Παραταση αβεβαιοτητας στη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ

Δεν υπήρξε αποτέλεσμα στην Γενική Συνέλευση της Δευτέρας, παραμένει προσωρινός πρόεδρος ο Παντελής Χαβιαράς

Άμεσα αναμένονται οι πρώτες πληρωμές της μη επιστρεπτέας

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα, μετά από μια πεντάωρη συνεδρίαση, ολοκληρώθηκε η Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ τη Δευτέρα 19 Απριλίου, μιας και τελικά, παρά την πεντάωρη συνεδρίαση, δεν ορίστηκε Διοικητικό Συμβούλιο.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να οριστεί εκ νέου προσωρινός πρόεδρος ο κ. Παντελής Χαβιαράς, ο οποίος θα συνεχίσει μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, που θα πραγματοποιηθεί το επόμενο διάστημα.

Να θυμίσουμε πως οι αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης του Ιουνίου 2020, μείωσαν το ποσοστό συμμετοχής της Περιφέρειας ΑΜΘ στην εταιρία, λόγω μη καταβολής της συμμετοχής της Περιφέρειας σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα την αύξηση του δικού τους. Παράλληλα αποφάσισαν τη μείωση των εκπροσώπων της Περιφέρειας στο ΔΣ από 8 σε 6, με το ΔΣ να αποτελείται πλέον από 13 μέλη.

Οι αποφάσεις αυτές έχουν ήδη προσβληθεί στα δικαστήρια, όμως μετά την κατάπτωση των προσωρινών μέτρων για αυτές, τα Επιμελητήρια προχώρησαν στην σύγκλιση ΓΣ τον Μάρτιο, αποφάσεις όμως που επίσης αμφισβητεί η Περιφέρεια δικαστικά.

Χωρίς αποτέλεσμα η 5ωρη συνεδρίαση

Όπως σημείωσε ο ίδιος ο κ. Χαβιαράς, στην Γενική Συνέλευση προσήλθαν τόσο το Πανεπιστήμιο, που έχει ένα πολύ μικρό ποσοστό, αλλά και η Περιφέρεια ΑΜΘ δια του εκπροσώπου της, του κ. Κώστα Κουρτίδη.

Όμως η Περιφέρεια δεν έχει ορίσει τους 6 εκπροσώπους στο νέο, 13μελές ΔΣ, ενώ αμφισβητεί τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και τον καθορισμό των ποσοστών, θέμα που βρίσκεται ήδη στις δικαστικές αίθουσες.

Τελικά, παρόλο που ο κ. Χαβιαράς θεωρεί πως φάνηκε προς στιγμήν ότι μπορεί να υπάρξει λύση, αυτή δεν βρέθηκε, και ψηφίστηκε από τα επιμελητήρια να συνεχίσει ο ίδιος ως πρόεδρος μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση, με την Περιφέρεια να ψηφίζει παρών (το Πανεπιστήμιο είχε ήδη αποχωρήσει από τη συνεδρίαση).

Σημείωσε δε πως υπήρχαν, όπως είναι λογικό, διαφωνίες, αλλά πιστεύει πως όταν ο κ. Κουρτίδης, που πρόσφατα ορίστηκε ως εκπρόσωπος, ενημερωθεί καλύτερα, θα υπάρξουν εξελίξεις, ώστε να γίνει μια νέα ΓΣ μέσα από την οποία θα προχωρήσουν σε ένα νέο ΔΣ, το οποίο θα μπορέσει να βοηθήσει την εταιρεία να προχωρήσει κανονικά.

Προσπάθεια να λειτουργήσει κανονικά η επιχείρηση

Ο κ. Χαβιαράς τόνισε πως μοναδική ανησυχία των Επιμελητηρίων είναι να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στην εταιρεία, μιας και τρέχουν προγράμματα ύψους περίπου 200 εκ. ευρώ, τα 60 εκατ. εκ των οποίων είναι η μη επιστρεπτέα ενίσχυση.

«Κάνουμε τα αδύνατα δυνατά ώστε να μπορέσουμε να μαζέψουμε την ζημιά που έχει γίνει στην εταιρεία» σημείωσε, και θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν τα προβλήματα.

Ήδη περιμένουν να γίνουν άμεσα οι πρώτες πληρωμές στο θέμα της μη επιστρεπτέας, για τις οποίες έχουν ήδη στείλει τις αιτήσεις για πληρωμή, και προσπαθούν να προχωρήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα στα επόμενα θέματα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.