Παραμενει το αδιεξοδο για τους εργαζομενους της κλινικης «Αγιος Γεωργιος»

Χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα ολοκληρώθηκε η συνάντηση, που είχαν χθες ο περιφερειάρχης, κ. Άρης Γιαννακίδης, ο βουλευτής Ροδόπης, κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν, και ο δήμαρχος Κομοτηνής, κ. Γιώργος Πετρίδης με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, για το θέμα της Κλινικής «Άγιος Γεώργιος». Κύριος σκοπός της συνάντησης, που επιδίωξαν οι τρεις τοπικοί αιρετοί, ήταν να ενημερωθούν για το ύψος των οφειλών του Οργανισμού προς την ιδιοκτησία της κλινικής «Άγιος Γεώργιος», αλλά κυρίως για να αιτηθούν την επιτάχυνση της αποπληρωμής τους, ώστε να εξοφληθούν οι εργαζόμενοι που έχουν οδηγηθεί σε οικονομική εξαθλίωση, έχοντας λαμβάνειν μέχρι και 25 μηνιάτικα σε πολλές περιπτώσεις.

Τη μεθεπόμενη εβδομάδα η καταβολή στην ιδιοκτησία των οφειλομένων του Αυγούστου

Η μόνη δέσμευση, που κατάφεραν να αποσπάσουν από το συνομιλητή τους όμως, ήταν ότι ο Οργανισμός, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να επισπεύδει τις αποπληρωμές των οφειλών του, τη μεθεπόμενη εβδομάδα πρόκειται να καταβάλει στην ιδιοκτησία το μερίδιο εκείνο, που αντιστοιχεί στο μήνα Αύγουστο του 2012. Θυμίζουμε ότι μέσα στην τρέχουσα χρονική περίοδο επρόκειτο να καταβληθούν οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ, που αντιστοιχούσαν στο μήνα Ιούλιο του ίδιου έτους. Αμφότερες, βέβαια, οι εν λόγω πληρωμές του Οργανισμού προς τη διοίκηση της κλινικής «Άγιος Γεώργιος» δεν κρίνονται ικανές ώστε να καλύψουν σημαντικό μέρος των συνολικών οφειλών της ιδιοκτησίας προς τους εργαζομένους.

Σε ό,τι αφορά, τέλος, την αποσαφήνιση περί των συνολικών οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς την ιδιοκτησία, σύμφωνα με τον κ. Γιαννακίδη, δεν παρασχέθηκε σχετική ενημέρωση στη χθεσινή συνάντηση με τον διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.