Παραμενει μεγαλο το ενδιαφερον για την Παραλιακη της Ροδοπης

Ενοικιαστές τόσο από την Ελλάδα, όσο από Βουλγαρία και Ρουμανία θέλουν να έρθουν στην περιοχή μας

Μεγαλύτερο το ενδιαφέρον, μετά από ένα δύσκολο 2020, βλέπει ο Μπάμπης Σάκαρης

Σημαντικό είναι το ενδιαφέρον, τόσο από Έλληνες, όσο και από κατοίκους του εξωτερικού, για την ενοικίαση παραθεριστικών κατοικιών στην Ροδόπη, τόσο από την πλευρά Φαναρίου-Αρωγής, όσο και στις παραλίες της Μαρώνειας.

Μετά από ένα ιδιάζον 2020, όταν και υπήρξαν ακυρώσεις λόγω της μη λειτουργίας της Νυμφαίας, φέτος φαίνεται να αλλάζουν τα πράγματα, και το ενδιαφέρον να πλησιάζει τα προ κρίσης επίπεδα, αν και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συνέχιση της λειτουργίας της διόδου, τόσο για την περιοχή μας όσο και για όλη την Περιφέρεια.

Η πανδημία όμως φαίνεται πως επηρέασε και συμπολίτες μας, που μπορεί να θέλουν να παραθερίσουν αλλά είναι επιφυλακτικοί να απομακρυνθούν από την περιοχή λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και έτσι προτιμούν να βρουν κάτι τοπικά.

Αναπτέρωση μετά από ένα δύσκολο 2020

Όπως σημείωσε ο ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου κ. Μπάμπης Σάκαρης, το ενδιαφέρον τόσο στην περιοχή του Φαναρίου-Αρωγής, όσο και στις παραλίες της Μαρώνειας, υπάρχει και μάλιστα είναι φέτος κατά τι μεγαλύτερο από τα προηγούμενα χρόνια.

Προηγήθηκε βέβαια μια δύσκολη χρονιά, με ακυρώσεις από Βουλγαρία και Ρουμανία, από όπου υπάρχει σημαντικό ενδιαφέρον πλέον για τις παραλίες μας, μετά το κλείσιμο της διόδου της Νυμφαίας, που διήρκεσε όλο το καλοκαίρι, περιορίζοντας σημαντικά την κίνηση στην περιοχή μας, μιας και μπορούσαν να εισέλθουν στη χώρα μας μόνο μέσω Προμαχώνα.

Η κίνηση αυτή μπορεί να βοήθησε τις περιοχές Χαλκιδικής και Πλαταμώνα πέρυσι, αλλά δημιούργησε σημαντική έλλειψη ενδιαφέροντος στην περιοχή μας.

Κλειδί η Νυμφαία για την κίνηση στην περιοχή

Φέτος όμως τα πράγματα αναμένεται να είναι πολύ καλύτερα, αν μείνει ανοιχτή η Νυμφαία. Αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα και η μία εβδομάδα που έμεινε κλειστή, επηρέασε την τουριστική κίνηση στην περιοχή μας, μιας και υπήρξαν ακυρώσεις από Ρουμάνου και Βούλγαρους, που ανησυχούσαν πως δεν θα μπορέσουν να περάσουν.

Με την επαναλειτουργία όμως του σταθμού, όπου ακόμα από νωρίς το πρωί της πρώτης μέρας υπήρχαν οχήματα από τη Ρουμανία που περίμεναν να περάσουν, ο κ. Σάκαρης κατέθεσε την πεποίθησή του πως η όλη διαδικασία θα κυλήσει πολύ καλύτερα από πέρυσι, στηρίζοντας τον τουρισμό στην περιοχή μας.

Όσο αφορά την ενοικίαση αλλά και την πώληση στο παραθαλάσσιο μέτωπο, οι τιμές έχουν μείνει σχετικά σταθερές, παρόλο που υπάρχουν περιπτώσεις που το ύψος τους είναι κατά τι υψηλότερο του προσφερόμενου ακινήτου.

Απαραίτητη η βελτίωση του τουριστικού προϊόντος

Το ενδιαφέρον, σημείωσε, από το εξωτερικό υπάρχει για την περιοχή μας, πρέπει όμως να δημιουργηθούν οι συνθήκες και προϋποθέσεις, με την ενίσχυση των υποδομών, ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν.

Σε αυτό θα βοηθούσε και η δημιουργία νέων υποδομών, αν και οι περιορισμοί που υπάρχουν από τις περιβαλλοντικές συνθήκες περιορίζουν τις επίμαχες δυνατότητες. Ακόμα όμως και στις εκτάσεις που έχουν την δυνατότητα για χτίσιμο σημείωσε, οι τιμές πρέπει να γίνουν λίγο πιο προσιτές, ώστε να δούμε να αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για κατασκευή νέων κτιρίων.

Άλλωστε, με την περιοχή μας να έχει αρχίσει να «ενεργοποιείται» τουριστικά μόλις τα τελευταία 7-8 χρόνια, υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, και ίσως να έχουν ήδη γίνει, για τη βελτίωση τόσο των παρεχόμενων υπηρεσιών, όσο και των υποδομών, ιδιαίτερα από την πλευρά της Μαρώνειας.

Σημαντικός παράγοντας ο δρόμος Μαρώνεια-Δίκελλα

Ενώ όμως η έμφαση στην παραλιακή οδό και στην αναβάθμιση σημείων θα βοηθήσει σημαντικά την περιοχή, αυτό που ο κ. Σάκαρης θεωρεί πως θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα στη Ροδόπη, είναι η ολοκλήρωση της κατασκευής του δρόμου Μαρώνεια- Δίκελλα.

Σε πέντε χρόνια μετά τη  λειτουργία του, πιστεύει πως η κατάσταση στην ανατολική πλευρά της Ροδόπης θα είναι πολύ διαφορετική, ανοίγοντας από τη μία την κίνηση  από τον Έβρο και την περιοχή της Μάκρης, αλλά και δίνοντας τη δυνατότητα καλύτερης επισκεψιμότητας τόσο του αρχαίου Θεάτρου, όσο και άλλων αρχαιολογικών χώρων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.