Παραταση υποβολης αιτησεων για δυο προγραμματα ΕΣΠΑ

Ζητά το Παράρτημα Θράκης του ΟΕΕ

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Ανάπτυξης και Τουρισμού απέστειλε ο πρόεδρος του Παραρτήματος Θράκης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος κ. Μενέλαος Μαλτέζος ζητώντας από τον υπουργό την παράταση υποβολής των αιτήσεων για τα προγράμματα «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ)» του νέου ΕΣΠΑ. Όπως επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Μαλτέζος οι λόγοι που οδηγούν στη διατύπωση αυτού του αιτήματος είναι αφενός «η σοβαρή αδυναμία που διαπιστώνεται στην συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικής υποβολής, κυρίως λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων για την χρήση 2015, αφετέρου η αύξηση του πλήθους των ενδιαφερόμενων να υποβάλουν αίτηση μετά την αύξηση του προϋπολογισμού των δύο προγραμμάτων. 

Αναλυτικά η επιστολή:

«κ.Υπουργέ,
 
Θα θέλαμε να επιστήσουμε τη προσοχή σας στην αναγκαιότητα της παράτασης υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για τα προγράμματα «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜμΕ)» που λήγουν στις 09 Ιουνίου 2016 και ώρα 17:00.
 
Από τις εισηγήσεις των συναδέλφων οικονομολόγων που κατά κύριο λόγω διαχειρίζονται τα έργα της παραπάνω δράσης, διαπιστώνεται σοβαρή αδυναμία στην συμπλήρωση της φόρμας ηλεκτρονικής υποβολής κυρίως λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων για την χρήση 2015, που αποτελούν κρίσιμα στοιχεία για την εκπόνηση του επιχειρηματικού πλάνου της κάθε επιχείρησης. Επιπλέον μετά την από 19/05/2016 απόφαση του Υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού με την οποία αποφασίστηκε αύξηση του προϋπολογισμού από 78 σε 110 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» και από 70 σε 90 εκ. ευρώ για το πρόγραμμα «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)» , ακόμη περισσότερες επιχειρήσεις επιθυμούν την υποβολή πρότασης προς επιχορήγηση.
 
Αναμφίβολα, η υλοποίηση κάθε επένδυσης και κάθε αναπτυξιακής δράσης αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την περιοχή της Θράκης τώρα περισσότερο από ποτέ, αφού συνδέεται πλέον άμεσα με την επιβίωση της επιχειρηματικότητας στον τόπο μας. Σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο για τη χώρα μας με ιδιαίτερες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες δεν υπάρχει πολυτέλεια να χαθεί έστω και μια επενδυτική πρόταση, που θα συμβάλει στην ανάπτυξη της.
 
Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τη θετική ανταπόκρισή σας στο αίτημα του φορέα μας σχετικά με την παράταση του χρόνου υποβολής των προγραμμάτων «Αναβάθμιση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων (ΜΜΕ)» έως 30/06/2016».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.