Παρουσα στην κορυφαια τουριστικη εκθεση ITB Berlin η Σαμοθρακη

Με επίκεντρο τον εναλλακτικό τουρισμό

Με δική της παρουσία στο περίπτερο του ΕΟΤ, η Σαμοθράκη δήλωσε παρούσα στη σημαντικότερη τουριστική έκθεση στην Ευρώπη, την ITB στο Βερολίνο.

Στο ανανεωμένο περίπτερο του ΕΟΤ με 73 συνεκθέτες, ο Δήμος Σαμοθράκης αποτέλεσε πόλο έλξης των επισκεπτών.

Το νησί εκπροσώπησε ο  Αντιδήμαρχος Τουρισμού Γιάννης Γλήνιας, ο οποίος μιλώντας την ΕΡΤ Ορεστιάδας, τόνισε την σημασία της έκθεσης αυτής, η οποία επικεντρώνεται στον εναλλακτικό τουρισμό και η οποία σηματοδοτεί προορισμούς, όπως η Σαμοθράκη.

Παρ’ όλ’ αυτά, το πρόβλημα των ετήσιων δρομολογίων προς το νησί δεν έχει ακόμη επιλυθεί και όπως ανέφερε ο κ. Γλήνιας, είναι κάτι που δυσχεραίνει το ζήτημα των προκρατήσεων στο νησί για το καλοκαίρι, που έχει σαν επακόλουθο να χάνονται άδικα τουρίστες που επιθυμούν να το επισκεφθούν.

Αυτή τη στιγμή, το νησί διαθέτει περίπου στις 1600 κλίνες. που όμως ευχής έργο θα ήταν να είναι όλες ποιοτικές. Ο κ. Γλήνιας εξέφρασε την επιθυμία να ήταν όλες σύγχρονες, να μπορεί να αλλάξει η ποιότητα τους, αναλόγως του επιπέδου των επισκεπτών, που τα τελευταία χρόνια είναι πολύ υψηλό.

Μια νέα τάση που επικρατεί στα εναλλακτικά νησιά, όπως η Σαμοθράκη είναι οι μικρές ή μεγάλες βίλες μέσω ιδιωτικής πρωτοβουλίας ή κάποιων προγραμμάτων. Το ενδιαφέρον είναι ικανοποιητικό, το επιχειρηματικό timing ιδανικό για το νησί, που σε συνδυασμό με τις χαμηλές τιμές γης, τα ξενοδοχεία  παραχωρούν την θέση τους στις βίλες οι οποίες με  τη σειρά τους διατίθενται προς πώληση ή ενοικίαση. Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη 40-45 οικοδομικές άδειες για τέτοια χρήση.

Ιαματικά λουτρά – Ελεύθερο κάμπινγκ

Επιπλέον, είναι πολύ κοντά η δημιουργία ενός ιαματικού πάρκου στη Σαμοθράκη σύμφωνα με τον σχεδιασμό της δημοτικής αρχής, κάτι που μαζί με τον εκσυγχρονισμό του ελεύθερου κάμπινγκ θα τονώσουν σημαντικά την εικόνα της  βόρειας πλευράς  του νησιού.

Στο ζήτημα των Ιαματικών έχει γίνει η αναγνώριση του ιαματικού πλούτου, όπως και η νομιμοποίηση του χώρου, ακολούθησε η οικονομοτεχνική μελέτη από τον προϋπολογισμό του Δήμου και αναμένεται  στο επόμενο δίμηνο η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού.

Αναφορικά με το ελεύθερο κάμπινγκ, και εκεί αναμένονται σημαντικές αλλαγές, αφού πρώτα ξεπερασθεί το μεγάλο πρόβλημα του βιολογικού καθαρισμού.

Πηγή: ertnews.gr

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.