Παρεμβαση Εργατικου Κεντρου Κομοτηνης και ακομη 28 Εργατικων Κεντρων της χωρας

Ζητούν ανανέωση των συμβάσεων καθαριότητας του ΟΑΕΔ

Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής, μαζί με 28 ακόμα Εργατικά Κέντρα, ανέλαβε πρωτοβουλία προκειμένου να στηρίξει το δίκαιο αίτημα 500 περίπου συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΑΕΔ, των οποίων οι συμβάσεις λήγουν τον Ιούλιο.

Έτσι, τα 29 Εργατικά Κέντρα απέστειλαν σχετική επιστολή στο Διοικητή του ΟΑΕΔ και την κοινοποίησαν στον Υπουργό Εργασίας, υποβάλλοντας και επίσημα το αίτημά για ανανέωση των συμβάσεων.

Το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής δηλώνει ανοιχτό για τους συμβασιούχους και τους προσκαλεί να προσέλθουν στο Κέντρο για να συζητήσουν για τις περαιτέρω ενέργειες συντονισμού.

Μεταξύ άλλων στην επιστολή υπενθυμίζεται πως οι συμβάσεις των εργαζομένων καθαριότητας του ΟΑΕΔ λήγουν στις 2.7.2021. «Ημερομηνία που δεν προβλέπεται να εκλείψουν οι έκτακτες και επείγουσες περιστάσεις που η χώρα αντιμετωπίζει στο σύνολό της, λόγω της πανδημίας COVID-19. Γεγονός που καθιστά απαραίτητο το σύνολο του ως άνω προσωπικού καθαριότητας εντός των κτιριακών δομών του Οργανισμού», όπως εξηγούν τα Εργατικά Κέντρα.

Επιπλέον τα Εργατικά Κέντρα προκειμένου να στηρίζουν το αίτημά τους προβάλλουν και τους εξής λόγους:

  • οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του Ο.Α.Ε.Δ. έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην  διατήρηση των χώρων εργασίας καθαρών σε συνθήκες πανδημίας
  • τυχόν επιστροφή σε καταστάσεις εργολαβίας, συνιστά οπισθοδρόμηση
  • το ενδεχόμενο ανάληψης της καθαριότητας από εργολάβους έχει δημιουργήσει αίσθημα ανασφάλειας στους εργαζόμενους του Ο.Α.Ε.Δ., φοβούμενοι ότι θα προστεθούν στις λίστες ανέργων του Ο.Α.Ε.Δ., αντιτίθενται, όπως αντιτίθεται και το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας, που με επιστολές μας ζητάμε την παράταση των συμβάσεων εργασίας των ανωτέρω εργαζομένων

«Μέσα στην πανδημία, σε μια περίοδο, δηλαδή, που η καθαριότητα και η απολύμανση των χώρων εργασίας είναι απολύτως αναγκαία, η Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Δ., θα πρέπει από τώρα να μεριμνήσει για την ανανέωση, πέραν της 2ας Ιουλίου 2021, των συμβάσεων των ως άνω εργαζομένων, οι οποίοι βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή εν μέσω πανδημίας, να κρατήσουν καθαρές τις υπηρεσίες του Οργανισμού, προστατεύοντας τη δημόσια υγεία, εκτελώντας παράλληλα και άλλα καθήκοντα» υπογραμμίζουν κλείνοντας την επιστολή τους τα Εργατικά Κέντρα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.