Παρατεινονται οι χειμερινες εκπτωσεις εως τις 31 Μαρτιου

Δημοσιεύτηκε η υπουργική απόφαση

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η υπουργική απόφαση που προβλέπει την παράταση των χειμερινών εκπτώσεων μέχρι τις 31 Μαρτίου 2021.

«Εξαιρετικά για το έτος 2021, η τακτική εκπτωτική περίοδος της υποπερ. (αα), της περ. (α) “Τακτικές εκπτώσεις” της παρ. 1 του δέκατου πέμπτου άρθρου του ν 4177/2013 “Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις” (Α’ 173), παρατείνεται έως και την Τετάρτη, 31 Μαρτίου 2021» αναφέρεται στην απόφαση.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης έλαβε αυτήν την απόφαση αποκλειστικά και μόνο για φέτος, στην δικαιολογητική βάση στήριξης της κοινωνίας και της επιχειρηματικότητας και τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της αγοράς, κατά την εφαρμογή των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Όπως επισημαίνεται και σε σχετική ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, σύμφωνα με την νέα ΚΥΑ Δ1α/Γ.Π.οικ.: 12639 (ΦΕΚ 793Β΄), καθορίζονται και επίσημα τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που θα ισχύσουν από 1 Μαρτίου μέχρι 8 Μαρτίου 2021. 

Σύμφωνα με την απόφαση καταργείται το επίπεδο μητροπολιτικών περιοχών και ισχύουν πλέον τρία επίπεδα επιδημιολογικής επιβάρυνσης, το Επίπεδο Επιτήρησης, το Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου και το Επίπεδο Πολύ Αυξημένου Κινδύνου.

Στο Επίπεδο Επιτήρησης στο οποίο ανήκει και ο νομός Έβρου όσο και όσο και ο νομός Ροδόπης ισχύουν τα εξής:

  • Τα καταστήματα λειτουργούν κανονικά.
  • Επιτρέπεται αυστηρά μόνο ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. στον κύριο χώρο του καταστήματος.  Εξαιρούνται οι βοηθητικοί χώροι, οι αποθήκες, τα γραφεία και οι χώροι στάθμευσης.  Οι αριθμοί αυτοί ισχύουν μόνο για τους πελάτες και δεν συμπεριλαμβάνουν επιχειρηματία/ες και προσωπικό.
  • Η απόσταση που θα τηρείται μεταξύ των πελατών είναι 1,5 μέτρο στους χώρους του καταστήματος ο ένας από τον άλλον, ενώ στα ταμείο η απόσταση καθορίζεται στα 2 μέτρα μεταξύ τους.
  • Επιβάλλεται για όλους στην πρόσοψη η υποχρεωτική ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού πελατών που επιτρέπεται να βρίσκονται μέσα στο κατάστημα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.