Παραταση για τις 2875 θεσεις στην Αθηνα 2004

Μέχρι την Παρασκευή 11 Ιουνίου έχουν τη δυνατότητα οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλλουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας (Stage –Αθήνα 2004) για την κάλυψη 2875 θέσεων σε διοικητικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 του νομού Αττικής, καθώς δόθηκε παράταση στην ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι άνεργοι πτυχιούχοι ΑΕΙ, ΤΕΙ, οι διπλωματούχοι ΙΕΚ, οι απόφοιτοι Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης και οι απόφοιτοι ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Α΄ Κύκλου και ΤΕΕ Β΄ Κύκλου, καθώς επίσης και όσοι έχουν ισότιμους τίτλους σπουδών.

Πρέπει να διευκρινιστεί ότι βιογραφικά σημειώματα που υποβλήθηκαν μέχρι και τη 16η Μαΐου 2004 δεν θα ληφθούν υπόψη. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν νέο βιογραφικό σημείωμα.

– οι 1.600 θέσεις αφορούν τοποθετήσεις σε διοικητικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004, και όσοι επιθυμούν να τις καλύψουν θα πρέπει να έχουν ερασιτεχνικό δίπλωμα οδήγησης Β΄ κατηγορίας, γνώση χρήσης Η/Υ και γνώση αγγλικής γλώσσας.

– Οι 775 θέσεις θα διατεθούν σε πτυχιούχους ΑΕΙ, ΤΕΙ, διπλωματούχους ΙΕΚ των Τμημάτων Τουριστικών Επιχειρήσεων και Τουριστικών Επαγγελμάτων και απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων είναι η γνώση χρήσης Η/Υ, καθώς και της αγγλικής γλώσσας.

– Οι 5000 θέσεις αφορούν τοποθετήσεις σε διοικητικές και αθλητικές εγκαταστάσεις της ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 με αρμοδιότητες γενικών καθηκόντων και με τυπικό προσόν το απολυτήριο Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Α΄ Κύκλου και ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή απολυτήριο ισότιμων τίτλων σπουδών.

Προϋποθέσεις

Οι ενδιαφερόμενοι, για να μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, θα πρέπει να έχουν την ελληνική υπηκοότητα (ή την υπηκοότητα κράτους – μέλους της ΕΕ) ή να είναι Έλληνες ομογενείς με νόμιμο δικαίωμα παραμονής και απασχόλησης στην Ελλάδα, να έχουν ηλικία μέχρι 40 ετών και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ. Ειδικά οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή να έχουν απαλλαγεί νόμιμα ή να έχουν λάβει αναβολή από τον Στρατό μέχρι και τη λήξη του προγράμματος.

Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να προμηθευτούν το έντυπο Βιογραφικού Σημειώματος από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ που φέρονται εγγεγραμμένοι άνεργοι ή από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στο διαδίκτυο www.oaed.gr και να το αποστείλουν, με συστημένη επιστολή, προς την ΟΕΟΑ – Αθήνα 2004, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας, Νέα Ιωνία, τ.κ. 14234 (με σφραγίδα ταχυδρομείου) με την εξέλιξη για το πρόγραμμα Stage ΟΕΟΑ – Αθήνα 2004.

Η επιδότηση

Ο ΟΑΕΔ συγχρηματοδοτεί με την ΕΕ το πρόγραμμα, καταβάλλοντας στους ασκούμενους:

– 25 ευρώ μεικτά την ημέρα για τους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ ή ισοτίμων τίτλων σπουδών

– 21 ευρώ μεικτά την ημέρα για τους διπλωματούχους των ΙΕΚ (μετά το Λύκειο) αποφοίτους Λυκείου Γενικής Εκπαίδευσης, αποφοίτους ΤΕΛ, ΕΠΛ, ΤΕΕ Α΄ Κύκλου και ΤΕΕ Β΄ Κύκλου ή ισότιμων τίτλων σπουδών.

Οι ασκούμενοι θα ασφαλίζονται από τον ΟΑΕΔ για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κίνδυνο ατυχήματος.

Η αξιολόγηση και η επιλογή των ανέργων θα γίνει από την ΟΕΟΑ – Αθήνα 2004.

Η ΟΕΟΑ – Αθήνα 2004 αναλαμβάνει την υποχρέωση να τοποθετήσει τους ασκούμενους σε θέση αντίστοιχη του γνωστικού τους αντικειμένου. Το ωράριο άσκησής τους θα ακολουθεί το ωράριο της ΟΕΟΑ – Αθήνα 2004.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στις κατά τόπους Υπηρεσίες Απασχόλησης του ΟΑΕΔ, στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ στο Διαδίκτυο www.oaed.gr, καθώς και στην τηλεφωνική γραμμή 1564 (Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.