν, εστίασε στο γαστρονομικό κομμάτι που προγράμματος, κατά το οποίο κάθε Τετάρτη θα περιλαμβάνονται στο δείπνο νέες γεύσεις από την Ιταλία και την Ανατολή, ενώ τα γεύματα της Κυριακής θα αφορούν παραδοσιακές και νησιώτικες γεύσεις. Οι γαστρονομικές αυτές απολαύσεις θα συνοδεύονται από ελληνική μουσική και ποικιλία κρασιών. Παράλληλα δε με τις γαστρονομικές προτάσεις, ξεκινούν και σειρά μουσικών ζωντανών παραστάσεων. Τα βράδια της Παρασκευής το ξενοδοχείο θα μετατρέπεται σε στέκι με ελληνική ροκ μουσική, όπου το μουσικό πρόγραμμα θα παρουσιάζουν δυο νέα παιδιά από την Κομοτηνή, τα μέλη του συγκροτήματος Χάρης & Χάρης.

Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της ξεχωριστής ταυτότητας της περιοχής μας

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θεοδωρόπουλος, «πέρα από τις θεματικούς μπουφέδες και τις μουσικές βραδιές, στο ξενοδοχείο μας, σε μια προσπάθεια να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη του τόπου, έχουμε ξεκινήσει συνεργασίες με τοπικούς συνεταιρισμούς, όπως π.χ. με το Μελισσοκομικό, προκειμένου να προβάλουμε και να προωθήσουμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα». Την προσοχή εστίασε επίσης και «σε παράλληλες δράσεις, που πραγματοποιούνται εντός του ξενοδοχείου, όπως προβολή από διάφορα stands και φωτογραφικό υλικό της περιοχής, ώστε να προβληθούν και να αναδειχθούν τα διάφορα μουσεία και τουριστικά αξιοθέατα της Ροδόπης». «Γιατί με αυτόν τον τρόπο», προσέθεσε, «συμβάλλουμε, ώστε να καταστεί η Κομοτηνή και ο νομός Ροδόπης ευρύτερα ένας τουριστικός προορισμός. Γιατί μέσα από την προβολή των τοπικών χαρακτηριστικών και ιδιαιτεροτήτων προάγουμε μια ξεχωριστή ταυτότητα για την περιοχή μας, κάτι που βοηθάει να έχουμε επισκέπτες όλο το χρόνο».

 

Τέλος, εξεδήλωσε τη διάθεση στο άμεσο μέλλον να διοργανωθούν στο Arcadia εκδηλώσεις τουριστικού, κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, ώστε, μέσα από αυτές τις πρωτοβουλίες, αυτό να καταστεί ένας ζωντανός οργανισμός, ανοιχτός σε όλο τον κόσμο της Κομοτηνής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.